Wedstrijdverslag RC Mechelen – Rupel Boom

Met de steun van de talrijk opgekomen Boomse supporters stonden de troepen van coach Sam Vermeylen pal tegen een op papier sterkere thuisploeg. De hoge druk van de Boomkes dwong RC Mechelen tot combineren op eigen helft. En daar kan men niet gevaarlijk zijn. Het zorgde er wel voor dat de derby aanvankelijk geen hoge amusementswaarde had. Maar een wedstrijd duurt 90 minuten. Over halfweg de eerste helft kwam er meer dreiging, langs beide zijden. Voor Rupel Boom kwam Mohamed Zeroual tweemaal tot een hard schot na leuke combinaties. Telkens vloog de bal over doel. Aan de overzijde dreigden de Maneblussers met twee kopballen. De eerste keer naast, de tweede keer moest ons sluitstuk Sofiane Bouzian na hoekschop de poging van Jens De Paepe van onder de lat tippen. Op een zucht van het rustsignaal een scherpe counter van de thuisploeg. Mrani, ex-KRBFC, trapte onbegrijpelijk naast, gelukkig maar. En in de ultieme slotseconden lanceerde Luka De Herdt de ietwat zieke Ruben Geeraerts. Diens schot werd in twee tijden gestopt. Ruststand 0-0.

Na de pauze nam Rupel Boom meer initiatief. Op voorzet van Mohamed Zeroual was de kopbal van Ruben Geeraerts te zwak om doelman Goossens te kloppen. De thuisploeg kon nog eens counteren, maar Soufian Bouzian liet zich niet verschalken. Maar toen kregen de Boomkes meer en meer controle over de wedstrijd. Een kopbal van Jordan Kerstenne kon gepakt worden. Even later was het wel raak. Onder druk ging Guldix in de fout. Hij verloor het leder aan Mohamed Zeroual die loepzuiver de 0-1 binnen trapte. Een schot van Luka De Herdt was te hoog gemikt. Na een schitterende aanval haalde Mohamed Zeroual nog eens verschroeiend uit, slechts enkele centimeters boven de lat. De ingevallen Jordy Mathei werd prima diep gestuurd door Michiel De Looze. Doelman Goossens moest ver uit zijn strafschopgebied komen om net op tijd te keren. De verdubbeling kwam er uiteindelijk na een onvoldoende weggewerkte hoekschop. De bal werd op de rand van de zestien door Ruben Geeraerts opgepikt. Zijn knal kon niet door de thuisgoalie worden geklemd en Staf De Graeve was er als de kippen bij om in één tijd de 0-2 tegen de touwen te rammen. Wat de thuisploeg ook probeerde, Rupel Boom gaf geen krimp en boekte opnieuw een 12 op 12.

Proficiat aan de staf en de hele spelersgroep!