Wedstrijdverslag Rupel Boom – City Pirates

Rupel Boom eiste onmiddellijk het balbezit op. Het leverde een eerste hoekschop op na 35 seconden. Even later een eerste dreiging na een actie van Mohamed Zeroual. De voorzet werd afgeweerd tot bij Ruben Geeraerts die zijn schot zag afgeblokt. Nog voor het eerste kwartier voorbij was, kwam de thuisploeg dicht bij een doelpunt. Michiel De Looze stuurde Luka De Herdt op rechts de ruimte in. Op de voorzet in één tijd kon een verdediger net voor de neus van Javan Ngoyi in hoekschop werken. Die scherp getrapte corner kon door de doelman niet geklemd worden. Een enorm geharrewar in de kleine rechthoek was het gevolg. Twee pogingen om een gaatje te vinden, werden afgeblokt. En dan verwaterde de wedstrijd. Rupel Boom behield wel balbezit maar deed er omzeggens niets mee. Pas halfweg de eerste helft dan toch plots een kans. De voorzet van Mohamed Zeroual werd door Ruben Geeraerts aan de tweede paal in het zijnet gekopt. Een eerste dreiging van de bezoekers kon pas in minuut 26 worden genoteerd. De lage scherpe voorzet ging voorlangs. Aan de overzijde knalde Mohamed Zeroual op zijn beurt in het zijnet en een knappe vrije trap van zijn voet werd in twee tijden gered. In het zicht van de rust leken de Boomkes hulp te krijgen van een bezoekende verdediger die met een foute kopbal maar net het eigen doel miste. Op de hoekschop kopte Staf De Graeve over de dwarslat. Zo hielden de City Pirates makkelijk stand omdat het de Boomkes aan inspiratie ontbrak. We rusten met 0-0.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. De bezoekers hadden wel 2 ex-KRBFC spelers ingebracht: Ernst en Medelinskas. Eerstgenoemde kon een tweede bezoekende mogelijkheid benutten. Zijn schuiver verdween in de verste hoek (0-1). Met nog een halfuur te spelen maakte Jordy Mathei na maanden blessureleed zijn wederoptreden. Na een warrige fase besloot hij van dichtbij op de keeper. Een pegel van Luka De Herdt zoefde over doel. Bij een zeldzame uitbraak van de bezoekers stond plots de 0-2 op het bord via Omeruo die eerder onorthodox van dichtbij kon binnen duwen. Maar dit seizoen ben je met een Rupel Boom in eigen huis nooit klaar. Drie minuten later een prima hoekschop van Mohamed Zeroual en Jordan Kerstenne kon van dichtbij de aansluitingstreffer binnenkoppen. Quinten Servranckx kwam hierop onmiddellijk Ruben Geeraerts vervangen. Hij deed dat heel gretig en binnen de tien minuten hingen de bordjes in evenwicht. Aanbrenger was Mohamed Zeroual met een gemeten doorsteekpas. Quinten Servranckx trapte perfect onder het lichaam van de bezoekende goalie en maakte 2-2. Een schot van Luka De Herdt werd in twee tijden gepakt. Rupel Boom zocht naar meer en een dubbele wissel leverde al snel het gewenste resultaat op. Quinten Servranckx zag de oprukkende Cyronn De Wilde de zestien induiken. De bal precies in de loop, het doorzetten tot tegen de achterlijn en dan terugleggen op een opportunistische Jordy Mathei die met een echte spitsengoal de 3-2 tegen de touwen werkte. Wat een ommekeer alweer! Deze mokerslag kwamen de City Pirates niet meer te boven zodat een nieuwe Boomse spektakelzege een feit was.

Woensdag a.s. 21 februari staat om 20u de inhaalwedstrijd tegen SK Londerzeel op het programma. Omdat de lichtinstallatie in het Gemeentelijk Parkstadion nog steeds niet werd gerenoveerd, heeft het competitiedepartement van Voetbal Vlaanderen de wedstrijd ambtshalve vastgelegd op het eerste kunstgrasterrein van jeugdcomplex De Schomme.

Alle supporters op post voor de derby van den A12!