Tempo Overijse vs K. Rupel Boom F.C.

1 — 2 TEMPO OVERIJSE 1Yanni De Vriendt2Yan De Maeyer4Boris Kamneng Djoum 45'10Joren Dehond11Kyell Lénaers12Wout Van Aerschot15Giulio Mapessa Monshemvula 9

1

TEMPO OVERIJSE

Verlies

  • Walid Houssane - 1 (76') goal(s)
2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

  • Jordy Mathei - 1 (13') goal(s)
  • Mohamed Zeroual - 1 (25') goal(s)
23/03/2024 | 20:00
Tempo Overijse

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Rupel Boom nam onmiddellijk het initiatief. Het was evenwel wachten op een stilstaande fase om een echte doelkans te scheppen. Deze was dan wel meteen succesvol. Mohamed Zeroual verstuurde aan de middencirkel een hoog getrapte vrije schop. Jordy Mathei anticipeerde het best en kon de 0-1 binnen duwen. De thuisploeg had het moeilijk om de Boomse aanvallen te stoppen. Het koste ex-Boomke Giulio Mapessa al snel geel toen hij de doorgebroken Jules Houttequiet foutief afstopte. Halfweg de eerste helft werd Javan Ngoyi diep gestuurd. Een thuisverdediger kwam te laat en haalde hem onderuit. De logische elfmeter werd door Mohamed Zeroual feilloos omgezet (0-2). Pas in zicht van de rust kwam Tempo Overijse aan een doelrijpe kans. Met een prima beenveeg hield Sofiane Bouzian de nul op het bord. Ruststand 0-2.

Na de pauze probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten. Toch waren aanvankelijk de mogelijkheden voor de bezoekers. Een vrije kopkans werd door Jordy Mathei recht in de handen van de doelman gekopt. Na een rush van Jules Houttequiet kon Javan Ngoyi aan de tweede paal net niet bij de scherp getrapte voorzet. De thuisploeg kwam nu meer opzetten. Sofian Bouzian en gans Rupel Boom was maar wat blij toen een schot via de onderkant van de dwarslat terug het veld in stuitte. Onze doelman moest regelmatig gepast ingrijpen op diverse pogingen van Tempo Overijse om de aansluiting te scoren. Sofiane Bouzian deed dit telkens vlekkeloos. Met nog een kwartier te gaan moest hij zich toch gewonnen geven (1-2). Spanning in de wedstrijd dus. Maar de Boomse wissels konden toch het spelbeeld veranderen. Op een laag inzenden van Jules Houttequiet kon de ingevallen Ruben Geeraerts de bal in één tijd op de slof nemen. Doelman Yanni De Vriendt, ons welbekend, zweefde het leder uit zijn doelvlak. Een scherpe vrijschop van Quinten Servranckx, ook ingevallen, ging maar net voorlangs. Op enkele minuten van het einde leek de beslissing een feit. In de omschakeling zonderde Arne Pörtner de snelle Javan Ngoyi af. Vanuit een moeilijke hoek haalde die toch een goed schot uit de benen. De thuisgoalie redde puik en kon ook de herneming van Javan Ngoyi afweren. De extra speeltijd van 6 (!) minuten bracht geen verandering in de stand.

Dikke proficiat aan de spelers en de staf. Een welgemeende dank aan onze supporters die gans de wedstrijd de ploeg aanmoedigden en voor de nodige ambiance in de tribune zorgden.

Er volgt nu een week rust rond het paasweekend. En dan volgen twee thuiswedstrijden op rij, FC Lebbeke en Diegem Sport.
C’mon Boomkes!

VOORBESCHOUWING

In de tweede helft van het seizoen slaagden we erin om alle derby’s naar onze hand te zetten.
Sam Vermeylen: “Dit was een doel waar de spelersgroep echt op gefocust was. Het is niet alleen een plezier voor ons, maar ook voor alle anderen binnen de club en onze trouwe supporters.”

Eindelijk zijn we erin geslaagd om de top 5 binnen te dringen. Nu is het cruciaal om daar te blijven. Een vierde plek in het eindklassement zou vrijwel zeker een ticket voor de eindronde opleveren. Zal dit ons nieuwe streefdoel worden?
S.V.: “We staan slechts twee punten achter Houtvenne, de ploeg op de vierde plaats. Met nog zes wedstrijden voor de boeg is dit zeker haalbaar. Het is niet een doel op zich, we streven ernaar om zoveel mogelijk overwinningen te behalen en te gaan voor het hoogst haalbare. Zoals altijd nemen we het wedstrijd per wedstrijd op en zien we waar we uiteindelijk zullen eindigen. Gezien onze mindere seizoensstart hebben we al boven verwachting gepresteerd en een sterk seizoen achter de rug.”

Aanstaande zaterdag nemen we het op tegen Tempo Overijse. Wat herinner je je nog van de eerste ontmoeting in oktober?
S.V.: “We kwamen verdiend op voorsprong in de eerste helft en hadden de wedstrijd onder controle. In de tweede helft kwam Overijse sterker voor de dag en probeerden ze aan te vallen waardoor het een open wedstrijd werd met ruimte voor ons om te counteren. Het duurde echter niet lang voordat de stand weer gelijk was. Diep in blessuretijd wist Cyronn De Wilde het winnende doelpunt binnen te koppen.”

Voor hen is dit de wedstrijd van de laatste kans. Verwacht je een extra gemotiveerde tegenstander?
S.V.: “Als zij zich nog steeds willen handhaven, moeten ze nu beginnen met twee opeenvolgende overwinningen. Natuurlijk zullen ze uiterst gemotiveerd zijn. Als we terugblikken op de eerste wedstrijd, weten we dat ze over kwaliteit beschikken. Daarom moeten we alert zijn en ons goed voorbereiden. Zoals altijd gaan we voor de volle drie punten.”

Is iedereen fit?
S.V.: “Afgezien van Lars Coveliers kan ik putten uit een volledig fitte selectie.”

 

Veel succes gewenst!

KRANTENKNIPSELS

Het Nieuwsblad

SPELERSOPSTELLING

Bleef op de bank: 8. Robin Michel Peeters

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Jiri BergsCorneel Geuens
Davy Pacolet

Locatie

Tempo Overijse
Begijnhof 13A, 3090 Overijse, België