Wedstrijdverslag Belisia Bilzen – Rupel Boom

Rupel Boom nam onmiddellijk het initiatief op bezoek bij de competitieleider. Het resulteerde in twee kopbalkansen binnen de eerste 4 minuten. Op hoekschop kopte Staf De Graeve over doel en op een voorzet van rechts vloog de kopbal van Ruben Geeraerts recht in de handen van doelman Cascio. Even later trapte Ruben Geeraerts een vrije trap te hoog. Pas na 15 minuten stak Belisia een eerste maal de neus aan het venster. Soufiane Bouzian, zoals aangekondigd opnieuw in doel na heel wat blessureleed, ging goed plat op het lage schot. Er kwam wat meer evenwicht in de partij maar het was toch Rupel Boom dat het meeste dreigde en kansen schiep. Op vrije trap van Mohamed Zeroual wist Ruben Geeraerts naar doel te koppen. Weer belandde de bal recht in handen van de thuisgoalie. Aan de overzijde kon Ernens naar doel trappen. Soufian Bouzian kon eenvoudig vangen. En weer was daar Rupel Boom. Mohamed Zeroual zag zijn vrije trap op de vuisten van de doelman stranden. De thuisploeg had in feite wel wat overtredingen nodig om de Boomkes af te houden. Zo mocht Mohamed Zeroual zich maar weer eens achter een vrije trap zetten. Hij vond het hoofd van Jordan Kerstenne wiens kopbal de juiste richting miste. Amper een minuut later leek de verdiende voorsprong een feit. Javan Ngoyi zette zich op links door, de thuisdefensie uit verband, doch de in de zestien opduikende Mohamed Zeroual trapte de lage voorzet in de wolken. Op slag van rust wist Ruben Geeraerts over rechts zich door te zetten. Er was echter niemand in de kleine rechthoek om de laag voorgebracht bal binnen te duwen. Ruststand 0-0 omdat de Boomkes zichzelf weer niet wisten te belonen.

Door een ongeschreven wet in het voetbal krijgt men dan het spreekwoordelijke deksel op de al even spreekwoordelijke neus gedrukt. Een uitgesponnen aanval van de thuisploeg bereikte Maus op de rand van de zestien. Het welgemikte schot verdween in de linkerbenedenhoek (1-0). Amper vijf minuten later kwam de thuisploeg goed weg. Een onoordeelkundige trap achteruit zette Javan Ngoyi aan het lopen. De thuisdoelman was net eerder bij de bal maar zijn trap vloog via onze aanvaller helemaal naar de andere zijde richting Ruben Geeraerts. Een overmacht aan teruggelopen verdedigers belette hem het scoren. Het meeste balbezit was nu voor de bezoekers. Na de inbreng van Jules Houttequiet speelden de Boomkes in het slotkwartier alles of niets. Het gaf Belisia uiteraard veel ruimte. Zo moest Soufiane Bouzian sterk ingrijpen op een kopbal na tegenaanval. In minuut 82 leek de gelijkmaker dan toch in de maak doch Javan Ngoyi werd al dan niet foutief gestuit. Uiteindelijk kon de thuisploeg dan toch van de ruimte gebruik maken en op drie minuten van het einde een tweede maal scoren (2-0). Nadat Mohamed Zeroual in handen van de doelman besloot, werd Nelson in de laatste minuut op ongelukkige wijze met rood uitgesloten. Logischerwijze zag hij zijn tegenstander niet achter hem aankomen toen hij een uittrap met een hoog uitgestoken been de bal wou controleren. De voet raakte licht het hoofd van zijn tegenstander, die er trouwens niets aan overhield. De overigens goed leidende scheidsrechter trok – weliswaar tot velen hun verbazing – rechtstreeks rood.

En zo blijven de Boomkes met lege handen achter na alweer een zeer verdienstelijke wedstrijd.