Voorbeschouwing Tongeren – Rupel Boom

Na het gelijkspel tegen Diegem Sport slonken onze kansen, gezien het zware programma, om de eindronde te bereiken. Een overwinning tegen Jong KV werd van vitaal belang. Gelukkig slaagden we in onze missie. Het daaropvolgende weekend stond in het teken van de confrontatie met Sporting Hasselt. Deze wedstrijd was al weken van tevoren aangekondigd, met een grote opkomst, een bomvolle VIP-lunch en tal van belangen op het spel. Het uiteindelijke resultaat is bekend: propaganda voor het Boomse voetbal. Iedereen heeft een hele week kunnen nagenieten. Maar nu is het weer serieus. Onze finale om de eindronde te bereiken ligt in Tongeren, tegen opnieuw een geduchte tegenstander.

Met de laatste voorbeschouwing van de reguliere competitie spraken we met doelman Sofiane Bouzian en T1 Sam Vermeylen.

 

Sofiane, je had een belangrijk aandeel in de overwinning tegen Hasselt. Laten we beginnen met het tweede doelpunt van Sporting Hasselt waarbij het leek alsof je in de fout ging.
Sofiane Bouzian: “Bij een stilstaande fase stond ik vrij hoog opgesteld in anticipatie op een voorzet. Helaas maakte ik een verkeerde inschatting toen de bal direct op doel werd geschoten en gedragen door de wind binnen vloog.”

Je hebt die fout rechtgezet door een niet-onaardige strafschop te stoppen.
S.B.: “Tijdens de wedstrijd merkte ik op dat ‘Kiki’ herhaaldelijk naar die hoek probeerde te schieten. Daarom dook ik goed naar die kant. Dit versterkte ons geloof in onze kansen en gaf ons een extra boost.”

Het leek voor veel supporters alsof we kampioen speelden.
S.B.: “De gelijkmaker veroorzaakte al veel euforie. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden en dat we minstens een gelijkspel moesten behalen om nog kans te maken op de eindronde. Na de nederlaag in de heenronde tegen Hasselt waren we een beetje gekrenkt in onze eer, vooral omdat Hasselt er zo lacherig over deed.”

Sam Vermeylen: “Deze wedstrijd trok veel belangstelling, met een grote opkomst en een fantastische ontknoping. Het behouden van onze kansen op de eindronde en het voorkomen dat Hasselt kampioen werd, zorgde voor een euforisch gevoel. Zowel op de bank als bij de spelers en supporters langs het veld was het genieten geblazen.”

Nu wacht de laatste kans om de eindronde te bereiken.
S.B.: “We beschouwen het als een halve finale, de echte finales zijn in de eindronde.”

Wat herinneren jullie je nog van de thuiswedstrijd tegen Tongeren?
S.B.: “Aangezien ik destijds geblesseerd was, kan ik er weinig over zeggen. Hoe dan ook, hebben we respect voor elke tegenstander.”

S.V.: “De 3-1 einduitslag stond al bij rust op het scorebord. Ondertussen is Tongeren een compleet andere ploeg. Ze hebben een trainerswissel ondergaan en hebben hun laatste 4 wedstrijden niet verloren en zelfs in de laatste 3 wedstrijden geen tegendoelpunt geslikt. Ze hebben zich zelfs tegen Hasselt goed verweerd. Het zal dus een heel andere wedstrijd worden dan in de heenronde.”

Voor Tongeren staat er ogenschijnlijk niets meer op het spel?
S.V.: “Ik heb hun wedstrijdbeelden opnieuw bekeken en ondanks de 0-0 tegen Lebbeke, leek het absoluut niet op een typische eindeseizoenwedstrijd. Het zal van onszelf afhangen of we de 3 punten kunnen naar huis meenemen.”

Hoewel we de afgelopen weken hebben gezegd ‘alles mag en niets moet’, zou de teleurstelling toch groot zijn als we er net naast grijpen, niet?
S.B.: “Nu we deze kans hebben, moeten we er vol voor gaan. Het zou jammer zijn als we dit nog zouden verspelen. We gaan voor die 3 punten!”

Kunnen we rekenen op de voltallige spelersgroep?
S.V.:  “Hervé Telen is nog geblesseerd en Koen Van den Broek is geschorst vanwege zijn 3de gele kaart. Voor deze wedstrijd is Lars Coveliers nog niet geselecteerd. Maar als het seizoen verlengd wordt, zal Lars Coveliers ook weer beschikbaar zijn.”

C’mon Boomkes, haal die eindronde binnen!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.