Beloften zetten knappe reeks neer

De Beloften van Rupel Boom staan in de top vijf na negen wedstrijden: 20 op 27, met een doelsaldo van 34-19. Alle uitslagen vind je hier.

Ze wonnen hun laatste vier wedstrijden en haalden daaruit bijgevolg 12 op 12.

Vorige vrijdag (5/11) stond een verre verplaatsing naar Visé op het menu. Na een enorm boeiende wedstrijd kon er gejuicht worden: 1-4 einduitslag.

Een kort verslag …

De wedstrijd werd uiteindelijk gespeeld op het A-veld van Visé, nadat het oorspronkelijke aangestipte speelveld, een echt grasterrein, een uur voor de start afgekeurd werd door de scheidsrechter. De verlichting bleek onvoldoende, te donker. Visé moest zo snel mogelijk een oplossing vinden. Spelen op het A-veld was het enige wat zij konden bedenken.

Al onze spelers en staff konden weer de bus op om 10km verder te gaan voetballen. Het start uur van 20u werd verschoven naar 20u25.

Onze spelers waren echter niet onder de indruk, dat was zeer duidelijk merkbaar. Al na 1′ stonden onze boys 0-1 voor. Een hoekschop door Luka De Herdt getrapt, met klein ingestudeerd nummertje, werd door Quentin Van Den Steen zalig hard in doel getrapt. De toon was gezet. Visé trachtte zijn been naast het onze te zetten, maar tevergeefs. Voor de rust konden wij nog enkele kansen bij elkaar voetballen, met een doelpunt van Christophe Mouton tot gevolg. Alleen had de ref even voordien de bal over de lijn gezien en werd deze goal (onterecht) afgekeurd.
Staff en spelers wisten bij de rust dat het scoren van een tweede doelpunt essentieel zou zijn om te kunnen winnen. Visé kon met éen goede kans of desnoods een bal die voor doel gedropt werd, scoren. Het was werken, werken, werken. Het middenveld moesten we kunnen houden, we moesten dominant blijven en doorgaan op ons elan.

De tweede helft was een zeer boeiend stuk, waarin Visé eerst nog gelijk kon maken (51′) via een vrije trap die rechtstreeks in doel ging. Ondanks deze kleine tegenslag waren onze spelers niet van slag en zijn ze meteen weer beginnen bouwen aan aanvallen en kansen. Binnen de tien minuten stonden ze weer voor. Ryan Bantu kon de bal achter de doelman krijgen (56′) op assist van Quinten D’Hoey. Het was het teken om een tempo hoger te gaan spelen, om erop en erover te gaan. Spelers op het veld en staff ernaast hadden hetzelfde gevoel. Doorgaan tot het einde, alles geven, elk duel als een match in de match zien om het te kunnen winnen.

Uiteindelijk scoorde Quinten D’Hoey nog tweemaal (68′, 75′) en konden we de jongens van Visé op deze manier helemaal in de touwen werken. De mentale boost die we hierdoor kregen, was enorm. Aan het einde was het uitvoetballen, geen kaarten meer pakken en wachten op het laatste fluitsignaal.

Een dikverdiende overwinning. Een leuke lange busrit terug naar Boom kon worden ingezet.

De staff was vooral tevreden over de totale inzet van alle spelers, de manier waarop men de match aanpakte en uiteindelijk uiteraard ook de overwinning.

Onze jongens zijn een mooie reeks aan het neerzetten. Vanaf nu tot en met de winterrust periode komen er nog enkele kleppers aan en hebben onze toppers een leuk vooruitzicht om zich wekelijks te kunnen tonen.

Volgende thuiswedstrijd vs R.F.C. Luik – maandag 15/11/2021 om 20u30 op het jeugdcomplex – terrein 1 

Om even mee te geven: 

Drie van de negen wedstrijden werden gespeeld door 15 eigen jeugdspelers. De overige zes wedstrijden stonden er steeds 10 eigen jeugdspelers op het wedstrijdblad. Twee van onze beloften spelers trainen nu permanent met de A-kern mee. Doorstromen naar beloften en eventueel A-kern is mogelijk en zichtbaar. Het kunnen, willen laten zien en elke wedstrijd ‘vol aan de bak’ zijn essentiële voorwaarden om hier naartoe te werken. Wij als staff merken dat de jeugdwerking bij Rupel Boom nu ‘draait’ en dat er bij U19 en U17 en zelfs reeds daaronder weer een aantal talentvolle spelers zich tonen. Volhouden en blijven werken. Steeds net iets meer willen …

Speelden mee in deze wedstrijd op Visé: Bout Van Opstal – Vincenzo De Bruyn – Quentin Van Den Steen – Koen Van Den Broek – Immanuel Maari – Luka De Herdt – Christophe Mouton – Jellis Van Aken – Ryan Bantu – Quinten D’Hoey – Diego Señorans – Laurens Van Aken – Jeffrey Sekyere – Salime Khammas – Matthias De Clercq – Alexandru Donea

Staff beloften: Tijl – Tom – Wim – Gunther – David – Peter – Luc Van Hoof (+medische cel) en Kelly Cools (TVJO) 

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.