A.F.C. TUBIZE vs K. RUPEL BOOM F.C.

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom F.C.  5-0  A.F.C. Tubize

Adres

Allée Des Sports 7 te 1480 Tubize

Stade Leburton

Voorbeschouwing

Zaterdagavond in Tubeke zijn de Boomkes er ongetwijfeld op gebrand om die vervelende nul in 2020 uit te wissen.

Greg, nul goals en nul punten in 2020. Het doet haast denken aan het seizoensbegin. ‘t Mag keren zeker?

G.V.: “Wat doelpunten en punten betreft mag het zeker keren. Over het spel ben ik niet ontevreden. We streven allemaal naar de perfectie maar helaas bestaat dat niet, en zeker niet in voetbal. Zonder overdrijven hadden de laatste 2 partijen ons minstens 4 punten moeten opleveren, maar het is niet. Deels pech en deels eigen schuld zijn hier de redenen voor.”

Tubize bood in de heenwedstrijd amper tegenstand. Waarschijnlijk verwacht je nu een totaal andere tegenstander, niet?

G.V.: “Met 9 op 12 uit de laatste 4 wedstrijden ziet het er helemaal anders uit voor hen. Ze hebben versterkingen binnen gehaald en spelen zeer agressiever dan in de heenronde. Winst tegen Dender, RWDM en Dessel onderstrepen hun vorm …”

Luca Polizzi was voor de partij tegen Heist lang onzeker. Hoe is zijn blessure geëvolueerd?

G.V.: “Luca heeft een aangepaste trainingsweek gehad en we wachten nog af. We gaan zeker geen risico’s nemen.”

Geen geschorsten nu zaterdag. Zijn er nog spelers onzeker omwille van ziekte of blessure?

G.V.: “Buiten de langdurige gekwetsten en Daeseleire, die nog een twee- à drietal weken out is, zijn we compleet.”

Succes!

Ziekenboeg

DaeseleireVlogaert en Geudens zijn nog out.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen: Deloose, Figys en Van Humbeeck.
Veldspelers: Somers, Mambabua, De Paepe, Schaessens, Vereeck, Jaeken, Siebens, Binst, Polizzi, Laureys, Augustynen, Spaenhoven, Farin, Put en nog 2 spelers aan te duiden na de wedstrijd van de Beloften.

 

Succes!

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Kapitein Yannick Put keerde terug na zijn gele schorsing. Luca Polizzi verhuisde naar de bank en we noteerden de verrassende terugkeer van … Ruben Kesteleyn die na maanden blessureleed en enkele wedstrijden bij de Beloften meteen mocht starten.

Rupel Boom trad aan in een gloednieuwe, fel lichte uitrusting die op een mistige avond als deze het contrast met de tegenpartij extra beklemtoonde. Spijtig dat de grasmat niet in verhouding is met het prachtige Leburtonstadion waarin de ondergrond gelegen is. De bal maakte regelmatig de gekste sprongen wat het combinatievoetbal niet ten goede kwam.

De wedstrijd zelf nu. Dat Tubize zich ditmaal niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden werd meteen duidelijk gemaakt in de allereerste minuut. Cachenaut haalde meteen zijn hakbijl boven op de benen van Yannis Augustynen, die verzorging nodig had. De ref vertikte het om de logische kaart boven te halen. Het liet Cachenaut toe om wat later opnieuw met een ziedende ingreep uit te pakken. Gelukkig kon zijn tegenstander hoog opspringen om zijn ledematen te redden. Weer geen reactie van de spelleider. De toon was gezet. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Rupel Boom. Jonas Laureys kon zich op rechts doorzetten doch zijn voorzet bereikte Nico Binst net niet. Even voor het kwartier verstreken was, dook El Omari plots alleen op voor het Boomse doel. Stefan Deloose bracht redding. De tweede Boomse kans was raak. In een snelle omschakeling stuurde Jonas Laureys perfect Nico Binst in de rug van de thuisdefensie. Na een rush van in de middencirkel rondde Nico Binst knap af (0-1). Vijf minuten later zwiepte Yannick Put de bal hoog voor doel. De thuisgoalie verkeek er zich haast op en was maar wat blij dat hij nog met één hand in hoekschop kon werken. Jens De Paepe kon die goed naar de hoek koppen maar de doelman voorkwam een dubbele achterstand. Precies op het half uur deed de Boomse defensie zichzelf de das om. Door er al voetballend uit te willen komen en het hoog druk zetten van Tubize, werd nagelaten om de bal weg te keilen maar werd een inworp weggegeven. Die werd snel genomen, de defensie uit positie en dit werd afgestraft door Gueulette (1-1). Amper 1 minuut na de gelijkmaker leek Rupel Boom op weg naar een nieuwe voorsprong doch Jonas Laureys alleen afstormend op de goal besloot op de doelman. Kort daarop ook geklungel in de thuisdefensie. Jens De Paepe kon bijna profiteren maar trapte al vallend net naast de staak. Voor een banale overtreding kreeg Frédéric Farin wel een gele kaart. Begrijpe wie kan. El Omari trapte de vrije trap precies onder de lat maar Stefan Deloose bracht met de vingertoppen gerechtigheid. In het zicht van de rust nog eens Nico Binst vanop links. Zijn knal strandde op de vuisten van De Bie. En dan nog een sprintduel met Frédéric Farin waarbij de thuisspeler op de rand van de zestien plots neerging. De grensrechter stak de vlag de hoogte in waarop de scheidsrechter de bal verrassend op de stip legde en een verbaasde Frédéric Farin tegen zijn tweede gele kaart van de avond aankeek. El Omari bedankte (2-1) en Rupel Boom met een man minder.

