Wedstrijdverslag Bocholter – Rupel Boom

Bij de Boomkes moest Mohamed Zeroual wegens gele schorsing aan de kant blijven. Ook Cyronn De Wilde was er omwille van een blessure niet bij. Voor de thuisploeg bleek Brulmans in extremis wegens ziekte te moeten afhaken.

Bij Rupel Boom startte Koen Van den Broek in de basis. Voor Quinten Servranckx was het een eerste basisplaats.

De wedstrijd startte evenwichtig. Hoewel enkel Rupel Boom tot scoringsmogelijkheden kwam. De thuisploeg moest het hebben van schoten uit de tweede lijn, maar die vlogen telkens hoog of ver naast het doel van Sofiane Bouzian. Aan de overzijde werd Quinten Servranckx door Arne Pörtner langs links gelanceerd. Hij moest zich reppen om nog net voor de neus van de doelman de bal te kunnen tippen. Het leder rolde naast. Even over halfweg de eerste 45 minuten kwam Rupel Boom op voorsprong. Na een lang uitgesponnen aanval kwam de bal bij Lars Coveliers die van ruim 20 meter hard uithaalde. Doelman Wertelaers kon enkel met de vuisten redden, doch niet ver genoeg. Het leder kwam bij Quinten Servranckx die in één tijd trapte. De poging kaatste op de paal terug het veld in en dit op ideale hoogte voor Quinten, die er met het hoofd dan toch 0-1 van maakte. Even later rolde een lage voorzet van rechts voorbij iedereen. Aan de tweede paal gleed Ruben Geeraerts naar het kleinood, net niet met succes. Na een halfuur werd de wedstrijd feller maar kon de goed leidende scheidsrechter de gemoederen snel bedaren. En dan kon Rupel Boom op een ideaal moment de score verdubbelen. Een aanval werd centraal afgeweerd tot bij Ruben Geeraerts. Na een goede controle liet hij met een prima schot de thuisgoalie kansloos (0-2), meteen de ruststand.

Na de pauze een ideale start van Rupel Boom. Eerst probeerde de thuisploeg de bakens nog te verzetten maar al snel werd de wedstrijd in een vroegtijdige plooi gelegd. De Boomse aanval werd enkele keren onderbroken maar door de pressing kwamen de Boomkes telkens opnieuw in balbezit. Uiteindelijk vond Quinten Servranckx de sterk spelende Lars Coveliers die de bal ineens op de slof nam. Mooi in de rechterbenedenhoek en 0-3 !

De thuisploeg wist niet wat haar overkwam. Doelman Sofiane Bouzian moest enkel een paar hoge ballen plukken en geen enkele redding verrichten. Een uitermate sterke collectieve prestatie van onze jongens! De vraag was enkel of er van de geboden ruimte gebruik kon gemaakt worden om de voorsprong verder uit te diepen. Het antwoord zou positief blijken. Amper enkele minuten na de derde goal werd Javan Ngoyi diep gestuurd. Hij liet 2 verdedigers het nakijken maar bij de poging om de doelman te omzeilen raakte hij de controle over de bal kwijt. Het hobbelige veld zal er niet vreemd aan geweest zijn. Tijd voor de Boomse wissels waarbij de invallers meteen goed in de wedstrijd zaten. De ingevallen Jordy Mathei liet zich ook meteen gelden. Hij snoepte de laatste verdediger de bal af. Zijn doelpoging schoof naast de doelman maar ook naast de goal. Het was slechts uitstel want een minuut later speelde Lars Coveliers de perfecte dieptepass naar Jordy Mathei over links. De spits rondde prima af (0-4). Op een paar minuten van het einde schotelde Javan Ngoyi na een knappe actie de 0-5 voor aan Jordy. Een valse bots vlak voor het trappen deed hem hoog over een leeg doel besluiten. Maar dat was opnieuw uitstel. De reguliere 90 minuten waren net rond toen Jordy Mathei, ditmaal van de rechterzijde, alleen naar doel mocht snellen na een prima diep bal van Nelson. Nu kon hij de bal opnieuw mooi voorbij de doelman knallen (0-5).

Wat een prachtprestatie! Drie wedstrijden op 8 dagen leverden een 9 op 9 op.

Vol van vertrouwen kan Rupel Boom nu uitkijken naar de clash bij Racing Mechelen a.s. zaterdag 2 maart.