Wedstrijdverslag Tienen – Rupel Boom

Thuisploeg KVK Tienen, uitkomend in de hoogste amateurreeks, dwong het meeste balbezit af maar kwam aanvankelijk niet tot uitgespeelde kansen. Rupel Boom, dat Mats Heyvaert in de opwarming zag uitvallen, moest last minute bijsturen. De zwaar gehavende defensie gaf evenwel geen krimp. De Boomkes zochten de juiste openingen om in de omschakeling voor doelgevaar te zorgen. Na ruim een kwartier spelen, lukte dat een eerste maal met meteen succes. Mohamed Zeroual trapte de perfecte diepe bal naar Mâlik Wanya. De laatste verdediger kon er net niet bij en de snelle spits rende richting doel om beheerst buiten bereik van de doelman de 0-1 te scoren. De thuisploeg kon snel reageren. Een inzenden van links raakte onvoldoende weggewerkt en Bouhlal kon van dichtbij de gelijkmaker binnen trappen (1-1). Een tiental minuten later kwam Tienen dicht bij een voorsprong doch Staf De Graeve kon tijdig in hoekschop werken. Sofian Daif, die normaal op de bank was gestart, wist na Tiens balverlies knap Mohamed Zeroual door de thuisdefensie te loodsen. Wat onze balvirtuoos op de rand van de zestien dan uit zijn sloffen toverde, mag gerust magistraal worden genoemd. De schitterende boogbal zette Rupel Boom terug op voorsprong (1-2). Meteen ook de ruststand.

Na de pauze een zelfde spelbeeld hoewel er nu wel meer initiatief en dreiging van Rupel Boom uitging. Even over het uur zette Ruben Geeraerts een knappe counter op met Mâlik Wanya. De volley van Ruben bereikte niet het beoogde doel. Onmiddellijk aan de overzijde kwamen de Boomkes goed weg toen Bouhlal vanuit een kansrijke positie onbesuisd naast besloot. Een schot van Mâlik Wanya vloog naast. Door de gedrevenheid van Ruben Geeraerts kwam Rupel Boom in eenzelfde aanval tweemaal dicht bij succes. Hier kwam de thuisploeg op haar beurt goed weg. Aan de overzijde had Jason Janssens nood aan een knappe redding op een poging in de draai van vrij dichtbij. Mohamed Zeroual toonde nog maar eens zijn klasse met een prachtig schot van ver buiten de grote rechthoek. Ondertussen wist Rupel Boom de laatste tien minuten slim door te komen. Het laatste wapenfeit noteerden we in minuut 96, extra time dus, toen Jason Janssens met een prima redding de verlengingen kon vermijden.

Rupel Boom bekert dus verder en trekt in de 5de ronde van de Croky Cup op zondag 25 augustus naar titelkandidaat (in 1ste amateur VV) Knokke FC, dat FC Raeren-Eynatten (2de amateur ACFF) met 3-0 versloeg. Aftrap om 16u.