Wedstrijdverslag Jong KV – Rupel Boom

De eerste 20 minuten waren voor rekening van Jong KV Mechelen. Rupel Boom mocht niet mopperen dat de thuisploeg in die periode slechts éénmaal wist te scoren nadat de bal maar niet uit de defensie wegraakte en Bohets kon binnen trappen (1-0). Bovendien stond Cyronn De Wilde even tevoren op de juiste plaats op de doellijn om een, weliswaar, zwak schot weg te werken.

Toen KVM B na 20 minuten wat minder fel begon te acteren, volgde snel de gelijkmaker. Een vrije trap op rechts van Mohamed Zeroual werd weggewerkt tot bij Nelson die de bal terug naar de rechterzijde tot bij Mohamed Zeroual trapte. De nieuwe voorzet werd opnieuw onvoldoende ontzet, ditmaal net buiten de zestien tot bij Arne Pörtner. Die vond in één tijd op de rand van de grote rechthoek Jules Houttequiet. Aanname met rechts en met links precies naast de rechterstaak buiten bereik van de doelman scoren (1-1). Nadat Staf De Graeve een kwalijke trap op de enkel incasseerde en niet meer verder kon, kwamen de Boomkes op slag van rust ei zo na op voorsprong. Een Mechelse verdediger moest zijn doelman voor de lijn bijspringen op een schot van Nelson en de thuisgoalie werd gedwongen goed plat te gaan op de herneming van Mohamed Zeroual.

Na de pauze noteerden we aan beide zijden enkele pogingen die de doelmannen niet in de problemen brachten. In minuut 70 een geweldige ingeving van Mohamed Zeroual. Aangespeeld op de middencirkel draaide hij bij de aanname van de bal knap rond zijn tegenstrever, even opdrijven om dan vanop 30 meter uit te halen. De doelman kon nog net onder de lat in hoekschop redden. Die werd door Arne Pörtner kort naar Mohamed Zeroual getrapt. Meteen strak Nelson in de zestien aangespeeld die opnieuw teruglegde op Mohamed Zeroual. Het harde strakke schot vloog onhoudbaar binnen (1-2). In het slotoffensief van de thuisploeg pakte Sofiane Bouzian uit met twee knappe reddingen en stelde zo de Boomse zege veilig.

Na de recente 10 op 12 zijn de Boomkes klaar om titelpretendent Sporting Hasselt a.s. zondag partij te geven in het Gemeentelijk Parkstadion. C’mon Boomkes!