Wedstrijdverslag City Pirates – Rupel Boom

Voor aanvang van de wedstrijd bereikte ons het bericht dat dhr Louis Bogers, al meer dan 65 jaar trouwe supporter van eerst FC Boom en zeer zeker ook van het huidige Rupel Boom, ‘s nachts overleden was. Wat zou het mooi zijn moest een eerste uitzege van het seizoen aan hem kon worden opgedragen. En zo geschiedde!

De eerste 20 minuten was de controle op de wedstrijd voor de Boomkes met in minuut 4 een eerste kans. Een actie op rechts met Javan Ngoyi en Mohamed Zeroual bracht de bal voor doel. De trap in één tijd van Ruben Geeraerts week via een verdediger af tegen de buitenkant van de rechterstaak. Net voor het kwartier probeerde Luka De Herdt vanop meer dan 20 meter. De thuisgoalie moest zich reppen om in hoekschop te zweven. In minuut 20 plots een kans voor de City Pirates. Doelman Sofiane Bouzian moest in twee tijden redding brengen. Het gaf de thuisploeg wat moed. Het bracht evenwel weinig op. Misschien ook wel omdat hun focus meer lag op vervelende en geniepige overtredingen maken. Rupel Boom probeerde met de lange bal Javan Ngoyi af te zonderen. Dit gebeurde niet zuiver genoeg om doelkansen te scheppen. En als dat dan wel leek te gaan lukken, was de overtreding al lang gemaakt zonder dat de spelleider het had gezien. Een laatste wapenfeit voor het rustsignaal was een schot van Mohamed Zeroual dat pardoes in de handen van de doelman belandde. 0-0 aan de rust was dan ook logisch te noemen.

Na de pauze kreeg Mohamed Zeroual de opdracht iets lager te gaan voetballen om zichzelf zo ruimte te verschaffen om meer creatief te kunnen uitpakken. Gaandeweg lukte dat beter en beter. Het resulteerde ook in extra overtredingen en dan toch gele kaarten voor de thuisploeg. De Boomkes posteerden zich meer en meer op de helft van de tegenstander wat uiteraard ook een risico tot counters inhield. De afwerking verraadde de lage positie in de rangschikking van de thuisploeg. Het was duidelijk dat de ploeg die het eerst zou scoren, de partij waarschijnlijk zou winnen. Met nog tien minuten te gaan verstuurde Jules Houttequiet, amper vijf minuten op het terrein, een verre bal van de zijkant richting doel. Tot verbazing van velen viel het leder precies in de linkerbovenhoek van het doel waarin Cloodts aan de grond genageld bleef staan kijken (0-1). Zou die eerste uitzege dan eindelijk binnen zijn? In de slotminuut werd Javan Ngoyi diep gestuurd. Van Cauwenberg haalde hem neer en de ref wees naar de stip. Spijtig voor Javan Ngoyi trapte hij de elfmeter enkele meters over het doel. Het zou niet zuur opbreken. De thuisploeg was immers niet bij machte om er een mentaal voordeel uit te puren dat zich in puntenwinst zou vertalen.
Het bleef bij 0-1 en die broodnodige zege was eindelijk een feit. In de rangschikking leverde het geen winst qua plaatsen op door de uitslagen van de andere wedstrijden. De kloof met de laatste drie ploegen bedraagt nu wel al 11 punten op City Pirates en Londerzeek SK. Het verschil met Tempo Overijse telt 8 eenheden.

Proficiat aan iedereen voor de recente 6 op 6 !

Na de wedstrijd kregen onze spelers de kans niet om in de middencirkel voor de peptalk te verzamelen. Sommige gefrustreerde thuisspelers zochten enkele Boomkes op om te provoceren, uit te dagen met allerminst ‘vriendelijke’ bewoordingen. Het zorgde er voor dat Hervé Telen in een reactie tegen een rode kaart aankeek.