Beker van België ronde 2: Libramont – K. Rupel Boom FC 0-5

VERSLAG ONLINE

Uitslag 1ste ronde

29 juli 2017 – 20:00u Flavion Sport – RCS Libramont  1-1  (pen. 4-5)

 

Adres

Avenue De Houffalize 44, 6800 Libramont-Chevigny

Naam stadion

Voorbeschouwing

Rupel Boom moet naar het zuiden van het land om in de tweede bekerronde partij te geven aan RCS Libramont. Het lijkt wel de Beker van Luxemburg waar onze club in terecht gekomen is want de winnaar van deze wedstrijd ontvangt in de 3de ronde thuis 1ste amateurclub Exc. Virton, vorig seizoen 3de in de eindrangschikking.

 

We vroegen aan Urbain Spaenhoven even terug te blikken op de voorbereiding tot nu toe.
U.S.: “We kozen voor een lichte opbouw met wedstrijden tegen ploegen (Reet SK, Nielse SV en KSK Hoboken, n.v.d.r.) waar we goed ontvangen worden en trainingen mogen afwerken. Na ons oefenkamp, waar het er altijd pittig aan toe gaat, speelden we in Aalst een intense oefenpartij. Voor Eendracht al de vijfde wedstrijd, na o.a. Eindhoven en SK Londerzeel. Vandaar ook dat wij het eerste kwart het moeilijk hadden door hun hoge pressing.”
“Kijk, wij trainen op bepaalde patronen. Wanneer dat niet lukt, zijn daar alternatieven voor die ook getraind zijn. En daar maak ik mij dus druk om. Niemand nam de verantwoordelijkheid op om bij te sturen. Ik heb van de kant de mogelijkheden toegeschreeuwd en dan duurde het nog enige tijd alvorens de opdrachten werden uitgevoerd.”
“Maar in het algemeen was ik zeer tevreden met deze wedstrijd. Een bewijs dat een oefenmatch ook een zelfde intensiteit kan hebben als een wedstrijd met zogenaamde inzet. Ik zag pittige duels, goede combinaties en kansen langs beide kanten waaruit we kunnen leren. Enkel was Aalst meer efficiënt.”

Je hebt dus geen verlengstuk op het terrein?
U.S.: “Jordan Kerstenne heeft dat in zich maar momenteel is er de taalbarrière. Ik ben hem het nodige Nederlands aan het bijbrengen. Want bij een betere communicatie hadden wij die problemen van de aanvangsfase zeker niet gehad.”

Wat weet je van Libramont?
U.S.: “We zijn in Flavion niet gaan scouten. De cijfers van vorig seizoen zeggen ons wel wat over Libramont. Doelsaldo 37-32 in 26 wedstrijden. Weinig goals voor en weinig tegen. Wel tien keer de nul gehouden. Een stugge, gesloten ploeg dus.”

Een scenario zoals in Heur-Tongeren zou niet leuk zijn.
U.S.: “Daar willen we niet meer aan terugdenken. Ons team is nu trouwens al veel beter op elkaar ingespeeld. Maar voor de supporters die de verplaatsing maken zijn we zeker verplicht er alles aan te doen om door te stoten. De spelers kennen hun verantwoordelijkheid. Bovendien is in onze voorbereiding een wedstrijd in de volgende ronde tegen Virton een echte waardemeter.”

Jeugdspeler Seppe Somers zit bij de selectie.
U.S.: “Ik ben daar zeer tevreden over. Die jongen is 17 jaar en heeft een goede mentaliteit. Hij is groot met een prima linkervoet. Uiteraard moet hij nog wat kracht kweken maar de stevigheid die hij ten toon spreidde bij zijn invalbeurt tegen Aalst stemt me zeer tevreden. Voor de toekomst heb ik bij Seppe een goed gevoel.”

