Wedstrijdverslag Houtvenne – Rupel Boom

Rupel Boom startte na de 9 op 9 vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na amper één minuut leverde dit een doelkans op. Een nummertje bij een inworp diep op de helft van de tegenstander en de bal bereikte Ruben Geeraerts ter hoogte van de eerste paal. Met de rug naar doel verschalkte hij de verdediger om met een soort dropshot uit te pakken. Doelman Swinnen moest met een prima beenveeg uitpakken om te redden. Op voorzet van rechts kon Cyronn De Wilde zijn kopbal niet laag houden. En dan kwam de thuisploeg ook opzetten. Het leidde tot enkele hoekschoppen. Op de laatste corner raakte de bal maar niet weg en kon uiteindelijk Van Der Veken na heel wat geharrewar de 1-0 binnen trappen. De Boomkes waren niet uit hun lood geslagen. Aanvankelijk was er nog evenwicht in de partij maar halfweg de eerste helft kreeg Rupel Boom meer en meer controle. De gelijkmaker werd ingeleid door Javan Ngoyi die de rechtsachter van Houtvenne de bal afsnoepte, naar binnen sneed en Mohamed Zeroual op de rand van de zestien kon aanspelen. Prima aanname en dito schot precies in de linkerbenedenhoek (1-1). Een vrije trap werd door Mohamed Zeroual, na de zoveelste overtreding op hem, te hoog gemikt. Het laatste wapenfeit was een laag schot van Lars Coveliers. Ditmaal ging de thuisgoalie goed plat. We rusten bij 1-1.

Twee minuten na de pauze klom Rupel Boom op voorsprong. Weer lag Javan Ngoyi aan de basis. Hij vocht een fel duel uit rond de middencirkel en bleef aan de winnende hand. Prima bal naar Ruben Geeraerts die verrassend vanop ruim 20 meter naar doel trapte. Doelman Swinnen had geen verhaal tegen het laag schot in de rechterbenedenhoek (1-2). De thuisploeg trachtte het tij te keren met enkele wissels. Houtvenne hanteerde veel de lange bal, het bracht de Boomse defensie niet in verlegenheid. Rupel Boom controleerde de wedstrijd en als de thuisploeg dan toch eens naar doel kon trappen, kon er gerekend worden op een prima Sofiane Bouzian. De beste kansen waren voor de Boomkes. Een vrije trap van Mohamed Zeroual werd door de doelman gepakt. In het slotkwartier werd Ruben Geeraerts tweemaal in een kansrijke positie gebracht. Eerst werd er te zwak besloten en de tweede maal kon de thuisdoelman in hoekschop weren. In minuut 78 werd Mohamed Zeroual tweemaal op 30 seconden hard aangetrapt. Na oplapwerk aan de zijlijn kon hij de wedstrijd toch uitspelen. Om het aantal overtredingen op hem te tellen kom je niet toe met de vingers van twee handen. Wat de thuisploeg ook probeerde, Rupel Boom gaf geen krimp en behaalde zo een knappe 12 op 12.

Proficiat aan de spelers en de technische staf !