Wedstrijdverslag Tongeren – Rupel Boom

De Boomkes begonnen het best aan de wedstrijd, vanaf de eerste minuut aangemoedigd door onze supporters. Quinten Servranckx kon net niet bij een scherpe voorzet van Mohamed Zeroual, die wat later zijn schuiver door de doelman gestopt zag. Een goed schot van Jules Houttequiet werd in hoekschop afgeblokt. Na een twintigtal minuten liet ook de thuisploeg zich gelden. Er was een prima Sofiane Bouzian nodig om een achterstand te verhinderen. Het betere combinatiespel kwam van de Boomkes en dan volgen er ook mogelijkheden. Na een knappe aanval over rechts bracht Mohamed Zeroual de bal laag voor doel. De ingeving van Javan Ngoyi om met een hakje te scoren mocht er zijn maar het kleinood rolde voorlangs. Luka De Herdt wist te infiltreren en kon Mohamed Zeroual in schietpositie aanspelen. De doelman ging goed plat.

We rusten met 0-0.

Na de pauze bleef Rupel Boom uiteraard een doelpunt najagen. Mohamed Zeroual speelde Javan Ngoyi centraal aan die de stuitende bal hoog moest deviëren waardoor die over het doel ging. Een schot van Luka De Herdt was eveneens te hoog gemikt. Op het uur kwam Jordy Mathei, die de voorbije week vanwege privé omstandigheden niet heeft kunnen trainen, Quinten Servranckx vervangen. De druk werd opgedreven. De kopbal van Staf De Graeve op hoekschop vloog maar net over de lat. En dan toch de voorsprong. Javan Ngoyi dolde op rechts en kon voorzetten. De lage bal draaide weg van doel en de inlopende Mohamed Zeroual knalde de 0-1 tegen de netten. Maar vijf minuten later kon Tongeren concentratieverlies afstraffen via de pas ingevallen Cheprassov (1-1). De mentale weerbaarheid van onze jongens kwam dan toch weer bovendrijven. Het Booms kwartiertje was nog maar pas ingegaan toen Luka De Herdt de perfecte voorzet van rechts voor doel zwiepte. Jordy Mathei kon de 1-2 naar de verste paal binnenkoppen. De Boomse zege kwam niet meer in gevaar. Dat de enige concurrent voor de vierde plaats in de eindronde, RC Mechelen, dan al 0-1 in het verlies stond tegen FC Lebbeke deed niet meer ter zake. Samen met de steun van onze supporters heeft Rupel Boom gedaan wat het moest doen: een 7de uitzege behalen en zo een plaats in de eindronde afdwingen.

Proficiat aan allen die hierbij hun steentje hebben bijgedragen!