Nieuws over de testers?
U.S.: “Noë Bokila heeft niet het juiste profiel. Centraal vooraan is hij niet balvast genoeg. Een actie op de flank maken en een goede voorzet trappen is meer voor hem weggelegd. Hij is dus een flankspeler en die zoeken we niet. Ilias El Hajoui, momenteel geblesseerd, zal eerder een versterking voor de beloften betekenen maar wel veel met de A-kern meetrainen. En Elias Lampis heeft gekozen om terug naar de USA te gaan studeren.”

Men zoekt verder …
U.S.: “Juist.”

Ziekenboeg

Doelman Anwar Houmani is nog steeds out.

Andy Van Hoof heeft een lichte hamstringblessure van de wedstrijd op Aalst. Niets dramatisch maar hij blijft wel aan de kant uit voorzorg.

Erger is het gesteld met Miguel Cobos Copado.
Urbain Spaenhoven: “Zeer vervelend voor de speler én voor de club die er alles aan gedaan heeft om hem bij Rupel Boom te houden. Miguel sukkelt immers met een enkelblessure van vorig seizoen in april. We hebben hem toen klaargestoomd voor de eindronde. Maar na de rustperiode in de zomer blijft hij nu zwaar hinder ondervinden. MRI, scan, echo, … het maakt de dokters niets wijzer. Er zal waarschijnlijk beslist worden om tot een operatieve ingreep over te gaan in de hoop dan wel het probleem te vinden en te verhelpen. Maar dat betekent wel een inactiviteit van pakweg drie maanden. Een ware mokerslag, zeg maar.”

Weetjes

Doelman Jef Snyders ondergaat zaterdagochtend nog een MRI wegens een knieprobleem. Zijn selectie lijkt wel niet in gevaar.

Selectie K.Rupel Boom FC

Snyders, De Reys, Van den Driessche, De Paepe, Lodders, Spaenhoven, Kerstenne, Meseure, Mertens, Put, Adesanya, Laureys, Hens, Doncos, Verdyck en Somers.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Geen Yannick Put op het wedstrijdblad wegens ziekte. Lennard Hens nam zijn plaats in.
Urbain Spaenhoven had zijn troepen in de voormiddag verzameld om eerst nog een training af te werken en vervolgens op de club het middagmaal te nuttigen. Om 13u45 werd de meer dan 2 uur durende busrit aangevat.

Rupel Boom nam, zoals gehoopt en ook wel verwacht, meteen het heft in handen. Maar de massaal terugplooiende thuisploeg, al dan niet bewust om countermogelijkheden te hebben, hield de boel goed gesloten. Van tegenaanvallen was evenwel niet onmiddellijk sprake dus was het wachten op kansen en dus een eerste Booms doelpunt. Jordan Kerstenne probeerde het dan maar van afstand. Het schot van 25 meter vloog een meter over doel. De druk werd verhoogd en Libramont moest heel wat hoekschoppen weggeven. Op één daarvan kon Rupel Boom de score openen in minuut 18. Jamie Meseure trapte de bal over de defensie en de vrij gelaten Yannick Lodders kopte precies in de linkerbovenhoek (0-1). Even later leek een tweede goal meteen een feit. Nick Spaenhoven zette zich prima door over links. De doelman kon niet bij zijn lage voorzet maar bij de schermutseling in de kleine rechthoek tussen Jason Adesanya en enkele verdedigers kreeg onze aanvaller de bal niet over de lijn. Dan maar terugleggen op Jeroen Mertens op de rand van de zestien. De in één tijd getrapte bal zeilde over doel. Halfweg de eerste helft liep Jeroen Van den Driessche de grote rechthoek binnen. Een voetje werd gezet, een fluitsignaal weerklonk, de lijnrechter nam onmiddellijk post op de achterlijn ten teken van … maar de ref bedacht Jeroen met geel. Net voor het halfuur leverde Jeroen Mertens een gemeten voorzet af voor de aanlopende Jonas Laureys. Een duwtje in de rug was voldoende om niet bij het leder te kunnen. Het zorgde mee voor meer irritaties tegenover de wedstrijdleiding. Toen de thuisploeg dan voor het eerst kon uitbreken na overduidelijk buitenspel sprong Nick Spaenhoven bijna uit zijn vel. De poging van de thuisspeler ging ver voorlangs. Na een duwfout van Jordan Kerstenne revancheerde Nicolas Roset zich. Beslissing van de ref, die nochtans actief is in de 1ste amateurreeks, geel voor … beiden. Een nieuwe richtlijn misschien? In de slotfase van de eerste helft nog tweemaal Nick Spaenhoven in beeld. Eerst vloog een pegel in het zijnet en een voorzetschot kaatste tegen de dwarsligger nadat doelman Pierard er nog net met de vingertoppen aan kon. Ten slotte knalde Jonas Laureys op de vuisten van de thuisgoalie.

