Oefenmatch Rupel Boom – FC Lebbeke 5-1

Woensdag 9 augustus 2017 om 19:30u

Terrein Gemeentelijk Parkstadion, Acacialaan te 2850 Boom

Voorbeschouwing

Na de 0-5 in de tweede ronde van de Beker van België is het opnieuw tijd voor een oefenpot. FC Lebbeke uit de 3de Amateurreeks A is woensdagavond 9 augustus te gast in het Gemeentelijk Parkstadion. Aftrap om 19:30u.

FC Lebbeke, de fusieploeg sinds 1 seizoen tussen Rapide en KSK Lebbeke, won afgelopen zondag eveneens met 0-5 in het kader van de Beker van België. Het deed dit bij 2de provincialer KHO Huizingen.

Urbain Spaenhoven, nieuws van het spitsenfront?
U.S.: “Een Franse spits, ex-PSG, komt vandaag trainen en het is de bedoeling dat hij tegen FC Lebbeke meespeelt.”

Een Fransman? Niets meer op de Belgische markt?
U.S.: “Toch wel. We zoeken op allerlei fronten. Deze speler wordt ons aangeboden door dhr Robert Janssens via dewelke Jordan Kerstenne nu bij ons is. Die man wil ons echt helpen.”
“We waren rond met Lucas Damblon van STVV maar die verkiest uiteindelijk om naar RWDM te gaan. Je mag raden waarom.”
“Ook volgende week komt er een tester meetrainen. Zoals gezegd, we blijven zoeken.”

Hoe pak je de wedstrijd tegen FC Lebbeke aan?
U.S.: “Deze wedstrijd komt op het ideale moment. Ik opteer om tegen deze ambitieuze ploeg de jongere spelers meer te laten spelen. Zo kunnen Verdyck, Doncos, Van Hoof, Goovaerts en Somers eens zien hoever zij staan. Een echte leerschool.”
“Moest de wedstrijd verloren worden, is dat geen erg. Immers het bekertreffen van zaterdag tegen Exc. Virton is veel belangrijker.”

Ziekenboeg

Eerstdaags zal geweten zijn wanneer Miguel Cobos Copado onder het mes gaat om van de enkelblessure verlost te geraken.

Geen Jonas Laureys in de selectie. Hij ondervindt te veel hinder van zijn verzwikte enkel, opgelopen in de eerste helft op Libramont.

Weetjes

Yannick Put is genezen en doet tegen FC Lebbeke zijn heroptreden.
Anwar Houmani hervat de groepstrainingen.

Selectie K.Rupel Boom FC

De Reys, Van den Driessche, De Paepe, Lodders, Mertens, Geudens, Van Hoof, Hens, Meseure, Adesanya, Verdyck, Spaenhoven, Goovaerts, Put, Doncos, Kerstenne en 2 testers.

Wedstrijdverslag

Zoals aangekondigd gaf de coach enkele jongeren een basisstek. Er was ook plaats in de spits voor tester John Nkomb Nkomb, een Fransman met Kameroense roots. Die glipte al vlug door de buitenspelval, omspeelde de doelman maar moest hiervoor uitwijken tot vlak tegen de achterlijn. Met buitenkant rechts wou hij de bal rond de paal krullen maar die strandde op de staak. Toen Jason Adesanya in de kleine rechthoek met de rug naar doel niet tot besluiten kwam, legde die terug op de spits die over trapte. Aan de overzijde kopte Onana naast een lege kooi. Een raid van Nick Spaenhoven belandde via Jason Adesanya bij de vrijstaande Yannick Put. Die trapte in één tijd naast. De openingstreffer kwam er niet toevallig via een bedrijvige Nick Spaenhoven. Met een verschroeiend schot van op 25 meter liet die doelman Blommaert kansloos (1-0). Andy Van Hoof toonde met een snelle dribbel wat hij in zijn mars heeft. Het leverde enkel een hoekschop op. In het zicht van de rust lepelde Yannick Put de bal over de defensie tot bij Jason Adesanya. Op moment van afdrukken werd die gehaakt. De ref zag er geen strafschop in. De bal kwam bij John Nkomb Nkomb terecht maar die besloot op de doelman. Het leder botste hierop in de voeten van Jason Adesanya die simpel afwerkte (2-0).

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor FC Lebbeke. Onana zag zijn knal door Stef De Reys van onder de lat getipt. John Nkomb Nkomb, die in de eerste helft na een halfuurtje was wat weggedeemsterd, leek nu wel in het ritme te komen en was nu goed aanwezig in de wedstrijd. Rupel Boom kon vrij vlug een derde maal scoren. Eerste besloot Jason Adesanya nog op de voeten van de doelman. Een minuut later kon hij wel een doorzetten van Jeroen Van den Driessche afronden (3-0). En daar was weer Nick Spaenhoven die een nieuwe pegel op de binnenkant van de paal zag stranden. Op counter moest Stef De Reys met een prima beenveeg zijn netten schoon houden. John Nkomb Nkomb krulde een vrije trap laag rond de muur. De bezoekende goalie kon in hoekschop duwen. Een mooie één-twee tussen John Nkomb Nkomb en de ingevallen Dean Doncos werd door eerstgenoemde rakelings voorlangs getrapt. Nick Spaenhoven zorgde voor de 4-0. Hij dook op in de grote rechthoek en fusilleerde haast het Lebbeekse sluitstuk. FC Lebbeke kwam dicht bij een doelpunt maar de dwarslat verhinderde dat. Met nog vijf minuten te gaan kwam John Nkomb Nkomb dan toch aan zijn verdiende goal. Hij werd door de defensie geloodst, speelde de bal over de doelman en een teruggesnelde verdediger kon het doelpunt niet verhinderen (5-0). Uiteindelijk kon FC Lebbeke via de ingevallen Djimah de eerredder maken (5-1).

Krantenknipsels

— Kranten —

Opstelling KRBFC

Stef De Reys, Andy Van Hoof (46′ Jeroen Van den Dreissche), Jordan Kerstenne (73′ Joren Geudens), Yannick Lodders, Nick Spaenhoven (71′ Remi Van Esser), Jamie Meseure (46′ Jens De Paepe), Tom Goovaerts (73′ Maxime Janssens), Ashley Verdyck (46′ Lennard Hens), Yannick Put (46′ Jeroen Mertens), Jason Adesanya (61′ Dean Doncos) en John Nkomb Nkomb (86′ Andy Van Hoof).

Opstelling bezoekers

De bezoekers startten met Blommaert, Onana, De Wannemaeker, Bodart, Copers, Van Damme, Bogemans, Baras, Gaye, Van Impe en Unver.

Gele kaarten KRBFC

74′ Geudens

Gele kaarten bezoekers

55′ Van Damme

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten thuisploeg

28′  1-0  Nick Spaenhoven
42′  2-0  Jason Adesanya

53′  3-0  Jason Adesanya
70′  4-0  Nick Spaenhoven
85′  5-0  John Nkome Nkome

Scheidsrechter

Glenn CLAES

Doelpunten bezoekers

89′  5-1  Dyimah

Assistent scheidsrechters

Tom GLAZEMAEKERS en Toon BONDUEL

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.