Wedstrijdverslag Rupel Boom – Londerzeel

Snel scoren loont

 

Op het kleinere kunstgrasterrein van het jeugdcomplex was het moeilijk voetballen omwille van de strakke zijwind. Meer dan eens belandden de langere ballen, gedragen door de wind, buiten het terrein. Toch relatief behoorlijk wat toeschouwers langs de lijn. De voorziene partytent bood voor de happy few enige bescherming.

De wedstrijd kon voor Rupel Boom niet beter starten. Mohamed Zeroual kon zich op rechts doorzetten. Zijn laag inzenden, richting Javan Ngoyi, noopte Quentin Van Den Steen (ex-KRBFC) om met een sliding de bal te onderscheppen. Dat lukte,  maar niet goed voor SK Londerzeel, want hij schoof de bal in eigen doel (3′ 1-0).

De bezoekers eisten het meeste balbezit op maar zonder één uitgespeelde kans te creëren. Meer zelfs, het combinatiespel reikte meestal tot maximum de grote rechthoek en kon de Boomse defensie niet ontwrichten. De Boomkes, met de zondagwedstrijd in de benen terwijl de bezoekers reeds op vrijdag hun competitiewedstrijd bij Belisia Bilzen (2-1 verlies) afwerkten, loerden op een snelle omschakeling. In het zicht van de rust werd het Booms gejuich in de kiem gesmoord. De goal werd omwille van buitenspel afgekeurd. Ruststand 1-0.

 

Na de pauze pakte Rupel Boom uit met opnieuw een snel doelpunt. En dat mag letterlijk zo genoemd worden. Met een splijtende doorsteekpas van Luka De Herdt werd Javan Ngoyi op weg naar doel gezet. Twee verdedigers konden de snelle aanvaller amper bijbenen. Javan Ngoyi (ex-Londerzeel SK) liet zich door de lichte duw in zijn rug niet uit evenwicht brengen en trapte beheerst de 2-0 voorbij doelman Roef. De bezoekers moesten nu nog meer komen. Op het uur met succes. Mateo Siebens kon de aansluitingstreffer scoren (2-1). Op zoek naar meer lieten de bezoekers meer ruimte in de rug. Tweemaal had Javan Ngoyi de absolute held van de avond kunnen worden toen hij op weg naar doel werd gezet. Eerst vergat hij te besluiten en kon de bezoekende goalie in extremis de bal uit de voeten pakken. De tweede maal trapte hij op de kruising. Mogelijk gaf breed leggen op de ingevallen Jordy Mathei meer kans op succes. Zo bleef het spannend doch de Boomse zege kwam in feite niet meer in gevaar.

 

Het is voor de Boomkes de tiende zege van het seizoen. Zij hijsen zich hierdoor, ondanks een wedstrijd minder gespeeld, naast KV Mechelen B, winnaar van de eerste periodetitel, op plaats 7.

De tweede periodekampioen is nu ook gekend: Sporting Hasselt.

 

Er volgen nu 3 (!) uitwedstrijden op rij: a.s. zondag 25/2 naar Bocholter VV, dan op zaterdag 2/3 naar RC Mechelen en tenslotte de inhaalwedstrijd op woensdag 6/3 bij Lille United.

C’mon Boomkes!