Wedstrijdverslag Wezel Sport – Rupel Boom

Zelfs de thuisploeg keek met verbazing naar de erbarmelijke staat van het veld. Aan één zijde was in de grote rechthoek een uitgestrekte zone opgevuld met plaatzand. Van Aert, Van der Poel en concullega’s zouden er hun stuurkunsten kunnen komen demonstreren …

Moeilijk voetballen dus. Het eerste half uur was het vooral Mohamed Zeroual die enkele doelpogingen ondernam. De doelman stond telkens op de goede plaats om de schoten onschadelijk te maken of er werd te hoog gemikt. De thuisploeg stak eerder sporadisch de neus aan het venster. De pogingen misten eveneens scherpte. Even na het halfuur leek een Booms doelpunt in de maak. Een snelle dubbele combinatie tussen Javan Ngoyi en Ruben Geeraerts bracht de laatste in een kansrijke positie. De schuiver leek de goede richting uit te gaan doch in extremis raakte de bal een verdedigende voet en was een hoekschop het resultaat. Even later opnieuw Ruben Geeraerts. Afgezonderd voor doel duwde hij de bal naast de goalkeeper maar ook buiten het doelkader. Aan de overzijde had Soufiane Bouzian een knappe redding in huis op een afvallende bal na een hoekschop voor Wezel Sport. Twee minuten later kon de thuisploeg de score openen. Het had daar wel de hulp nodig van de ongelukkige Koen Van den Broek. De youngster wou te mooi uitverdedigen, ging zijn tegenstander wel voorbij maar duwde de bal te ver voor zich uit. Goalgetter Van De Gevel was er als de kippen bij en trapte knap met een boogbal van ver over onze graaiende doelman (1-0).

Na de pauze probeerde Rupel Boom er alles aan om de bakens te verzetten. Maar bij de thuisploeg lopen enkele zeer ervaren spelers rond die alle mogelijke middelen aanwendden om de bezoekers te beletten de wedstrijd naar hun hand te zetten. Op gepaste tijden de nodige professionele fouten maken, al dan niet bestraft met een gele kaart, tijd winnen, op de scheidsrechter inpraten, noem maar op. Ongeveer gedurende een kwartier rond het uur leek de thuisploeg te kunnen beslissen. Een doelpunt werd afgekeurd na een overtreding op onze doelman. Toch kon Rupel Boom opnieuw komen opzetten. Een kopbal van Ruben Geeraerts naar de grond geknikt, belandde toch weer in handen van de thuisdoelman. Ook op een schuiver van de ingevallen Jules Houttequiet liet hij zich niet verschalken. Vlak voor het einde moest Soufian Bouzian nog een knal vanonder de lat halen.

Zo weet Rupel Boom na een 12 op 12 weer wat verliezen is. De Boomkes hebben zeker ook hun mogelijkheden gehad maar het wilde dit keer maar niet lukken. Op naar de volgende wedstrijd op zondag 4 februari in het Gemeentelijk Parkstadion tegen Lyra-Lierse. Aftrap om 15u.

C’mon Boomkes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.