Iedereen was het er over eens dat het eerste kwartier na de pauze goed doorkomen essentieel was om nog kans op Boomse puntenwinst te maken. Maar wat bleek? Tubize wist zich geen raad met de numerieke meerderheid en kon Rupel Boom niet wegzetten. Integendeel, net op het moment dat het bewuste kwartier zou verstrijken, kwam Rupel Boom opzetten. Na een dribbel van Jonas Laureys die drie man voor schut zette, kon de thuisverdediging onvoldoende wegwerken. Nick Spaenhoven bracht hoog voor doel waar Yannis Augustynen naar de verste hoek kon koppen en doelman De Bie kansloos laten (2-2). Jaric Schaessens, die een nekslag moest incasseren – die ongestraft bleef, of wat dacht je? – werd vnervangen door Mateo Siebens die zou mogen terugblikken op een prima invalbeurt. Want het was Rupel Boom dat in deze fase van de partij voor de meeste dreiging zorgde. De thuisploeg moest geregeld aan de noodrem trekken maar enkel na het onderbreken van een aanval door handspel werd een kartonnetje getoond. Mateo Siebens werd op links weggestuurd door Nico Binst. Hij besloot vanuit een moeilijk hoek op de doelman. Aan de overzijde mocht de thuisploeg op de rand van de zestien een vrije trap nemen voor een vermeende overtreding, het zou niet de laatste zijn. Gelukkig vloog de bal net over. De thuisploeg moest haar gevaar zoeken uit hoekschoppen. Het leidde wel tot heel wat geharrewar voor doel maar niet tot uitgesproken doelrijpe kansen. De tegenstoten van Rupel Boom werden naarmate de wedstrijd vorderde schaarser maar op één er van werd Jonas Laureys in de grote rechthoek ten val gebracht door een duw in de rug. Onvoldoende blijkbaar om de bal op de stip te leggen. Het bleef enorm spannend omdat de thuisploeg nu toch Rupel Boom meer achteruit kon duwen maar dit niet oordeelkundig deed. Zelfs in een snelle omschakeling met 5 man van Tubize tegen 2 Boomkes kon de thuisploeg het verschil niet maken. Ei zo na trokken de bezoekers nog aan het langste eind. Een knappe uitbraak van Mateo Siebens en dito voorzet die net voor de neus van Nico Binst met het hoofd kon gedevieerd worden. In de slotseconden nog éénmaal Tubize. Op de harde lage voorzet kon gelukkig niemand in de kleine rechthoek er zijn voet tegenzetten.

Zo behaalde Rupel Boom een eerste punt in 2020. We moeten in feite enkel naar ons zelf zien maar het mag gezegd dat gezien de andere uitslagen dit punt, de wedstrijdomstandigheden ook in acht genomen, helemaal zo slecht nog niet is.

Volgende zondag een nieuwe afspraak in het Gemeentelijk Parkstadion met de komst van URSL Visé. Alle supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

1.Thomas De Bie, 4.Benoit Cachenaut (68′ 44.Andy Lokando), 13.Cheik Mohamed Touré (73′ 9.Enzo Celestine), 15.Valentin Rigoni, 19.Naim Aarab, 20.Lambilate Tawaba, 25.Alain-Jerry Lufira Luebo, 32.Charles Vanhoutte, 33.Samuel Gueulette (87′ 43.Etienne Mukanya Kabobola), 77.Ismail El Omari en 88.Lemouya Goudiaby.

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 19.Ruben Kesteleyn, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven, 24.Yannick Put (80′ 10.Luca Polizzi), 32.Jaric Schaessens (64′ 34.Mateo Siebens), 39.Yannis Augustynen en 55.Jonathan Mambabua Siya Onoya.
Bleven op de bank: 39.Maxim Figys, 14.Seppe Somers, 15.Michiel Jaeken, 17.Yasin Mrani en 23.Simon Vereeck.

Gele kaarten thuisploeg

32′ Alain-Jerry Lufira Luebo
80′ Lemouya Goudiaby
.

Gele kaarten KRBFC

38′ Frédéric Farin
79′ Jens De Paepe
90′ Yannis Augustynen

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

44′ Frédéric Farin (2de geel)

Doelpunten

20′  0-1  Nico Binst
30′  1-1  Samuel Gueulette
44′  2-1  Ismail El Omari (strafschop)
60′  2-2  Yanis Augustynen

Scheidsrechter

Farid LOUAI

Assistent scheidsrechters

Gary CHRISTIEN en Sylvain TALON

Locatie

-

Vorige confrontaties

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.