12/8 @16:00 Beker van België : Rupel Boom – Ternesse

Op zondag 12 augustus 2018 met aftrap om 16:00u staat de eerste officiële wedstrijd van onze K. Rupel Boom FC op het programma als kersverse 1ste amateurclub.
In de 3de ronde van de Beker van België, de Croky Cup, treden de clubs uit de 1ste amateurreeks in de arena. In ronde 2 klopte onze komende tegenstander Ternesse VV het Limburgse Helson Helchteren met 0-1, een doelpunt in de slotfase. In de eerste ronde was Ternesse VV te sterk voor VC Sterrebeek (0-4). Helson Helcheteren had met 6-0 Lentezon Beerse geklopt.

Tot zover de cijfers.

Eerst wat praktische info voor onze supporters. Abonnementen kunnen op het secretariaat op de 1ste verdieping besteld worden. De metalen poort aan de rechterzijde van het tribunegebouw zal 1 uur voor de aftrap, vanaf 15:00u, geopend zijn om langs daar de trappen op te gaan. Er zal bewegwijzering naar het secretariaat aangebracht zijn. Om de bekerwedstrijd te kunnen bijwonen, dient men terug naar buiten te gaan om aan het loket een geldig inkomticket aan te kopen. Immers bij een bekerwedstrijd wordt de recette gedeeld en zijn abonnementen bijgevolg niet geldig.

En nu naar de wedstrijd van zondag.

We vroegen aan T1 Dave De Herdt om eerst even terug te blikken op de voorbereiding tot nu toe.
D.D.H.: “We mogen tevreden zijn. Er werd hard gewerkt door de groep. Voor de nieuwe spelers was het wel zwaar aanpassen aan onze manier van werken en aan onze meerdere spelsystemen. Je kan het opvallend noemen maar misschien toch ook niet. Maar de kleine vervelende blessures zijn allemaal terug te vinden bij nieuwe spelers. En dat heeft te maken met de grote intensiteit die er in de trainingsarbeid gelegd wordt. Vooral de jonge spelers verwachtten zich daar misschien niet aan.”

Over die blessures gesproken. Wat is de stand van zaken?
D.D.H.: “Yan De Maeyer zal de komende week terug aansluiten op training. Voor Beau Ndiaye is dat moeilijker in te schatten. Maar wat Célestin Lilango Nzanga overkwam is echt wel brute pech. In de oefenmatch op Schelle viel die uit met wat leek een meniscusletsel. Maar dat bleek niet het geval. Ondertussen hij had al terug enkele trainingen met de groep afgewerkt. Maar toen sloeg het noodlot toe. Op de training zaterdagochtend trapte Célestin voluit op een afgeblokte bal. Met een ziekenwagen werd hij naar het hospitaal afgevoerd. De diagnose luidt een barst in het scheenbeen! Dus nu zal diens afwezigheid niet snel voorbij zijn. En voor zondag is Yannick Put twijfelachtig nadat hij op dezelfde training een pijnlijke trap op het scheenbeen incasseerde.”

Nick Spaenhoven moet 2 officiële wedstrijden aan de kant blijven wegens die rode kaart op de laatste speeldag van vorig seizoen. Dus winst tegen Ternesse betekent meteen ook dat hij de competitie mee kan starten. Is dat een topic?
D.D.H.: “Helemaal niet. Als club heb je de ambitie om verder te bekeren. Vorig seizoen speelden wij precies de Beker van Wallonië of zelfs van de provincie Luxemburg met Libramont, Virton en Onhaye als tegenstanders. De loting was ons dit seizoen dus veel gunstiger gestemd waarbij leuke wedstrijden tot de mogelijkheden behoren. Ook altijd beter dan vriendschappelijke wedstrijden te moeten vastleggen. En als dan hierdoor de schorsing van Nick voorbij gaat, is dat goed meegenomen.”

Hoe schat je Ternesse VV in?
D.D.H.: “Een niet te onderschatten ploeg met kwaliteit in de rangen. Zij spelen wel twee reeksen lager. Dat wil ook zeggen voetballen tegen een ander tempo. Wanneer Rupel Boom de snelheid van uitvoering op peil houdt, zie ik ons verder bekeren.”

Succes!

Selectie K. Rupel Boom FC (16 namen):
De Vriendt, Houmani, Somers, De Paepe, Farin, Kerstenne, Geudens, Walen De Keyser, Schaessens, Hens, Put (?), Augustynen, Laureys, Doncos, Damblon en Siebens.

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.