Voorbeschouwing Rupel Boom – Lyra Lierse

Na vier opeenvolgende overwinningen hebben we opnieuw ervaren wat het is om te verliezen. Waar ging het mis op het veld van Wezel Sport?
Sam Vermeylen: “Gedurende de eerste helft hadden we enkele kansen om op voorsprong te komen, maar die hebben we niet benut. Door een individuele fout hebben we een tegendoelpunt geïncasseerd. Vervolgens ontbrak de scherpte om alsnog een doelpunt te maken. Hoewel we niet veel hebben weggegeven, was Wezel goed georganiseerd.”

Is er twijfel onder de spelers geslopen?
S.V.: “Ik heb absoluut niet het gevoel dat er twijfel begint te ontstaan. We hebben echt een mooie reeks neergezet. Laten we hopen dat we zo snel mogelijk weer een goede prestatie kunnen leveren, bij voorkeur met een overwinning.”

De transferperiode is voorbij. Is er niets nieuws bijgekomen?
S.V.: “Het is eigenlijk de taak van het bestuur om zich daarmee bezig te houden, maar ik heb nog steeds het volste vertrouwen in deze spelersgroep om het tot een goed einde te brengen.”

Jordy Mathei heeft zijn eerste speelminuten gehad bij de beloften.
S.V.: “Inderdaad, Jordy heeft sinds 12 november zijn eerste 60 minuten gespeeld. Ik merkte dat hij nog ritme mist. Nu kan hij stappen zetten door verder te trainen en geleidelijk aan meer wedstrijdritme op te doen.”

Morgen spelen we tegen Lyra-Lierse. De heenwedstrijd vond plaats in uitzonderlijke omstandigheden.
S.V.: “We hebben in Lier met 3-0 verloren. We begonnen de wedstrijd goed, maar konden onszelf niet belonen. We kwamen op achterstand en in de tweede helft was er veel sneeuwval, waardoor het moeilijk voetballen was, maar dat gold ook voor hen.”

Inmiddels zit Lyra-Lierse in een positieve flow.
S.V.: “Ze hebben een jonge nieuwe trainer aangetrokken en hebben ook enkele gerichte transfers gedaan. Dit resulteerde in een reeks van negen punten uit drie wedstrijden, waaronder een 5-0 overwinning tegen Diegem. Ze hebben ook gewonnen van Jong KV en Racing Mechelen. Ons doel is om onze sterke thuisreputatie voort te zetten.”

Als extra motivatie voor de spelersgroep. We kunnen nog eens een cameraploeg van de regionale zender ATV verwelkomen in ons parkstadion.
S.V.: Het is jammer dat dit minder vaak voorkomt. Vroeger keken mensen uit naar het programma ‘Score op Zondag’. Het is leuk dat we weer in de schijnwerpers staan.

Succes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.