BvB St.Job – Rupel Boom 3-4 n.v.

VERSLAG

Bekervoetbal, het blijft iets vreemd. Rupel Boom leek aan de rust geen kind te hebben aan 2de provincialer Sint-Job, maar had uiteindelijk verlengingen nodig om een ronde verder te bekeren.

Opnieuw een jong Booms elftal tussen de lijnen. Er naast zaten immers heel wat spelers die aan het revalideren zijn: Laureys, Daeseleire, Farin, Augustynen en De Paepe. Nieuwkomer Michiel Jaeken verving Steve Rubanguka in de basis en werd vergezeld door dezelfde 10 collega’s die Racing Waregem vlot opzij konden zetten.
Ook nu begon Rupel Boom sterk. Het kende na amper 3 minuten al succes. Sint-Job kreeg een corner onvoldoende weggewerkt. Een voorzet voorbij de tweede paal bereikte Jaric Schaessens. Die plaatste de bal proper in de verste hoek (0-1). De bezoekers gingen meteen op zoek naar meer. Twee verwittigingen van Nico Binst werden onschadelijk gemaakt door doelman Smits. Ook op de pegel van Nick Spaenhoven trok de doelman – met behulp van de lat – aan het langste eind. Toch zou Rupel Boom een tweede goal laten aantekenen, opnieuw via Jaric Schaessens. Zijn plaatsbal van buiten de zestien verdween knap in de rechterbovenhoek (0-2). Het was wachten op de definitieve doodsteek voor de thuisploeg en die leek er een goede 10 minuten voor de koffie te komen. Yannick Put controleerde na een duel de afvallende bal. Zijn schot liet doelman Smits geen kans. Een oppermachtig Rupel Boom haalde vlot met 0-3 de rust. Dit zou immers niet meer fout lopen.

Maar het beeld van de tweede helft zag er iets anders uit. Rupel Boom liet via Nico Binst en Joren Geudens na om de 0-4 te maken en de thuisploeg zou scoren bij hun eerste kans van de wedstrijd. Joren Geudens ging iets te stevig in duel in de zestien en de bal ging terecht op de stip. Bossier stuurde Stefan Deloose naar de verkeerde hoek en redde de eer voor de thuisploeg. Rupel Boom kreeg na een goede actie van Ruben Kesteleyn nog de kans op de 1-4. Nico Binst plaatste de bal echter voor een leeg doel over. Een keerpunt, want de thuisploeg kreeg heel veel moed. Zeker toen na Booms balverlies Somers door Bonsu alleen voor doel werd gezet. Die liet de kans niet liggen (2-3). Het zou toch niet waar zijn zeker? Toch wel. Het jeugdige Rupel Boom vergat te voetballen zoals in de eerste helft en betaalde hiervoor de ultieme prijs. Ex-speler Dirk Mathyssen zette met een knap schot buitenkant rechts de 3-3 stand op het bord. Dolle vreugde bij de thuisploeg die op deze manier nog verlengingen kon afdwingen. Of zelfs ei zo na meer? Want Stefan Deloose maakte met een ultieme reflex een poging van dichtbij van Bonsu onschadelijk zodat Rupel Boom haar valiezen niet meteen kon pakken.

In die verlengingen herpakte Rupel Boom zich langzaam maar zeker. De thuisdoelman bleef echter sterk keepen. Yannick Put zag zijn schot uit de tweede lijn gekeerd. Ook de ingevallen Finn Keisers ging zijn kans uit de draai. De benen van Smits verhinderden de winning goal. Het laatste wapenfeit kwam van Steve Rubanguka. Zijn schot was te gekraakt om Smits in de problemen te brengen.

De tweede verlenging bleek fysiek zwaarder en zwaarder te worden voor de thuisploeg. Vooral Nick Spaenhoven brak meermaals door vanop links. Hij werd enkele keren foutief gestuit waardoor hij zelf 2 vrije trappen mocht nemen vanop een interessante plaats. De eerste werd knap gestopt door doelman Smits. De tweede vloog over. Op het moment dat iedereen zich al had neergelegd bij een zenuwslopende strafschoppenreeks, stuurde Jaric Schaessens knap Nico Binst door het hart van de defensie. Die versnelde met de bal aan de voet en liet enkele verdedigers achter zich. Oog in oog met de thuisdoelman schoof hij de winning goal buiten bereik van keeper Smits (3-4). Sint-Job kon niet meer reageren en er rolde een welgemeende OEF! van de Boomse lippen toen de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte.

Met de hakken over de sloot plaatste Rupel Boom zich voor de volgende ronde. Vosselaar VV komt volgende week naar het Parkstadion afgezakt. Supporters op post om Rupel Boom naar een affiche tegen een eersteklasser te schreeuwen!