K. RUPEL BOOM F.C. vs F.C.V. DENDER E.H.

1 — 1 Locatie -

1

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

1

F.C.V. Dender E.H.

Gelijkspel

08/03/2020 | 15:00
-

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

FCV Dender EH  2-2  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Gans Rupel Boom snakt naar een eerste driepunter in 2020. Vorige speeldag waren de Boomkes er ontzettend dicht bij na een knappe partij op bezoek bij R.W.D.M.
Deze zondag tegen Dender moet het lukken!


Greg, het grote nieuws is dat jij volgend seizoen de sportieve kar van Rupel Boom blijft trekken. Gans Rupel Boom dik tevreden want er waren immers heel wat clubs die aan je mouw trokken.

G.V.: “Eerst en vooral wil ik het bestuur bedanken voor het vertrouwen. Maar ik wil ook nog even terugkomen op het nieuws eerder deze week betreffende Davy. Het was voor mij een verademing om te kunnen terugvallen op zijn raad en kennis. Davy is uit het goede hout gesneden en een professional in zijn werk. Ik wens hem dan ook veel succes en ben er zeker van dat hij gaat slagen in zijn volgende opdracht.”
“Wat mezelf betreft. Als je ergens goed zit en waar het aangenaam werken is, ga je niet zomaar op avontuur ergens anders. De middelen zijn misschien beperkt(er) maar des te groter de goesting en de uitdaging. Het plaatje klopt momenteel voor mij in Boom: trouwe supporters, goed bestuur, de staff, …”
“Maar nu eerst de focus op dit seizoen, daarna de rest wel.”

Terug naar het veld. Toch spijtig dat zulke knappe wedstrijd in Molenbeek tegen een sterke tegenstander amper beloond wordt. 

G.V.: “Voor de zoveelste keer dit seizoen, en vooral sinds nieuwjaar, krijgen we geen loon naar werken. De spelers volgden alle taken tot in de puntjes uit. We domineren driekwart van de wedstrijd en hadden 8 open kansen. Jammer, want ik heb alleen maar bewondering voor hun inzet en weerbaarheid.”

Na een felle overtreding op Yannis Augustynen trok die een pijnlijke grimas maar hij speelde de wedstrijd toch uit. Is daar nieuws over?

G.V.: “Yannis is bij de zware ingreep slecht op zijn hand terecht gekomen. Hij is ondertussen geopereerd na een ingewikkelde breuk ter hoogte van een middenbeentje aan zijn hand. Maar Yannis is een taaie klant en ik vermoed dat hij toch snel op het veld zal staan.”

Enige tijd terug vernoemde je dat wij na de jaarwisseling blijkbaar telkens een tegenstander voorgeschoteld krijgen die in topvorm verkeert. RWDM had voor onze match een 12 op 18. Dender, de tegenstander van zondag, telt een 10 op 12. Hoe schat je dit Dender in?

G.V.: “Dender was voor aanvang van het seizoen getipt als top 4 ploeg. Er is een trainerswissel geweest en ze zijn ook nog versterkt tijdens de wintermercato. Dus is het geen verrassing voor mij dat ze hun remonte hebben ingezet. Regi Van Acker heeft ze sterker gemaakt en ze zijn constanter. Er loopt ook een pak individueel talent rond met o.a. Arenate, Mbarki, Hens, …”

Succes!

 

Ziekenboeg

Die loopt aardig vol met Geudens, Vlogaert, Daeseleire, Van Humbeeck, Mambabua, Augustynen en doelman Deloose.

Weetjes

Nick Spaenhoven is geel geschorst.

Selectie K.Rupel Boom FC

Figys, Van Opstal, Somers, De Paepe, Vereeck, Put, Binst, Polizzi, Laureys, Van Den Steen, Farin, Kesteleyn, Bouhajra, Schaessens, Jaeken en Canda.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De bezoekers namen de openingsfase voor hun rekening. De eerste dreiging kwam er op vrije trap van ex-Boomke Lennard Hens. Doelman Maxim Figys zweefde de bal uit zijn doelvlak. Even later kreeg Jens De Paepe de bal van dichtbij tegen de arm die tegen het lichaam hing, aangeschoten. De spelleider wees naar de stip en Lennard Hens zette de elfmeter om hoewel Maxim Figys de goede kant uitging (0-1). Net voor het kwartier kon Rupel Boom een eerste maal dreigen. Een vrije trap werd naar de tweede paal gestuurd en de mee opgerukte Frédéric Farin zag zijn poging door doelman Gies in hoekschop geweerd. En trapte Luca Polizzi daar in de zestien halfweg de eerste helft ook niet op een arm? Nadat Hens nog eens van ver probeerde maar een tweetal meter over trapte, kon Rupel Boom aan de overzijde precies op het halfuur dreigen na een vrije trap die in het pak bleef hangen. De bal bereikte dan toch Nico Binst op links die zijn schuiver voorlangs zag naast gaan. Verder gebeurde er weinig tot niets zodat Rupel Boom na een zwakke eerste helft met een 0-1 achterstand de kleedkamer moest opzoeken.

