K. Rupel Boom F.C. vs K. Berchem Sport

2 — 1 K. Rupel Boom F.C. 1Sofiane Bouzian Hassan3Jordan Kerstenne6Hervé Telen 89Ruben Geeraerts 1611Jules Houttequiet 2112Arne Pörtner 92'17Cyronn De

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

  • Arne Pörtner - 1 (92') goal(s)
  • Jordy Mathei - 1 (88') goal(s)
1

K. Berchem Sport

Verlies

  • Kelvin Owusu - 1 (94') goal(s)
17/03/2024 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Tegen een stug Berchem heeft Rupel Boom een verdiende zege geboekt. Zonder groots te spelen, brachten de Boomkes toch de betere combinaties én scoringsmogelijkheden op de mat. Dat het verschil pas in de allerlaatste minuten werd gemaakt, getuigde alweer van het nooit opgeven van onze jongens én dat zij, zo vergevorderd in de competitie, fysiek in orde zijn.

De eerste hoekschop van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Doelman Van Hove verslikte zich bijna in de bal maar kon toch ietwat onorthodox de bal pakken. Een vrije trap van Ruben Geeraerts vanop 25 meter vloog niet veel over het Berchemse doel. Kort daarop een eerste maal Berchem via Owusu, zonder succes. Aan de overzijde verstuurde Luka De Herdt de bal naar Jules Houttequiet. Op de gevaarlijk aangesneden voorzet naar de verste paal kon Javan Ngoyi net niet bij de bal. Voor Berchem was het opnieuw Owusu die probeerde vanuit een scherpe hoek. Doelman Sofiane Bouzian liet zich niet verrassen. Na een halfuur spelen was het de beurt aan Mohamed Zeroual om een vrije trap van ruim 25 meter te trappen. Doelman Van Hove moest alles uit de kast halen om niet mee in doel te belanden. In de slotfase van de eerste helft veel Booms overwicht. De bezoekers kwamen er nog amper uit. Een prachtige Boomse aanval werd besloten met een knal van Ruben Geeraerts die in extremis nog door een verdediger werd afgeblokt. Een rush van Jules Houttequiet in combinatie met Javan Ngoyi werd voorlangs besloten. Na zijn dribbelnummer en schot zag Mohamed Zeroual een puike redding van Van Hove. De hoekschop werd door Jordan Kerstenne té veel naar de grond gekopt zodat de bezoekende goalie kon vatten. Mohamed Zeroual probeerde het nog eens op pass van Jules Houttequiet. Ditmaal miste het schot de juiste richting. Ruststand: 0-0.

Na de pauze bleven de Boomse kansen niet uit. Javan Ngoyi kon het duel met zijn verdediger winnen. Doelman Van Hove pakte uit met een gepaste voetreflex. Op een poging van Mohamed Zeroual kon het Berchemse sluitstuk enkel afweren, net buiten bereik van de ingevallen Jordy Mathei. Een prima combinatie tussen Jules Houttequiet en Jordy Mathei bracht Javan Ngoyi alleen voor doel. Hij duwde onbegrijpelijk naast, “gelukkig” werd er voor buitenspel gevlagd. Plots nog een keer Berchem. De lage voorzet rolde aan iedereen voorbij. Rupel Boom controleerde verder de partij en bleef geduldig. En dat loonde. In de slotfase werd het gaspedaal dieper ingedrukt. Een lage voorzet werd van dichtbij door Jordy Mathei in één tijd naar doel getrapt. Wat een beenreflex van de Berchemse doelman! Het was slechts uitstel. Mohamed Zeroual, hij weer, vuurde een vrije trap, jawel vanop 25 meter, staalhard laag naar doel. Doelman Van Hove kon niet klemmen en Jordy Mathei was er als de kippen bij om de verdiende 1-0 te scoren. De extra tijd liep al een tweetal minuten toen enkele Boomkes een drietal verdedigers aan de hoekschopvlag aan de praat hielden. Uit het duel kon de ingevallen Michiel De Looze aangespeeld worden. Die verzond een hoge voorzet van doel wegdraaiend. En daar kwam Arne Pörtner aangelopen die het leder meteen op de slof nam en magistraal de 2-0 binnen knalde. De bezoekers konden in de absolute slotminuut milderen via Owusu die zich te makkelijk tussen twee Boomse verdedigers kon doorzetten (2-1). De Boomse zege kwam evenwel niet meer in gevaar.

