La Louviere Centre vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom F.C.  1-0  La Louvière Centre

Adres

Boulevard du Tivoli 80, 7100 La Louvière

Stade Communal Du Tivoli

Voorbeschouwing

Na het sensationele slot tegen Dessel Sport blikken we daar met coach Steven De Groot op terug. En kijken we uiteraard vooruit naar dé match van het jaar.

Wat een wedstrijd thuis tegen Dessel. Hoe blik jij daar op terug?

SDG: “Het was een zeer beladen wedstrijd met een superspannend slot en knotsgekke ontknoping waar het geluk deze keer, dat mag gezegd worden, toch eens onze kant koos.”
“Hierdoor hebben wij het terug zelf in de hand.”
“Emotioneel was het zeker wel, iedereen dolgelukkig en terecht. De jongens hebben er tot de laatste seconde hun kop voorgelegd en daar moeten we veel respect voor hebben, zeker in deze omstandigheden.”

Opvallende invalbeurt van Lorenzo Matarrese. Wat ging daar aan vooraf?

SDG: “Lorenzo z’n contract is nooit verbroken geweest maar hij had beslist om op eigen houtje te revalideren. Met de club was afgesproken dat hij, zolang hij niet trainde, geen vergoedingen kreeg.”
“Begin vorige week contacteerde Lorenzo me met de vraag of hij mocht komen trainen. Uiteraard was hij welkom!”
“Hij wist me te vertellen dat hij niet alleen z’n basisconditie had opgebouwd maar tevens wedstrijdgericht had getraind. Dit bleek heel duidelijk uit de trainingen vorige week.”
“Daarop besliste ik om hem te selecteren voor de wedstrijd tegen Dessel. Lorenzo is een superkerel met de juiste mentaliteit en bovendien zeer getalenteerd.”

Maar de wedstrijd van het jaar, dé finale avant-la-lettre, zal zaterdagavond in het Tivoli Stadion in La Louvière gespeeld worden. De opdracht klinkt eenvoudiger dan ze is, namelijk winnen. En dan is het behoud meteen verzekerd. Hoe leeft de groep naar deze partij toe?

SDG: “We gaan geen extra druk leggen maar gisteren hebben we reeds een gesprek gehad met de groep in functie van zaterdag.”
“We weten wat er van afhangt dus we gaan er alles aan doen om deze wedstrijd naar ons toe te trekken teneinde de beslissing naar behoud toe direct te forceren.”

Geudens is geschorst maar je recupereert Kanu, Kesteleyn en Mrani van de strafbank. Arrivas zal waarschijnlijk out zijn met een schouderblessure. Kortom, van ‘never change a winning team’ kan geen sprake zijn. Puzzelwerk dus?

SDG: “Het is een beetje bekijken naar wie beschikbaar is. We bekijken dit nog deze week en beslissen op vrijdag wat kan en niet kan.”
“De laatste weken heb ik nooit met dezelfde ploeg kunnen starten maar iedereen in de kern wordt gebruikt en dat is de bedoeling van een kern.”
“Stevig trainen deze week en uitkijken naar zaterdag!”

Een woord aan onze supporters?
SDG: “Graag een warme oproep naar onze supporters om ons terug te steunen, in grote getale. Dit wordt enorm geapprecieerd!!”

Succes!

SDG: “Bedankt!”

 

Ziekenboeg

Zijn geblesseerd: Kyeremeh, Van Den Broek en Arrivas.
Matisse Bergiers kan terug aansluiten als bankzitter.

Weetjes

Matchwinnaar tegen Dessel Sport Joren Geudens is geschorst wegens een 3de gele kaart.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Van Opstal, Bergiers, F. Polizzi, Kanu, Tshimanga, Peeters, Nzinga, L. Polizzi, Abaz, Lukebakio, Van Den Steen, Mrani, Kesteleyn, Medelinskas, Bantu, Matarrese en Sula.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Echt vlotjes verliep de eerste helft niet. De thuisploeg die niets meer te verliezen had, beet van zich af. In feite was het wachten op een eerste doelpunt. Dat had er al kunnen komen in minuut 7. Levi Lukebakio kon zich op rechts doorzetten en een voorzet voorbij de tweede paal sturen. Daar stond Emil Abaz klaar die met een gekruist schot de doelman versloeg. Een verdediger kon evenwel op de lijn keren. Op het kwartier een snelle inworp van Ruben Kesteleyn naar ‘Toto’ Nzinga. Die speelde Drin Sula met een listig hakje vrij in de grote rechthoek. Een kapbeweging te veel en een verdediger kon nog wegwerken. Dan was het de beurt aan Drin Sula om voor een prima voorzet te zorgen van de linkerzijde. Levi Lukebakio dook gepast de vrije ruimte in en kopte naar doel. Maar dan volgde een knappe redding van de, jawel, pas 16-jarige thuisgoalie. Even later een actie van Emil Abaz op links. ‘Toto’ Nzinga trapte de lage voorzet aan de eerste paal in één tijd naar doel. De keeper was verslagen maar tot ieders verbazing ging de bal centimeters voorlangs. Precies op het halfuur werd een duidelijk handspel in de zestien van een thuisverdediger door de nochtans prima leidende ref niet als vrijwillig beoordeeld. In het zicht van de pauze liep Fabio Polizzi een zware blessure op. Hij probeerde nog even maar zou voor aanvang van de tweede helft vervangen moeten worden door Robin Peeters. Eén minuut voor de rust een eerste poging van de Wolven. Juliaan Laverge pakte het schot.