Tijdens de pauze stuurde Greg Vanderidt zijn team tactisch bij en Rupel Boom verscheen in een andere gedaante op het veld. Het leverde snel succes op. Jaric Schaessens verstuurde de perfecte voorzet naar Nico Binst die met een welgemikte kopslag de bezoekende goalie kansloos liet (1-1). De thuisploeg ging op zoek naar meer. Een combinatie tussen Joans Laureys en Jaric Schaessens werd door eerstgenoemde vanuit een scherpe hoek op de doelman in hoekschop besloten. Even later zond Jaric Schaessens de bal laag voor doel naar de tweede paal. Nico Binst kwam aangeschoven maar kon net niet goed genoeg de bal raken die daardoor naast ging. Dat allemaal in het eerste kwartier van de tweede helft. Even over het uur kon Dender een eerste maal tegenprikken. Arénate kon onvoldoende de bal raken om succesvol te zijn. Omdat de Boomkes op zoek gingen naar de zege, kreeg Dender heel wat mogelijkheden in de omschakeling. Ngongo besloot vrij voor doel onbesuisd over. De pas ingevallen Van Vaerenbergh miste bij zijn eerste balcontact, gelukkig voor Rupel Boom, onbegrijpelijk. En dan ging bij M’Barki het licht even uit toen hij zich revancheerde op Jonas Laureys. De ref stuurde hem richting kleedkamer. Maar amper drie minuten later keek Jonas Laureys na een onschuldig duel tegen zijn tweede gele kaart aan zodat ook Rupel Boom met 10 verder moest. Toch bleven de Boomkes op zoek gaan naar de driepunter. Op voorzet van Michiel Jaeken kopte Yannis Augustynen over het doel. Even later een scherpe voorzet van alweer Michiel Jaeken maar niemand kon voor doel er zijn voet tegen zetten. Yannick Put probeerde het met een geplaatst schot doch doelman Gies liet zich niet verrassen. In de slotseconden kon Dender hoop op de zege koesteren toen Lennard Hens twee vrije trappen mocht nemen, evenwel zonder succes.

Door een betere tweede helft kon Rupel Boom toch één punt behalen tegen een tegenstander die met een 10 op 12 naar Boom kwam afgezakt.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

31.Maxim Figys, 3.Jens De Paepe, 5.Frédéric Farin, 9.Nico Binst, 10.Luca Polizzi, 19.Ruben Kesteleyn, 20.Jonas Laureys, 24.Yannick Put, 32.Jaric Schaessens, 34.Mateo Siebens (76′ 11.Michiel Jaeken) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 1.Bout Van Opstael, 2.Dimitri Daeseleire, 14.Seppe Somers, 18.Daniël Canda Lubunda, 23.Simon Vereeck en 44.Achraf Bouhajra.

Opstelling bezoekers

-1.Xavier Gies, 2.Wouter Hias, 3.Maxim Nys, 4.Kjetil Borry, 7.Ridwane M’Barki, 10.Lennard Hens, 13.Ludovic Buyssens, 14.Alexandre Arénate (73′ 9.Dennis Van Vaerenbergh), 19.Antoine De Bodt, 24.Joachim Ngongo Batulenga en 25.Kenneth Houdret.

Gele kaarten KRBFC

40′ Jonas Laureys
71′ Mateo Siebens

Gele kaarten bezoekers

10′ Wouter Hias
.

Rode kaarten KRBFC

80′ Jonas Laureys (2de gele kaart)

Rode kaarten bezoekers

77′ Ridwane M’Barki

Doelpunten

08′  0-1  Lennard Hens (pen.)
51′  1-1  Nico Binst

Scheidsrechter

Pieter VANDEVENNE

Assistent scheidsrechters

Michele SEELDRAEYERS en Kristiaan CANNAERTS

Locatie

-