06/05 @15:00 Thes Sp. – Rupel Boom

Zondag 6 mei a.s. volgt een laatste officiële wedstrijd voor Rupel Boom in het seizoen 2017-2018. Er moet immers een kampioen van 2de amateur Vlaanderen aangeduid worden. Dus spelen de kampioen van reeks A, Rupel Boom, en de kampioen van reeks B, VV Thes Sport, een wedstrijd tegen elkaar om die algemeen kampioen aan te duiden.

VOORBESCHOUWING

Dubbel feest bij Rupel Boom. Het binnenrijven van de titel afgelopen zondag na de spektakelwedstrijd tegen Londerzeel SK (4-3) zorgde voor een collectief feest. Maar het vandaag toekennen van de licentie 1ste amateur voor 2018-2019 aan Rupel Boom door het BAS, zal menig individu aangezet hebben tot een vreugdedans.

Zondag wordt tussen Thes Sport en Rupel Boom bepaald wie de beker als kampioen van 2de amateur Vlaanderen in de lucht mag steken. Plaats van gebeuren: Sportpark, Sportlaan 4 te 3980 Tessenderlo, door loting bepaald. ALLE SUPPORTERS OP POST !

T1 Dave De Herdt, wat ging er door je heen toen vanochtend het nieuws over de licentie bekend raakte?

D.D.H.: “Toen we vorige week de titel pakten, ben je uiteraard blij. Maar toch spookt dat ene doembeeld ergens door je hoofd. Stel dat het niet lukt en we toch die licentie niet krijgen …”
“Uiteindelijk ga je mee in het feestgedruis, maar toch. En dan leef je die dagen tussen de titel en het toekennen van de licentie in spanning. Die spanning stijgt als je dan last minute nog extra bewijs moet leveren, omdat er bepaalde individuen blijkbaar toch nog leugens blijven verspreiden. Leugens die de club dan aan de hand van bewijzen moet kunnen weerleggen.”
“Je weet ondertussen ook wel dat ik een emotioneel persoon ben, iemand die soms veel te snel reageert i.p.v. even na te denken…”
“Als je dan die ene telefoon krijgt met de woorden “Coach, de licentie is binnen. Begin er maar aan om het volgende seizoen voor te bereiden”, wel dan heb ik een traantje weggepinkt, laat ons het zo zeggen.”
“Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken voor het vele en harde werk om de licentie te behalen. Een dikke merci voor iedereen die hier aan heeft meegeholpen!!!”

De ontlading vorige zondag was ook niet mis.

D.D.H.: “Wat een seizoen hé … goede start, maar rond nieuwjaar hadden we het echt moeilijk. Zo moeilijk dat er terecht vragen rond onze ambities kwamen. Onze 2de periode was ondermaats. Echt niet goed. De 3de periode was erop of eronder. Maar toen kregen we de ene tegenslag na de andere, blessures en schorsingen alle weken was het wel iets …”
“De 1ste helft op Sin-Niklaas kwamen we goed weg, maar net dat heeft ons sterker gemaakt. Vanaf toen is het vertrouwen, de wilskracht en het karakter van deze groep bovengekomen. En zo pakten we de 3de periode en dus ook de titel, met 8 overwinningen en 2 gelijke spelen.”
“Als je dan voor die laatste 2 wedstrijden met zoveel steun van de supporters mag spelen, dan voel je je onoverwinnelijk. En kan je de wereld aan. Deze titel is een hele mooie, niet verwacht maar zo verdiend. We hebben elke wedstrijd gespeeld om te winnen, soms te naïef en soms te wisselvallig. Maar kijk, de laatste 10 wedstrijden viel alles in zijn plooi.”

Nog één wedstrijd opladen of wordt die aangepakt als een soort ereronde?

D.D.H.: “Je kent ons toch, ALTIJD spelen om te winnen !!! Nooit tevreden zijn en steeds meer willen. Wie zondag een plezierreisje wil maken, blijft beter thuis. Uiteraard zullen we een aantal jongens bedanken. Ik denk daarbij aan Yannick Lodders en Jeroen Van den Driessche. We konden hen geen verdiende applausvervanging geven afgelopen weekend. Dat gaan we dus zeker goed maken. Verder willen we ook wel eens zien hoe Seppe Somers en Joren Geudens het er vanaf brengen op dit niveau en dus zal er voor één van hen wel een basisplaats inzitten.”
“Anwar Houmani zal ook zijn kans krijgen onder de Boomse lat, wat dus wil zeggen dat we met 2 debutanten zullen starten.”

De selectie?

D.D.H.: “Ashley Verdyck valt af en Max Van Der Brempt komt erbij. Dus er wordt gekozen uit deze 17 namen: Houmani, Snyders, Van den Driessche, Kerstenne, Somers, De Paepe, Geudens, Lodders, Spaenhoven, Put, Hens, Cobos Copado, Van Hoof, Van Der Brempt, Laureys, Adesanya en Doncos.”

Succes!

Bij een gelijke stand na 90′ worden twee verlengingen gespeeld van vijftien minuten. Wanneer de stand na deze verlengingen nog
steeds gelijk is, wordt de winnaar aangeduid via een strafschoppenserie.

Als scheidsrechter werd dhr Simon Verstraeten aangeduid. Hij zal worden bijgestaan door de heren Jérémy Schlenker en Sam Decroo.

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.