In de tweede helft konden de Boomkes in het eerste kwartier wel het verschil maken. Luca Polizzi stuurde de bal naar Emil Abaz. Doelman Latragna kwam zijn doel uitgesneld en leek de strijd om de bal te winnen tot hij het leder moest lossen. Emil Abaz aanvaardde het geschenk en trapte vanuit een toch wel ‘risky’ hoek de bal in het lege doel (0-1). Gevolgd door een sprint naar onze supporters om daar te vieren. De ref voelde het belang van deze goal en hield de kaarten op zak. Vier minuten later hetzelfde scenario toen Drin Sula van dichtbij een scherp getrapte hoekschop aan de tweede paal kon binnen frommelen (0-2). Dolle vreugde ! Ei zo na volgde kort daarop een derde goal doch de poging van ‘Toto’ Nzinga rolde centimeters voorlangs. Een knal van Drin Sula werd afgeblokt. Onder impuls van Amadou Ba probeerde de thuisploeg iets terug te doen maar het was allemaal wat chaotisch en gebaseerd op individuele acties en niet zozeer met samenspel. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan zag ‘Toto’ Nzinga zijn één-tijds poging door de doelman gepakt. Maar ook aan de overzijde droeg Juliaan Laverge zijn steentje bij door een prima tussenkomst op een vervelend botsend schot. In minuut 82 kon Drin Sula zich op links doorzetten. Zijn schot versloeg de goalkeeper doch de bal kaatste via de onderkant van de lat terug het veld in. Bij het ingaan van de extra tijd een laatste kans voor ‘Toto’ Nzinga, diep gestuurd door Luca Polizzi. Ook nu stootte hij op een uitkomende doelman.

Het kon het feest niet bederven toen de ref een einde aan het seizoen 2021-2022 voor Rupel Boom floot. De barrages werden vermeden en het behoud werd rechtstreeks behaald op het terrein. Wie had dit nog durven denken, hopen, voorspellen, …
Proficiat aan allen die hier aan meegewerkt hebben. Spelers, trainers, supporters, BEDANKT !

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Opstelling thuisploeg

1.Andrea Latragna, 5.Prosper Luhaka, 6.Lorenzo Sosso, 8.Malik Jobe (61′ 12.Yassin Aydouni), 9.Amadou Ba (83′ 15.Guirane Forestier), 10.Younes Enegued (70′ 13.Mirco Antinoro), 14.Ivan Prokhorov (83′ 7.Fares Bouabid), 16.Said-Edine Sakhi, 21.Yacine Bentayeb, 26.Amadou Diakhate en 28.Fred Salem-Ngabou (83′ 17.Ahmed Baaloul Noui).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 4.Fabio Polizzi (46′ 8.Robin Peeters), 6.Kanu, 9.’Toto’ Nzinga (90′ 21.Ryan Bantu), 10.Luca Polizzi, 11.Emil Abaz (83′ 7.Holly Tshimanga), 14.Levi Lukebakio (90′ 3.Matisse Bergiers), 19.Ruben Kesteleyn, 20.Martynas Medelinskas, 30.Lorenzo Matarrese en 37.Drin Sula (90′ 15.Quentin Van Den Steen).
Bleven op de bank: 72.Bout Van Opstal en 17.Yasin Mrani.

Gele kaarten thuisploeg

11′ Fred Salem-Ngabou
20′ Ivan Prokhorov
75′ Prosper Luhaka

Gele kaarten KRBFC

53′ Levi Lukebakio
63′ Luca Polizzi
73′ Kanu

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

54′  0-1  Emil Abaz
58′  0-2  Drin Sula

Scheidsrechter

Anthony LETELLIER

Assistent scheidsrechters

Michael MASSAKI en Geoffrey QUARANTA

Vorige confrontaties

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.