Wedstrijdverslag Lyra Lierse – Rupel Boom

Cyronn De Wilde kon niet aantreden tegen zijn ex-club. Het was balen voor hem om ziek te moeten afmelden.
De wedstrijd dan. Amper 10 seconden ver en onmiddellijk een scoringskans voor de Boomkes. Jules Houttequiet vond Ruben Geeraerts op links die meteen voor bracht. Aan de eerste paal kon Javan Ngoyi voor de neus van een verdediger prima deviëren. De reflex van de thuisdoelman was ook minstens prima te noemen. Het zette meteen de toon voor het aanvangskwartier. Een goed schot van Ruben Geeraerts miste maar net de kruising. Lyra-Lierse raakte amper van hun eigen helft. Dat gebeurde voor het eerst echt in minuut 12. De poging van Peffer vloog over. Even later een zware overtreding van Balbi die met 2 voeten vooruit op Mohamed Zeroual inging. De ref was mild, zeer mild, door slechts geel te tonen. Er zijn er al voor minder van het terrein verwezen. Gelukkig werd niet het steunbeen van Mo geraakt of het had waarschijnlijk over en uit geweest. Hij hield er dus gelukkig niet direct iets aan over en kon 5 minuten later naar doel schieten, doch te hoog gemikt. Even later nog eens na een prima dribbel van Mohamed Zeroual. Nu belandde de bal recht in de handen van de thuisgoalie. Halfweg de eerste helft kon de thuisploeg evenwicht in de partij brengen. Het werd ingeleid door een gekruist schot van Adesanya voorlangs. Op het halfuur een rush van onze kapitein Michiel De Looze. Zijn voorzet op de rand van de zestien bereikte Jules Houttequiet die Ruben Geeraerts links voor doel afzonderde. Die trapte in één tijd onbegrijpelijk naast. Na een actie van Javan Ngoyi werd Jules Houttequiet aangespeeld maar die kraakte zijn poging. Aan de overzijde probeerde Teunen het van buiten de rechthoek. Het schot zwaaide een paar meter naast. In het zicht van de rust kreeg de thuisploeg drie hoekschoppen op rij. De derde was er teveel aan en Vets kon de 1-0 binnen koppen. In de slotseconden van de eerste helft had Sofiane Bouzian nog een prima voetreflex in petto om Peffer van een doelpunt te houden.

Na de pauze kon Lars Coveliers na goed kapwerk Mohamed Zeroual in schietpositie brengen. Ook deze poging miste het doelkader. En dan begon het heviger en heviger te sneeuwen. Het maakte het er allemaal niet makkelijker op. De thuisploeg leek er het minst last van te hebben. Een pass van de ingevallen Luka De Herdt werd onderschept door Weuts die Peffer een schietkans voorschotelde. De dwarslat brengt redding voor Rupel Boom. Maar ook de Boomkes kenden pech. Vanuit stilstand krulde Jordan Kerstenne de bal naar doel. Doelman Sterkens kon er niet bij maar werd door de lat gered. Ondertussen was er niets groen meer van de kunstgrasmat te zien. In de slotfase tijdens hevige sneeuwval kon de thuisploeg met nog twee goals de zege veilig stellen.

Zo blijven de Boomkes dit seizoen nog steeds zonder zege op vreemde bodem.
Ondertussen dateert de laatste uitzege van Rupel Boom in competitieverband van 25 februari 2023 op bezoek in Izegem bij Mandel United (1-2).
Johan Cruyff zei ooit: “Met elke overwinning kom je dichter bij een nederlaag.”
Waarschijnlijk zal dat andersom ook wel gelden. Hoe langer de reeks zonder uitzege duurt, hoe dichter je bij die eerste broodnodige uitzege komt.
Nog één kans in kalenderjaar 2023 op zaterdag 16 december op bezoek bij City Pirates. Het mag dan wel stilaan gaan gebeuren.
Het zal dan 9 maand en 3 weken geleden zijn.
Maar eerst nog een thuiswedstrijd tegen Jong KV Mechelen. C’mon Boomkes!

Wedstrijdbeelden, klik op deze link: RTV

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.