Wedstrijdverslag Rupel Boom – Lille

De bezoekers plaatsten een laag blok. Eenvoudig om daar door te geraken is dat nooit. Een cijfer plakken op het percentage balbezit in de eerste 45 minuten gebeurt op gevoel want we houden dat niet bij. Niet zo belangrijk maar laten we zeggen 80-20. Eénrichtingsvoetbal dus.

Een eerste mogelijkheid na vijf minuten. Mohamed Zeroual loodste Ruben Geeraerts over links door de defensie. Even twijfelen was voldoende om doelman Pauwels gepast in de voeten te laten duiken. Even later kon Javan Ngoyi zich op rechts doorzetten. De scherpe voorzet belandde in het zijnet. In minuut 8 een eerste hoekschop voor de Boomkes. De afgeweerde bal werd door Javan Ngoyi op de slof genomen. De knal vloog via een verdediger opnieuw in corner. Schops moest bij Lille United met een ogenschijnlijke liesblessure al na 9 minuten naar de kant. Ook zijn vervanger Nooyens kon het tij niet keren. Een mooi combinatie door het centrum tussen Javan Ngoyi en Kanu eindigde in hoekschop. Michiel De Looze onderschepte een bal en stuurde Javan Ngoyi de straat in. De doorsteek naar Kanu werd rakelings voorlangs geschoten. Een schot van Mohamed Zeroual vloog een meter te hoog over doel. Op het halfuur kwam Michiel De Looze gepast tussen op een laterale pass bij de bezoekers en kon hij met het hoofd meteen Javan Ngoyi lanceren. De prima voorzet bereikte Ruben Geeraerts. De kopbal werd in corner gewerkt. Rupel Boom bleef beuken. Na de zoveelste hoekschop werd Kanu door een overvloed van verdedigende benen nog maar eens afgeblokt. Ruben Geeraerts kon de bal opnieuw voorbrengen. De kopbal van Jordan Kerstenne belandde pardoes in handen van de bezoekende goalie. Vlak voor rusten bleek Dame Fortuna voor de Boomkes niet aanwezig. Na een actie van Koen Van den Broek bracht Kanu zichzelf in schietpositie. De doelman was verslagen doch de verste paal bracht redding. Een teruglopende verdediger kreeg het terugkaatsende leder tegen zich aan. Het zal dan maar een own goal worden, die telt ook. Maar neen, de bal kaatste opnieuw tegen diezelfde staak. Het leder belandde bij Mohamed Zeroual en die knalde op de dwarsligger. Uiteindelijk kan de bezoekende defensie ontzetten.
45 minuten baas en toch weer 0-0 aan de rust.

Opnieuw snel een doelpunt na de rust. Ditmaal wel in het voordeel. Mohamed Zeroual bracht zijn vrije trap perfect voor doel waarop Staf De Graeve met het hoofd de verdiende 1-0 op het scorebord kon zetten. En weer was daar Mohamed Zeroual. Zijn schicht na een afgeweerde corner vloog naast. De Boomkes hadden wel wat energie gebruikt en dat in combinatie met het feit dat de bezoekers nu wel uit hun schelp moesten komen, zorgden voor meer balbezit voor Lille United. Veel doelgevaar leverde dat kwartier niet op tot plots doelman Sofiane Bouzian moest uitpakken op een poging van vrij dichtbij. De bal kaatste echter tot bij Haagen die al duikend met het hoofd de onverwachte gelijkmaker kon netten (1-1). Even leken de bezoekers op zoek te willen gaan voor meer maar dat bood de Boomkes ook mogelijkheden door snel om te schakelen. Zo moest na hoekschop doelman Pauwels alert zijn om Koen Van den Broek het scoren te beletten. Een oprukkende Jordan Kerstenne zag zijn lage voorzet afgeblokt. De roep om hands werd weggewuifd. Een snel genomen vrije trap van Mohamed Zeroual bracht Kanu in schietpositie. Het schot vloog echter rakelings naast. Een vrijschop van ditmaal Kanu werd door de goalie gepakt. Met nog een vijftal minuten te spelen kwam Rupel Boom opnieuw op voorsprong. Weer lag Mohamed Zeroual aan de basis. Een vrije trap ver buiten de grote rechthoek werd door onze aanvallende middenvelder snoeihard naar doel getrapt. En dat loonde want de doelman kreeg de bal niet onder controle en Jordan Kerstenne kon de 2-1 in doel koppen. De slotminuten zorgden nog voor spanning omdat Lille alles op alles zette waarbij hun doelman bij elke stilstaande fase mee naar voor trok.

De overwinning bleef voor de Boomkes die daarmee 7 wedstrijden op rij in eigen huis ongeslagen blijven (15 op 21). Proficiat aan de spelersgroep en de technische staf!
Tijd voor een eerste driepunter op vreemd terrein?

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.