Wedstrijdverslag Knokke – Rupel Boom

In het prille wedstrijdbegin eiste de thuisploeg het meeste balbezit op zonder tot een doelkans te komen. Maar al snel nam Rupel Boom het initiatief over. Het eerste doelgevaar kwam er op vrije trap in minuut 9. De doelman van Knokke verwachtte een voorzet van Mohamed Zeroual. Onze kapitein had dat door en trapte verrassend naar de eerste paal. De goalie kwam te laat doch de bal ging langs de verkeerde kant van de paal naast. Op het kwartier verstuurde Arne Pörtner een prima voorzet van links. Ruben Geeraerts liet slim lopen voor Quinten Servranckx, die in één tijd met een gekraakt schot voorlangs trapte. In plaats van 0-1 werd het vijf minuten later 1-0. Een eerste mogelijkheid voor Knokke werd door Jason Janssens in hoekschop gewerkt. Vanraefelghem kopte die raak. Even waren de Boomkes de kluts kwijt, maar herpakten zich gaandeweg in de eerste helft. In het zicht van de rust moest Van Den Bogaert aan de noodrem trekken om Sofian Daif de weg naar doel te beletten.

Na de pauze bleef Rupel Boom op zoek naar een doelpunt gaan. Een pegel van Arne Pörtner strandde op een thuisverdediger. Nils Pierre kwam goed weg toen hij Mohamed Zeroual onderuit maaide en de ref de kaart op zak hield. Toen dezelfde speler even later Luka De Herdt op de rand van de zestien neerhaalde, werd hij wel met geel bestraft. Het had zomaar zijn tweede kunnen geweest zijn. De vrije trap van Mohamed Zeroual raakte nog net een verdediger waardoor de bal nipt naast ging. Rupel Boom zette hoog druk en kon zo de thuisdefensie, doelman incluis, tot mistasten dwingen. Ruben Geeraerts trapte naast. Een snelle inworp van Luka De Herdt zette Mohamed Zeroual op weg naar een knappe dribbel op de achterlijn. Het leverde slechts een hoekschop op. Weer een heet standje voor doel maar de gelijkmaker bleef uit. Het laatste kwartier was ingegaan en daar was de thuisploeg nog eens. Maar wel meteen succesvol. Prud’homme krulde de bal knap in de bovenhoek (2-0). Even later kon Jason Janssens met een reflex de bal vanonder de lat halen. Gelukkig maar, want de 2-0 stand was al overdreven genoeg. Wat de Boomkes ook probeerden, een doelpunt maken lukte vandaag niet.

Rupel Boom mag met opgeheven hoofd de arena van de Croky Cup verlaten. “Elk nadeel heb z’n voordeel.” Met het oog op het aantal geblesseerden waarschijnlijk geen slechte zaak.

De competitiestart primeert nu: zondag 1 september a.s. om 15u K. Rupel Boom FC – K. Diegem Sport.