Wedstrijdverslag Rupel Boom – RC Hades

????⚪️⚫️ | Spektakel in het Parkstadion!

De bezoekers eisten meteen het balbezit op. Het was de voorbode van een rampzalige eerste helft van de Boomkes. Bij de vorige thuiswedstrijden vormde die eerste helft meestal de basis voor puntenwinst. Aanvankelijk moest RC Hades, ondanks het balbezit, aanvaarden dat Rupel Boom het dichtst bij de openingstreffer kwam. In het prille wedstrijdbegin kon Javan Ngoyi een terugleggen vanop rechts niet laag houden. En op het kwartier week een vrije trap van Mohamed Zeroual af op een verdediger tot bij Arne Pörtner die er meteen zijn voet tegen plaatste. De bal draaide over de doelman, die zonder reactie bleef, tegen de binnenkant van de staak net onder de winkelhaak en kaatste pardoes terug in de handen van de bezoekende goalie. Maar dat was het dan voor de thuisploeg. Duels werden verloren, de tweede bal was telkens voor de tegenstander. Het was dan ook niet te verwonderen dat RC Hades tweemaal de weg naar de netten vond. Eerst raakte een bal maar niet weggewerkt zodat Vanratingen in de verste hoek laag kon binnen trappen (0-1). Tien minuten later zag Lenaerts na een rush over links zijn doelpoging de dwarslat scheren. In de slotfase kon Mbenza-Kuti op een voorzet van rechts raak koppen (0-2). Na misschien wel de zwakste helft van het seizoen gaf niemand nog een cent voor puntenwinst van Rupel Boom.

Remontada 1.0

Na de pauze probeerde Rupel Boom het tij te doen keren. Aanvankelijk bleef dat krampachtig gebeuren. Enig wapenfeit was een schot van Jordan Kerstenne dat gelost werd maar waarbij een verdediger van dichtbij nog net voor de neus van Javan Ngoyi in hoekschop kon werken. Even na het uur werd Staf De Graeve, geblesseerd, vervangen door Koen Van den Broek en Samuel Nelson maakte plaats voor Jules Houttequiet. Plots sloeg de vlam in de pan. Mohamed Zeroual, die opvallend veel overtredingen op zijn persoon moest incasseren, stuurde Michiel De Looze de ruimte in. Doelman Gijbels maakte een inschattingsfout en bracht onze kapitein ten val. De referee twijfelde niet en legde bal op de stip. Mohamed Zeroual zette die feilloos om (1-2). Vijf minuten later hingen de bordjes in evenwicht. De prima ingevallen Jules Houttequiet kon zich op rechts doorzetten. De lage voorzet werd van dichtbij door Javan Ngoyi binnen geschoven (2-2). Rupel Boom wou meer maar die drang werd op een tegenaanval de kop ingedrukt. Koen Van den Broek ging aan zijn tegenstander hangen in de grote rechthoek. De scheidsrechter twijfelde ook nu niet om naar de stip te wijzen. Bertjens bracht RC Hades opnieuw op voorsprong (2-3). Met nog tien minuten te spelen leek die eerste thuisnederlaag dan toch een feit te gaan worden.

Remontada 2.0

De Boomkes gaven echter niet op. Met volle overgave werd opnieuw naar de gelijkmaker gezocht. En die kwam er. Mohamed Zeroual bracht Ruben Geeraerts  in een kansrijke positie. Prima actie en 3-3 ! Oef, kon die eerste thuisnederlaag dan toch afgewend worden? Neen, integendeel zelfs. In blessuretijd zagen we een prima diepe bal van Ruben Geeraerts. Het leder werd door Quinten Servranckx, ingevallen voor Arne Pörtner, laag voor gebracht. Het overstapje van Jules Houttequiet verraste de volledige bezoekende defensie en uitblinker Mohamed Zeroual trapte beheerst de 4-3 tegen de touwen.

Wat een ommekeer in die tweede helft. Niet enkel in score maar zeer zeker ook in spelbeeld. Knap van die jonge groep voor zoveel mentale weerbaarheid!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.