Wedstrijdverslag Rupel Boom – Lyra Lierse

Hoe langer een reeks zonder thuisnederlaag duurt, hoe dichter een eerste verlies nadert. En afgelopen zondag was het van dat.

Je voelde in feite meteen dat de bezoekers in de flow zaten door drie zeges op een rij. Iets wat de Boomkes recent ook kenden. Na een 9 op 9 werd er 1-2 gewonnen bij KVC Houtvenne. Die zegereeks werd een halt toegeroepen door een algemene afgelasting. Het vervolg kennen we.

Terug naar de wedstrijd. Lyra-Lierse kon snel openen. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal terug voor doel gebracht. De deviatie onderweg zorgde voor de perfecte voorzet op het hoofd van Peffer (0-1). Op het kwartier volgde de gelijkmaker. Jordan Kerstenne verraste iedereen door een hoekschop in één tijd binnen te krullen (1-1). En kort daarop heel wat commotie. De roep van Rupel Boom voor een strafschop was amper uitgedijt of de ref legde de bal aan de overzijde wel op de stip, weliswaar na een lichte overtreding van de Boomse doelpuntenmaker van even tevoren. Peffer met zijn tweede van de middag hoewel onze doelman er goed bij zat doch onvoldoende kon deviëren (1-2). Op het halfuur konden de bezoekers op rechts te makkelijk combineren. Schils zorgde met een laag schot in de korte hoek voor 1-3. Meteen de ruststand.

Met de inbreng van Jules Houttequiet werd gehoopt op meer aanvalsmogelijkheden. Maar wanneer na amper drie minuten de mee naar voor gekomen Volant de 1-4 lukte, was de match gespeeld. Een voetbalwedstrijd kan echter soms gekke wendingen hebben. Mohammed Zeroual kon zich doorzette. Doelman Sterkens kwam ver uit zijn doel en dreef zo onze middenvelder naar de buitenkant. Maar onze balvirtuoos liep de doelman voorbij en kon van ver uit een zeer scherpe hoek de bal in doel trappen (2-4). Nog een halfuur. Is een mirakel mogelijk? Had het afgeweken schot van Mohammed Zeroual niet op de dwarsligger gestrand, had het misschien, met nog een dik kwartier te spelen, nog spannend kunnen worden. Maar als en indien tellen niet. Tien minuten van het einde kon de ingevallen Vets het lot van de Boomkes bezegelen (2-5).

Nog geen man overboord maar het is wel duidelijk dat er opnieuw punten moeten gepakt worden in de volgende 3 wedstrijden tegen de huidige laatste drie van de rangschikking, uit bij Lille United, thuis tegen City Pirates en SK Londerzeel.

C’mon Boomkes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.