Voorbeschouwing Rupel Boom – RC Hades

Aan het einde van 2023 bevond Rupel Boom zich in een positieve flow. Met een puntenoogst van 9 op 12 konden we het jaar met een goed gevoel afsluiten. De wedstrijden die ons te wachten staan in het begin van 2024 lijken echter zwaarder te zijn. Toch moet een evenaring van het behaalde aantal punten tot de mogelijkheden behoren indien we een stabielere tweede helft van het seizoen willen neerzetten. Eens luisteren hoe de spelersgroep het nieuwe jaar is ingegaan.

Wanneer zijn jullie weer begonnen met trainen?
S.V.: Na de wedstrijd tegen City Pirates hebben we nog twee keer getraind in de week. Daarna kreeg de spelersgroep een individueel trainingsprogramma. Op 2 januari zijn we voor de eerste keer weer fysiek samen gekomen.

Was de winterstop welgekomen?
S.V.: De winterstop is altijd een goede gelegenheid om onze hoofden eens leeg te maken. Het is jammer dat we na deze korte onderbreking de positieve lijn niet meteen konden voortzetten. Hopelijk kunnen we snel weer oppakken waar we gebleven waren en onze thuisreputatie verder uitbreiden met enkele overwinningen op verplaatsing.

Zullen er nog meer spelers vertrekken na Kanu en Ladji Touré?
S.V.: Nee, dat is normaal gesproken niet de bedoeling. We kennen het verhaal van Kanu, terwijl Ladji Touré niet meer in de selectie zat vanwege concurrentie op zijn positie. Het is begrijpelijk dat hij elders meer speelkansen wil krijgen. We hebben hem dus niet tegengehouden.

Zullen er dan wel nieuwe speler(s) worden aangetrokken?
S.V.: Daar kan ik weinig over zeggen. Op dit moment blijven we doorgaan met de huidige spelersgroep. Als er zich bepaalde opportuniteiten zich voordoen, zullen we deze zeker bekijken.

Heb je zicht op versterkingen bij andere teams in de competitie?
S.V.: Er zijn een aantal teams die inspanningen leveren, zowel onderaan als bovenaan de rangschikking. We zullen moeten zien hoe deze teams zich zullen presenteren. Ook bij ons kan er nog steeds iets veranderen.

Kanu is nu definitief uit beeld, Telen en De Herdt zijn geschorst. Zijn er problemen op het middenveld?
S.V.:  Origineel werd Kanu aangetrokken als verdediger, dus met de oorspronkelijke samenstelling van het middenveld kunnen we dit nog opvangen.

Heeft de winterbreak geholpen bij het herstel van Jordy’s blessure?
S.V.: Er is voorzichtig herstel. Hij heeft zijn eerste individuele trainingen met onze fysiotherapeut al achter de rug. Volgende week zal dit programma, na evaluatie, worden voortgezet. Quinten Herregodts is nog steeds geblesseerd. Staf De Graeve had wat last, dus we moeten zijn situatie voor morgen nog nader bekijken.

Veel succes in jullie eerste wedstrijd van het nieuwe jaar!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.