Voorbeschouwing Wezel Sport- Rupel Boom

Hadden we vorig weekend kunnen spelen in Boom?
Sam Vermeylen: “Ik begrijp enigszins de algemene afgelasting. We hebben in de reeks toch wel veel Limburgse ploegen. De beslissing is hoogstwaarschijnlijk ook genomen in functie van het vervoer van spelers en officials. Ook bij ons hadden heel wat spelers problemen om in Boom te geraken. De situatie in Boom lag wel helemaal anders. Op het A-terrein hadden we perfect kunnen spelen.”

We moeten de inhaalwedstrijd dan gaan afwerken op een woensdagavond op De Schomme.
S.V.: “Aangezien we een sterke thuisreputatie hebben opgebouwd zou het beter zijn geweest om in het park deze wedstrijd te spelen. Ook voor onze supporters is dit veel aangenamer. De omstandigheden maken dat we moeten uitwijken naar het jeugdcomplex waar we tenslotte toch ook wel onze trainingen afwerken. Een nadeel is dat Londerzeel thuis altijd op kunstgras speelt.”

Ons uitcomplex lijkt na de overwinning op Houtvenne toch wel van de baan, niet?
S.V.: “Eén van onze doelstellingen na de winterstop was om meer punten te behalen op verplaatsing. In de laatste resultaten hebben we 2 keer achtereenvolgend gewonnen, waarvan de wedstrijd op Houtvenne een dikverdiende overwinning was. Laten we hopen dat we deze lijn kunnen doortrekken.”

Ondertussen zijn we de te kloppen ploeg.
S.V.: “We zijn 1 van de weinige ploegen die weten 4 keer achter elkaar te winnen. Het is fijn dat de buitenwereld dit nu ook erkent. Na de 2 woelige seizoenen die ze in Boom hebben gekend, is het fijn dat andere ploegen in positieve zin praten over de club.”

Voor nieuwjaar keken we nog naar beneden in het klassement. Plots staan we op 3 punten van plaats 3. Kort achter clubs zoals Jong KV en Racing Mechelen.
S.V.: “Klopt, ik wil ook eventjes benadrukken dat we nog steeds op dezelfde manier aan het werken zijn, met dezelfde principes. De spelers beginnen het systeem te kennen, voelen zich er goed in en hebben automatismen gecreëerd. Van in het begin is er gezegd dat dit een project is dat tijd nodig heeft. Vandaag de dag begint dit te renderen.”

Wat weet je nog over de thuiswedstrijd tegen Wezel Sport?
S.V.: “We hebben toen een hele goede eerste helft gespeeld waarbij we 1-0 voorkomen. De score had toen veel hoger moeten oplopen. In de 2de helft kwamen we veel te mak uit de kleedkamers en op een paar minuten tijd stonden we 1-2 achter.  Uiteindelijk hebben we op het einde van die wedstrijd nog een gelijkspel uit de brand weten slepen. Nu moeten we naar Wezel Sport. Zij hebben zelf ook een sterke thuisreputatie. Volgens mij hebben zij nog maar 2 maal in eigen huis verloren (n.v.d.r. Diegem 0-1 en Tongeren 1-5). Dit wordt dus een stevige test.

De schorsing van Staf De Graeve schuift naar de wedstrijd tegen Wezel Sport. Verder nog afwezigen?
S.V.: “Jordy Mathei heeft een volledige trainingsweek achter de rug. Enkel op donderdag ervaarde hij wat stijve spieren. Dat gaat dus de goede kant uit. Quinten Herregodts is gestart met lopen. Verder zijn er geen gekwetsten. Enkele jongens waren wel afwezig op training door examens.”

Succes!

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.