Rupel Boom wint in Thes met 1-3 !

Rupel Boom mag zich de kampioen der kampioenen van 2de amateur Vlaanderen noemen na 1-3 winst op het terrein van Thes Sport.

Rupel Boom en Thes Sport promoveren beiden als kampioen in respectievelijk de A- en B-reeks naar 1ste amateur. Maar het reglement voorziet dat de kampioenen onderling een wedstrijd moeten spelen om aan te duiden wie zich tot algemeen kampioen van 2de amateur Vlaanderen kroont.
En dat is dus bij deze onze Kon. Rupel Boom FC ! Proficiat aan alle spelers, technische staf en begeleiders !

Wedstrijdverslag

In deze laatste wedstrijd van het seizoen versierden Anwar Houmani en Seppe Somers hun eerste basisplaats voor een karig opgekomen publiek. De Boomse decibels met trommel en megafoon waren zoals steeds wel van de partij in de tribune. Gedurende het eerste kwartier was Rupel Boom de dominante ploeg zonder de thuisdoelman aan het werk te zetten. Thes Sport prikte tegen met o.a. een afgekeurd doelpunt voor buitenspel en een bal op de paal van de bedrijvige Timmermans. Het tweede kwartier ging dan weer gelijk op met twee Boomse kansen net voor het halfuur. Dit was het startsein voor iets meer scherpte voor doel bij de bezoekers zodat Jonas Laureys op assist van Lennard Hens de 0-1 kon binnen trappen. Enkele minuten later verdubbelde Nick Spaenhoven de score na een hoekschop met een schot van buiten de zestien (0-2).

Na een gezapige openingsfase van de 2e helft nam Thes Sport de dominantie even over en Kevin Oris (ex-Antwerp) dribbelde zich centraal door de verdediging zodat hij gemakkelijk kon afwerken (1-2). Net na het uur kwam er een applausvervanging voor de vertrekkende Yannick Lodders die op vraag van de Boomse aanhang zowaar een bezoek kwam brengen op de tribune. Later volgden ook nog applauswissels voor Jason Adesanya en Miguel Cobos Copado. Rupel Boom nam het heft weer in handen voor het laatste kwart van de partij. Een klein kwartier voor tijd miste Thes Sport wel de gelijkmaker door een strafschop onderkant lat te trappen, de bal kwam via de doellijn opnieuw in het terrein. Een paar minuten later zorgde Lennard Hens voor de beslissing met een vrije trap in de kruising (1-3)… naar goede gewoonte, zouden we bijna zeggen.

Opstelling Thuisploeg
19.Kyrill Reshetin, 2.Michaël Caubergs, 3.Antonius Custers, 4.Tim Jeunen, 6.Aziz Moutawakil, 9.David Timmermans, 11.Kevin Oris, 13.Ward Binnemans (64′ 12.Robbe Luyten), 14.Tristan Volders (71′ 5.Toon Vinck), 16.Siebe Meynen en 23.Michiel Decatte (64′ 17.Wouter Noels)

Opstelling KRBFC

19.Anwar Houmani, 2.Jeroen Van Den Driessche, 18.Jordan Kerstenne, 14.Seppe Somers, 4.Yannick Lodders (61′ 80.Ashley Verdyck), 21.Miguel Cobos Copado (81′ 11.Joren Geudens), 24.Yannick Put, 22.Nick Spaenhoven, 10.Lennard Hens, 20.Jonas Laureys en 9.Jason Adesanya (73′ 27.Dean Doncos)
Bleef op de bank: 1.Jef Snyders

Gele kaarten Thuisploeg

80′ Toon Vinck

Gele kaarten KRBFC
52′ Miguel Cobos Copado

Doelpunten

39′  0-1  Jonas Laureys
44′  0-2  Nick Spaenhoven
58′  1-2  Kevin Oris
80′  1-3  Lennard Hens