Wedstrijdverslag Lille United – Rupel Boom

Derde uitwedstrijd op rij is er teveel aan

Aanvankelijk leek nieuwe Boomse winst geen probleem te vormen. We noteerden drie goede pogingen van de Boomkes binnen het eerste kwartier. Javan Ngoyi bediende Mohamed Zeroual wiens schot door goalkeeper Pauwels uit zijn doelvlak werd gezweefd. Even later een eerste Boomse hoekschop. Die werd afgeweerd tot bij Michiel De Looze. Onze kapitein zette Arne Pörtner op links vrij die op zijn beurt Mohamed Zeroual aanspeelde. Na een knappe actie bereikte hij Lars Coveliers. Ook zijn schot werd gepareerd. Op een vrije trap van Mohamed Zeroual werd het hoofd van Jordan Kerstenne gevonden. De kopbal ging maar net naast. De thuisploeg kon er enkel een paar schoten uit de tweede lijn tegenover zetten die de juiste richting misten. Precies op het kwartier volgde de verdiende Boomse openingstreffer. Een diepe bal werd door een thuisverdediger tot buiten de grote rechthoek gekopt. Lars Coveliers pakte uit met een schitterende volley die onhoudbaar tegen de touwen vloog (0-1). Een minuut later kon Javan Ngoyi zich van links doorzetten. Oog in oog met de doelman strandde zijn poging op diens voet. Op een vrije trap van Mohamed Zeroual moest Pauwels weer goed plat gaan om een doelpunt te verijdelen. En dan eiste de thuisploeg meer en meer de bal op en kwam Rupel Boom er gedurende een kwartier nog moeilijk uit. Op het halfuur stond iedereen bij de thuisploeg oog in oog met de scheidsrechter. Zij waren van mening dat Jordan Kerstenne de bal met de hand op de lijn uit doel hield. De spelleider wees resoluut aan dat de bal via het bovenbeen werd gekeerd. En dan Rupel Boom nog eens opzetten en hoe. Javan Ngoyi was tweemaal aan het feest in evenveel minuten. Eerst over rechts de ruimte ingestuurd door Lars Coveliers besloot hij ditmaal oog in oog met de doelman wel succesvol (0-2). Onmiddellijk na de spelhervatting vond Ruben Geeraerts op links de doorlopende Arne Pörtner die de perfecte lage voorzet trapte, waarop Javan Ngoyi aan de tweede paal simpel kon binnen leggen (0-3). Wie dacht dat de thuisploeg nu de handdoek gooide, had het mis. Ergens logisch als je weet dat zij in de strijd om het behoud elk punt nodig hebben.

Ervaring

Ervaring speelt daarin een grote rol. De jongste speler van Lille is van 1997, bij Rupel Boom is dat de derde … oudste. De gemiddelde leeftijd van de 11 starters bij de thuisploeg bedraagt 29 jaar en 7 maanden. Bij Rupel Boom was die precies 22 jaar.

De remonte van Lille ving vlak voor de rust aan. Een voorzet werd aan de tweede paal moeiteloos door Bostanci overhoeks binnengekopt (1-3), wat meteen de ruststand was.

Na de pauze plukte doelman Pauwels eerst nog de voorzet van Mohamed Zeroual net voor de neus van Javan Ngoyi weg alvorens die kon koppen. Maar dan vielen de Boomkes als los zand uit elkaar. Een inworp in het pak voor doel belandde bij Laurijssen die van dichtbij kon scoren (2-3). Nog geen tien minuten later volgde een foute ingreep van Luka De Herdt in de hoek van de zestien. Bostanci met de gelijkmaker van de stip (3-3). En amper drie minuten later was de thuisploeg daar alweer, ditmaal bereikte de voorzet van links Laurijssen voor doel om simpel de 4-3 binnen te duwen. Dat de ref Jordan Kerstenne bedacht met een tweede gele kaart, dus rood, voor een duidelijke duik van zijn tegenstander, maakte het er niet makkelijker op om nog een punt uit de brand te slepen. Hoewel … In de laatste minuut kwam Mohamed Zeroual nog tot een schot van buiten de zestien. De doelman was verslagen doch de lat bracht redding voor Lille.

Laat het verloop van deze wedstrijd een les wezen voor onze jonge groep.
Zondag gaan we er opnieuw tegenaan met de komst van de tweede uit de rangschikking Belisia Bilzen. C’mon Boomkes!