Wedstrijdverslag Rupel Boom – Lebbeke

Rupel Boom begon het best aan de wedstrijd met veel druk naar voor. Het resulteerde al snel tot de openingstreffer. Onder druk van Javan Ngoyi speelde Emmaneel te kort terug op zijn doelman. Javan zat er goed tussen. Doelman Aeyels kon maar half afweren en Javan Ngoyi kon de herneming in het lege doel besluiten (1-0). De Boomkes controleerden de wedstrijd. Dus was het schrikken dat na een Boomse hoekschop doelman Aeyels de bal kon vangen en meteen met een verre uittrap uitpakte. De vinnige Verheyden was twee verdedigers te slim af om onhoudbaar te besluiten (1-1). Rupel Boom moest bijgevolg op zoek naar een nieuwe voorsprong. In minuut 39 leek het zover. Cyronn De Wilde was sneller op de bal dan zijn tegenstander en bereikte in één tijd de vrijlopende Javan Ngoyi. De controle was prima en de trap ging voorbij de doelman maar ook centimeters naast het kader. Maar een minuut later was het wel raak. Jules Houttequiet stuurde Luka De Herdt weg over rechts. De lage voorzet in de rug van de defensie naar de vrije Javan Ngoyi werd door Emmaneel, de man van de te korte terugspeelbal, in eigen doel geschoven (2-1). Nadat een vrije trap van Mohamed Zeroual te hoog werd getrapt, moest aan de overzijde Sofiane Bouzian gevat tussenkomen om met een voorsprong de rust te kunnen ingaan.

Na de pauze had Rupel Boom verdere controle. In de omschakeling werd er evenwel niet goed genoeg omgegaan met de mogelijkheden. Dus bleef het spannend. De bezoekers kwamen niet echt tot uitgespeelde kansen. De pogingen vanuit de tweede lijn misten de juiste richting of waren te zwak. Met nog tien minuten te gaan had Jordy Mathei een goede actie in petto. De bezoekende goalie kon echter de poging stoppen. En dan werd Arne Pörtner over links vrijgespeeld. Die verstuurde de perfecte voorzet naar de inlopende Quinten Servranckx, altijd goed invallend, die knap in de korte hoek afwerkte (3-1). Wedstrijd gespeeld.

Door deze zege klimt Rupel Boom met 50 punten naar de vierde plaats in de rangschikking. Knap werk van spelers en technische staf !