1-0 verlies tegen Beerschot

Hoboken, 23 juli 2019.

In een verzengende hitte moest de wedstrijd tegen Beerschot op het terrein van RVC Hoboken afgehaspeld worden. Een jaar geleden waren de Boomkes in het vertrouwde Parkstadion aan de winnende hand met het kleinste verschil. Ditmaal won ‘thuisploeg’ Beerschot, met ex-KRBFC speler Joren Dom 90’ op het terrein. De 1-0 kwam er na een strafschopdoelpunt in minuut 20.

In de eerste helft moest Rupel Boom veelal de partij ondergaan en was de paarse voorsprong logisch te noemen. Maar na de pauze, met een sterk Booms openingskwartier, had een gelijkspel dan ook weer niet onlogisch geweest. Vooral enkele Boomse hoekschoppen zorgden voor dreiging. Zo kwam Beerschot een paar keer goed weg. Een verdediger moest zelfs op de lijn keren. De ingevallen nieuwkomer Nico Binst, toch aanwezig ondanks familiale beslommeringen, mikte te hoog. De bal wou er dus niet in. Het verdere verloop van de partij was vrij evenwichtig. De hoge temperatuur was nu ook weer niet bevorderlijk voor het spektakel en de stand wijzigde niet meer.