En plots staan wij op plaats 5 op amper 2 punten van Houtvenne.
Volgende week volgt een bezoek op zaterdag naar Tempo Overijse. Alle supporters op post!

VOORBESCHOUWING

Schenkers van de wedstrijdbal:

Schenker van de wedstrijdbal:

Als Rupel Boom wint van Berchem Sport en Tempo Overijse verliest, is het behoud in 2e amateur een feit. De twijfels hierover waren de afgelopen weken echter minimaal. Toch is het een knappe prestatie van de jonge kern om dit zo snel te bereiken.

Vorige week bleek Belisia Bilzen duidelijk te sterk voor Rupel Boom.
Sam Vermeylen: “We hebben zo’n 20 minuten ons spel kunnen spelen tot het eerste tegendoelpunt, dat wat ongelukkig tot stand kwam. Daarna incasseerden we te makkelijk nog twee doelpunten en was de wedstrijd voor de rust al beslist. In de tweede helft hebben we nog geprobeerd, maar we lieten uiteindelijk te weinig zien om het hen moeilijk te maken.”

We incasseerden negen doelpunten in één week en Sofiane haalde in de laatste vijf thuiswedstrijden zelfs zestien keer de bal uit het net.
S.V.: We proberen natuurlijk ook altijd aanvallend te spelen. We mogen dit niet teveel in het hoofd laten meespelen. Als we het aanvallend compartiment bekijken, doen we het absoluut niet zo slecht.”

Een extra domper is de elleboogblessure van Lars Coveliers. Zullen we hem dit seizoen nog zien spelen?
S.V.: “Hij zal ongeveer 4 tot 6 weken buiten strijd zijn. Er is niet veel wat hij kan doen behalve rusten. Nu is het aan andere spelers, die minder hebben gespeeld, om zich te bewijzen. Het is jammer voor Lars dat dit net voor de wedstrijd tegen zijn voormalige club gebeurde. De groep zal een tandje moeten bijzetten voor Lars. En het is jammer voor ons, want hij heeft al laten zien waarom hij bij Rupel Boom is gekomen.”

Jordy Mathei speelde de volle 90 minuten tegen Belisia. Had dit te maken met het scoreverloop?
S.V.: “Door het scoreverloop hebben we andere spelers ook speeltijd gegeven. Het was ook een kans voor Jordy om ritme op te doen, vooral omdat Javan Ngoyi geschorst was en Jordy de enige diepe spits in de selectie was.”

In de eerste helft van het seizoen verloren we met 3-0 van Berchem, hoewel het spelbeeld in ons voordeel was.
S.V.: “We hadden meer balbezit, maar ik kan niet zeggen dat Berchem Sport de overwinning niet verdiende. We slaagden er niet in om voldoende kwaliteit in de laatste fase te brengen. We hebben het in de recente derby’s goed gedaan. Hopelijk kunnen we deze trend voortzetten tegen Berchem.”

Berchem heeft statistisch gezien de op twee na minst scorende aanval en tegelijkertijd de op drie na beste verdediging in de competitie.
S.V.: “We moeten ons niet te veel laten leiden door statistieken. Efficiëntie zal cruciaal zijn in deze wedstrijd. We moeten onze kansen benutten en scherp verdedigen.”

Zijn we klaar om opnieuw een reeks van vier overwinningen neer te zetten, zoals we al twee keer dit seizoen hebben gedaan?
S.V.: “Dat zou fantastisch zijn. We zullen proberen zoveel mogelijk te winnen. We moeten vooral tegen ploegen die boven ons staan, spelen. We willen onze positie in het klassement versterken en dan zien waar we eindigen.”

Succes!

KRANTENKNIPSELS

Het Nieuwsblad

SPELERSOPSTELLING

Bleven op de bank: 25.Amaury Verdruye & 24.Wassim El Maimouni

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Jan KriekenBart Berckvens
Robby Celis

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België