19/8 BvB Rupel Boom – St.Niklaas 0-2

Rupel Boom sneuvelt in de 4de ronde van de Corky Cup. SK Sint-Niklaas verkoos, logischerwijze, om een stevig blok te zetten en te loeren op succes in de omschakeling. Omdat het tempo dat onze jongens aan de dag legden niet hoog genoeg was, slaagden de bezoekers in hun opzet.

In minuut 10 een eerste mogelijkheid voor Rupel Boom doch de kopbal van Lennard Hens op voorzet van Jaric Schaessens miste de juiste richting. Op het kwartier konden de bezoekers een eerste maal tegenprikken. Verspeeten kwam aan de tweede paal te kort om af te ronden. Rupel Boom trachtte geduldig op te bouwen maar ofwel lag het tempo te laag ofwel werd bij dreigend gevaar niet op een fout meer of minder gekeken Bij het ingaan van het derde kwartier konden de bezoekers nog eens scherp uitbreken. Doelman Yanni De Vriendt had een prima reflex in huis op de poging van Martin. Aan de overzijde kapte Lennard Hens zich vrij maar zijn schot ging nipt naast. Een volley van Jaric Schaessens viel op het dak van het doel. We rusten met 0-0.

Onmiddellijk na de pauze dan toch een snelle Boomse combinatie tussen Lennard Hens en Jaric Schaessens. De teruglegger werd door Dante Walen De Keyser in één tijd op de slof genomen maar zeilde ver naast. Bij de eerste counter van de bezoekers na de rust werd de aansloffende Laref vergeten. Hij kreeg alle tijd om naar doel te trappen maar mikte op de dwarsligger. Een vrije trap van Lennard Hens raakte nog net de rug van een verdediger waardoor de bal een vreemde curve maakte doch doelman Merckx liet zich niet verrassen. Op een prima diepe bal van Jaric Schaessens naar Lucas Damblon was de bezoekende weer bij de pinken om het leder buiten het stadion te trappen. Onmiddellijk gevolgd door een succesvolle counter van Sint-Niklaas. De Witte trapte via de binnenkant van de paal de 0-1 tegen de touwen. Met de inbreng van Dean Doncos en de debuterende Michiel De Looze trachtte Rupel Boom het tij te keren. De druk verhoogde wel met wat hoekschoppen tot gevolg doch het was dikwijls van net niet. Zelfs bij een schermutseling in de kleine rechthoek lukte het niet om de gelijkmaker te netten. Uit die fase werd de bal terug voor doel gebracht waar Lucas Damblon wel kon afronden. Maar het feestje ging niet door omdat de lijnrechter met de vlag de hoogte in stond. Geen VAR om te kijken wat er precies aan de hand was. Even later na hoekschop trapte Jaric Schaessens nog maar eens in één tijd naar doel. Via een verdediger vloog de bal centimeters naast. En dan viel het definitieve verdict. Na een vrije trap kon De Witte hard naar doel koppen. Yanni De Vriendt zat er nog met een hand tussen maar kon de 0-2 niet verhinderen. Wat Rupel Boom ook nog probeerde, niets lukte. In blessuretijd moest Yanni De Vriendt zelfs nog tweemaal goed tussenkomen om de cijfers binnen de perken te houden.

Zo eindigt het bekeravontuur voor Rupel Boom dit jaar eerder in mineur. Hoe luidt het cliché? Nu kan men zich volledig concentreren op de competitie …

Doelpunten:
61′  0-1  Bavo De Witte
79′  0-2  Bavo De Witte

Opstelling K. Rupel Boom FC:
1.Yanni De Vriendt, 3.Jens De Paepe, 4.Dante Walen De Keyzer (65′ 27.Dean Doncos), 5.Frédéric Farin, 9.Lucas Damblon, 10.Lennard Hens, 18.Jordan Kerstenne (65′ 22.Michiel De Looze), 20.Jonas Laureys, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens en 39.Yannis Augustynen (87′ 14.Seppe Somers).

Opstelling SK Sint-Niklaas:
1.Jelle Merckx, 2.Yannick Aerts, 4.Steven Schurmann, 5.Arne Emmaneel, 7.Tjorven Melens, 8.Marco Verheuge, 9.Niels Martin (76′ 13.Quentin Panneel), 10.Abdelhakim Laref (89′ 21.Hasan Ertürk), 11.Kristof Verspeeten, 12.Bavo De Witte (90′ 6.Sietse Vispoel) en 20.Niels De Pauw.

Gele kaart K. Rupel Boom FC:
11′ Jonas Laureys

Gele kaarten SK Sint-Niklaas:
18′ Marco Verheuge
18′ Abdelkarim Laref
28′ Tjorven Melens
55′ Steven Schurmann
71′ Bavo De Witte
72′ Kristof Verspeeten

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.