In de tweede helft bleef Rupel Boom op zoek gaan naar die tweede, mogelijk beslissende goal. Eerst voetbalde Nick Spaenhoven zich naar een kans door enkele tegenstanders in de wind te zetten. Het schot was ietwat te onstuimig en vloog rakelings over. Toen een vrije trap op links kort werd genomen tot bij Lennard Hens draaide die zich vrij en met een ‘bom’ naar de linkerbovenhoek was de 0-2 een feit na 52 minuten. De veer brak bij de thuisploeg helemaal toen Jamie Meseure twee minuten laten uithaalde van 20 meter (0-3). Jonas Laureys snoepte tegen de achterlijn de bal af en legde panklaar voor Lennard Hens. Een strak schot en 0-4. Bij deze stand sloop er wat nonchalance in de ploeg bij balverlies, tot grote ergernis van de coach. Desondanks bleef Rupel Boom knappe aanvallen opzetten. Een prachtige gekruiste bal van Nick Spaenhoven naar de op rechts spurtende Jeroen Mertens illustreerde dit. Onze kapitein zette met een overhoekse trap de forfaitcijfers op het scorebord. Nick Spaenhoven bleef dollen met de tegenstand door drie man het nakijken te geven. Spijtig dat het terugleggen niet zuiver genoeg was. Jeroen Mertens kon gelukkig een doodschop ontwijken en naar de korte hoek trappen waar de doelman met een beenveeg redding bracht. In de slotfase moest Libramont verder met tien na een tweede gele kaart voor Hentcho omdat hij zijn voetje liet hangen en zo Jef Snyders op de schouder raakte.

De supporters beklaagden zich de lange verplaatsing niet. Volgende tegenstander is Exc. Virton. Deze wedstrijd zal plaats hebben in het Gemeentelijk Parkstadion op zaterdag 12 augustus 2017 met aftrap om 20u. De tegenstander moet hiervoor nog het akkoord geven. Op zondag 13 augustus a.s. vindt immers de clubdag plaats.

Wedstrijdverslag tegenstrever

— Verslag tegenstrever —

Kranten

— Kranten —

Opstelling thuisploeg

Pierard, Toussaint, Nelisse, Martin, Hentcho, Poncelet G., Poncelet S., Roset (63′ Bibot), Detaille (57′ Franco Da Silva), Deom (76′ Debehogne) en Nkokolo.

Opstelling KRBFC

1.Jef Snyders, 2.Jeroen Van den Driessche (74′ 18.Achley Verdyck), 3.Jens De Paepe, 4.Yannick Lodders, 6.Jeroen Mertens, 10.Lennard Hens, 13.Jamie Meseure, 16.Jason Adesanya, 20.Jonas Laureys (70′ 26.Dean Doncos), 22.Nick Spaenhoven en 27.Jordan Kerstenne (86′ Seppe Somers).

Gele kaarten thuisploeg

52′ Detaille
68′ Hentcho

Gele kaarten KRBFC

22′ Jeroen Van den Driessche
37′ Jordan Kerstenne

Rode kaarten thuisploeg

83′ Hentcho (2de geel)

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

18′  0-1  Yannick Lodders

52′  0-2  Lennard Hens
54′  0-3  Jamie Meseure
62′  0-4  Lennard Hens
73′  0-5  Jeroen Mertens

Scheidsrechter

Guillaume CHASPIERRE

Assistent scheidsrechters

Emmanuel HANS en Frank GIUNTA

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.