Wedstrijdverslag Rupel Boom – Berchem

Tegen een stug Berchem heeft Rupel Boom een verdiende zege geboekt. Zonder groots te spelen, brachten de Boomkes toch de betere combinaties én scoringsmogelijkheden op de mat. Dat het verschil pas in de allerlaatste minuten werd gemaakt, getuigde alweer van het nooit opgeven van onze jongens én dat zij, zo vergevorderd in de competitie, fysiek in orde zijn.

De eerste hoekschop van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Doelman Van Hove verslikte zich bijna in de bal maar kon toch ietwat onorthodox de bal pakken. Een vrije trap van Ruben Geeraerts vanop 25 meter vloog niet veel over het Berchemse doel. Kort daarop een eerste maal Berchem via Owusu, zonder succes. Aan de overzijde verstuurde Luka De Herdt de bal naar Jules Houttequiet. Op de gevaarlijk aangesneden voorzet naar de verste paal kon Javan Ngoyi net niet bij de bal. Voor Berchem was het opnieuw Owusu die probeerde vanuit een scherpe hoek. Doelman Sofiane Bouzian liet zich niet verrassen. Na een halfuur spelen was het de beurt aan Mohamed Zeroual om een vrije trap van ruim 25 meter te trappen. Doelman Van Hove moest alles uit de kast halen om niet mee in doel te belanden. In de slotfase van de eerste helft veel Booms overwicht. De bezoekers kwamen er nog amper uit. Een prachtige Boomse aanval werd besloten met een knal van Ruben Geeraerts die in extremis nog door een verdediger werd afgeblokt. Een rush van Jules Houttequiet in combinatie met Javan Ngoyi werd voorlangs besloten. Na zijn dribbelnummer en schot zag Mohamed Zeroual een puike redding van Van Hove. De hoekschop werd door Jordan Kerstenne té veel naar de grond gekopt zodat de bezoekende goalie kon vatten. Mohamed Zeroual probeerde het nog eens op pass van Jules Houttequiet. Ditmaal miste het schot de juiste richting. Ruststand: 0-0.

Na de pauze bleven de Boomse kansen niet uit. Javan Ngoyi kon het duel met zijn verdediger winnen. Doelman Van Hove pakte uit met een gepaste voetreflex. Op een poging van Mohamed Zeroual kon het Berchemse sluitstuk enkel afweren, net buiten bereik van de ingevallen Jordy Mathei. Een prima combinatie tussen Jules Houttequiet en Jordy Mathei bracht Javan Ngoyi alleen voor doel. Hij duwde onbegrijpelijk naast, “gelukkig” werd er voor buitenspel gevlagd. Plots nog een keer Berchem. De lage voorzet rolde aan iedereen voorbij. Rupel Boom controleerde verder de partij en bleef geduldig. En dat loonde. In de slotfase werd het gaspedaal dieper ingedrukt. Een lage voorzet werd van dichtbij door Jordy Mathei in één tijd naar doel getrapt. Wat een beenreflex van de Berchemse doelman! Het was slechts uitstel. Mohamed Zeroual, hij weer, vuurde een vrije trap, jawel vanop 25 meter, staalhard laag naar doel. Doelman Van Hove kon niet klemmen en Jordy Mathei was er als de kippen bij om de verdiende 1-0 te scoren. De extra tijd liep al een tweetal minuten toen enkele Boomkes een drietal verdedigers aan de hoekschopvlag aan de praat hielden. Uit het duel kon de ingevallen Michiel De Looze aangespeeld worden. Die verzond een hoge voorzet van doel wegdraaiend. En daar kwam Arne Pörtner aangelopen die het leder meteen op de slof nam en magistraal de 2-0 binnen knalde. De bezoekers konden in de absolute slotminuut milderen via Owusu die zich te makkelijk tussen twee Boomse verdedigers kon doorzetten (2-1). De Boomse zege kwam evenwel niet meer in gevaar.

En plots staan wij op plaats 5 op amper 2 punten van Houtvenne.
Volgende week volgt een bezoek op zaterdag naar Tempo Overijse. Alle supporters op post!