12/8 BvB ronde 3 Rupel Boom – Ternesse VV 5-2 !

De bezoekers uit Wommelgem hoopten stiekem op een stunt omdat er nu eenmaal verrassingen in de bekercompetitie te noteren vallen. Maar dat was zondagnamiddag in een zonovergoten Gemeentelijk Parkstadion niet aan de orde. Rupel Boom startte immers vlot om snel het verschil van 2 reeksen ook op het scorebord te laten blijken.

Vroege goals

Na vijf minuten stuurde Yannick Put de bal perfect in de rug van de bezoekende defensie. Jaric Schaessens toonde zijn klasse en versloeg doelman Goris met een mooie lob (1-0). Niet veel later werd de dribbelende Jonas Laureys foutief gestuit. Lennard Hens borstelde op zijn typische wijze het leder onhoudbaar tegen de touwen (2-0). De wedstrijd is dan amper 10 minuten ver. Rupel Boom bleef het initiatief nemen. Een schicht van Yannis Augustynen zoefde maar net over. Net voor het kwartier konden de bezoekers een eerste maal dreigen. De vrije trap van Wesley Snoeys krulde over het doel van Yanni De Vriendt. Maar voor echt doelgevaar moest men aan de overzijde zijn. Lennard Hens schoot, haast uit stilstand, pardoes in de handen van de bezoekende goalie. Jonas Laureys besloot een rush over links via een verdediger tegen de staak. De herneming werd door Lennard Hens hard naast getrapt. De opgerukte Dante Walen De Keyser knalde over. Een nieuwe vrije trap van Lennard Hens belandde op de dwarslat. Lucas Damblon, vrijgespeeld door Dante Walen De Keyser, zette laag voor doch de glijdende Jonas Laureys kon niet afronden. Dan toch een kans voor de bezoekers na dom Booms balverlies. Levy Maviluka trapte naar de rechterbenedenhoek waar Yanni De Vriendt in hoekschop kon deviëren. Onmiddellijk gevolgd door een derde Boomse goal na een mooi collectieve aanval. De bal belandde bij Dante Walen De Keyser die naar binnen sneed en met links knap naast de verste paal binnen krulde (3-0). Rupel Boom drukte vlak voor rusten nog eens door. Een voorzet van Jaric Schaessens werd door Yannis Augustynen loepzuiver binnen gekopt (4-0).

Concentratieverlies

Na de pauze bleef Rupel Boom aanvankelijk de plak zwaaien met wel wat scoringsmogelijkheden. Zo belandde o.a. een volley van Jonas Laureys op de vuisten van de doelman. Ook Lennard Hens stuitte op de bezoekende goalkeeper. Lucas Damblon lag net naast het terrein met een blessure toen er concentratieverlies in de Boomse rangen sloop. Gilles Sallaets profiteerde graag om te milderen (4-1). Vier minuten later was een tweede treffer van Ternesse via Olivier Somers nodig om Rupel Boom terug wakker te schudden (4-2). En met onmiddellijk succes. Lucas Damblon glipte door de buitenspelval en rondde mooi af (5-2). De veer bij de bezoekers brak nu definitief. Jaric Schaessens kon in de grote rechthoek de bal afsnoepen maar schoof het leder naast de kooi. En wat Jordan Kerstenne ook probeerde, hij kreeg het leder aan de tweede paal na hoekschop niet tegen de touwen. In het laatste kwartier waren de belangrijkste te noteren feiten de diverse wissels.

SK Sint-Niklaas

Zo bekert Rupel Boom verder en ontvangt het op zondag 19 augustus a.s. (aftrap om 16u) SK Sint-Niklaas (2de amateur) dat zaterdagavond 1-1 gelijkspeelde bij SC Dikkelvenne (2de amateur). De Klaasjes trokken aan het langste eind in de strafschoppenreeks (3-4).

Opstelling Rupel Boom:
1.Yanni De Vriendt, 3.Jens De Paepe, 4.Dante Walen De Keyser (73′ 27.Dean Doncos), 5.Frédéric Farin, 9.Lucas Damblon (81′ 14.Seppe Somers), 10.Lennard Hens, 18.Jordan Kerstenne, 20.Jonas Laureys (86′ 8.Mateo Siebens), 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens en 39.Yannis Augustynen.
Bleef op de bank: 19.Anwar Houmani.

Opstelling Ternesse VV:
1.Wouter Goris, 2.Stephan Van De Brul, 4.Tom Van Dyck (73′ 20.Christof Van Bouwel), 9.Tarik Dahman, 10.Olivier Somers, 17.Levy Maviluka Zingula (58′ 7.Lucas Stevens), 18.Gilles Sallaets (83′ 19.Timo Huygens), 22.Ben Van Den Brandt, 23.Rino Somers, 26.Bart De Corte en 28.Wesley Snoeys.

Scheidsrechter: Glenn JANSSENS
Assistent-scheidsrechters: Christophe SNOECK en Wim VAN LIERDE

Doelpunten:
06′  1-0  Jaric Schaessens
10′  2-0  Lennard Hens
38′  3-0  Dante Walen De Keyser
43′  4-0  Yannis Augustynen
57′  4-1  Gilles Sallaets
61′  4-2  Olivier Somers
63′  5-2  Lucas Damblon

Kranten

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.