19/8 @16:00 B.v.B. : Rupel Boom – St.Niklaas (voorbeschouwing)

Op zondag 19 augustus 2018 met aftrap om 16:00u speelt onze K. Rupel Boom FC in de 4de ronde van de Beker van België in het Gemeentelijk Parkstadion tegen Sportkring Sint-Niklaas (2de amateur).

De Boomkes versloegen in de vorige ronde Ternesse VV (3e amateur) met 5-2.
SK Sint-Niklaas speelde bij SC Dikkelvenne 1-1 gelijk na 90′. De strafschoppenreeks eindigde in het voordeel van de Klaasjes (3-4).

Vanaf de 4de ronde voorziet het reglement verlengingen (2 x 15′) bij een gelijke stand na 90′. Indien er na 120′ nog geen winnaar is, volgen strafschoppen.

De winnaar van het duel Rupel Boom – SK Sint-Niklaas treedt in de 5de ronde in eigen huis aan tegen de winnaar van RC Harelbeke – FC VW Hamme.

De beker gaat onze club waarschijnlijk niet winnen maar met mogelijk drie wedstrijden op rij in eigen huis, is de loting Rupel Boom gunstig gezind geweest.
Maar geen vel verkopen alvorens de spreekwoordelijke beer geschoten is. Dus telt alleen nu de wedstrijd in de 4de ronde tegen SK Sint-Niklaas.

T1 Dave De Herdt, wat verwacht je van de wedstrijd?

D.D.H.: “Ik verwacht een zeer lastige namiddag tegen een goede en heel gemotiveerde tegenstander.”
“SK Sint-Niklaas is immers een goed voetballend geheel waar heel wat talent in rondloopt. We hebben een licht voordeel omdat we thuis spelen, maar meer ook niet.”
“Het feit dat het een bekerwedstrijd is met rechtstreekse uitschakeling maakt het extra leuk. En de club wil graag het avontuur van vorig jaar herhalen waarbij wij ons eens konden meten met een eersteklasser.”

Vooral in de defensie verstoren blessures de voorbereiding van Rupel Boom. Er werd deze week zelfs nog een speler van KV Mechelen aangetrokken.

D.D.H.: “Michiel De Looze is een toptalent. Wij kregen hem enkele weken geleden in het vizier maar omdat KV Mechelen hem in eerste instantie niet wou laten gaan, moesten wij afwachten.”
“Door het aantrekken van Michiel komt er extra concurrentie op beide flanken. Met het zware seizoen dat ons te wachten staat kan dat zeker geen kwaad.”
“Onze verdedigers zullen op Célestin na, topfit aan de competitiestart staan.”

Succes!

Er wordt gekozen uit: De Vriendt, Houmani, De Paepe, Kerstenne, De Maeyer, Hens, Put, Laureys, Farin, Augustynen, Schaessens, Walen De Keyser, De Looze, Geudens, Somers, Siebens, Damblon en Doncos.

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.