K. Lyra-Lierse — K. Rupel Boom F.C.

5 — 0 K. Lyra-Lierse 23Mats Sterkens 333Cel Teunen4Sebbe Augustijns 43 34'8Gianni Vets 56'10Seppe Kil 26 30'11Jason Adesanya 27 53'14Quinten

5

K. Lyra-Lierse

Winst

  • Seppe Kil - 1 (30') goal(s)
  • Jason Adesanya - 1 (53') goal(s)
  • Quinten Van Goylen - 1 (44') goal(s)
  • Jordy Peffer - 2 (67', 88') goal(s)
0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

12/05/2024 | 15:00
Lyra-Lierse

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Rupel Boom heeft geen vervolg kunnen breien aan de knappe 19 op 21 behaald in de laatste 7 competitiewedstrijden.

Het wedstrijdbegin tegen en op Lyra-Lierse was nochtans niet onaardig met het meeste balbezit voor de Boomkes. En het eerste doelgevaar leverde bijna een eigen doelpunt van de thuisploeg op. Arne Pörtner trapte een vrije trap van de zijkant in de zestien. Veel inlopende mensen maar het leder kwam tot bij Staf De Graeve die voor zijn neus een thuisspeler op onorthodoxe wijze zag tussenkomen. De bal leek in eigen doel te belanden doch doelman Sterkens pakte uit met een kattensprong om in twee tijden net op de lijn te kunnen stoppen. De drinkpauze deed de Boomkes blijkbaar geen goed want de thuisploeg kwam beter in de partij. Na tweemaal balverlies in het middenveld werden de snelle flanken opgezocht. Evenveel keer succesvol, eerst via Kil en daarna via Van Goylen. Ruststand 2-0.

Na de pauze kon de thuisploeg logischerwijze de kat uit de boom kijken om met snelle omschakelingen de score verder uit te diepen. En dat lukte zonder problemen. Adesanya werd helemaal alleen gelaten en kon simpel de 3-0 binnenleggen. Dat mocht goalgetter Peffer ook nog tweemaal overdoen.

Proficiat aan Lyra-Lierse voor de 5-0 overwinning en de waarschijnlijke promotie.

Dikke merci aan onze supporters die de hele wedstrijd de Boomkes bleven aanmoedigen, wat ook de stand was. Een duidelijke appreciatie voor wat de tweede seizoenshelft ons heeft gebracht.

VOORBESCHOUWING

Belangrijke historische wedstrijden van Rupel Boom brengen doorgaans toenemende zenuwen met zich mee aan het begin van het weekend. Met dit verlengde Hemelvaartweekend zullen sommige levensgezellen van Rupel Boom-supporters blij zijn dat het zondag is. Dat stresskonijn de deur uit. Aangezien zondag de allereerste wedstrijd van de eindronde op het programma staat, met reeksgenoot Lyra-Lierse als tegenstander.

De twee eerdere ontmoetingen met Lyra-Lierse zijn wedstrijden die we eigenlijk het liefst zo snel mogelijk achter ons laten. Toch kunnen ze als extra motivatie dienen voor de confrontatie in de play-offs. We zijn op onze hoede, wetende dat Lyra-Lierse een sterke terugronde heeft gespeeld, zelfs iets beter dan die van Rupel Boom. Toch slaagden de Pallieters er niet in om in hun laatste 4 wedstrijden te winnen. Laten we hopen dat hun motor nog wat verder blijft sputteren.

We spraken met T1 Sam Vermeylen en 1 van de meest spraakmakende spelers van het seizoen.

Jullie hebben lang kunnen spelen zonder al te veel druk, omdat er weinig te verliezen was. Beginnen de zenuwen nu toch wat toe te nemen?
Sam Vermeyen: “Ik heb deze week niet gemerkt dat de spelers nerveus werden. Als we het niet halen, zal er natuurlijk teleurstelling zijn. We staan nu voor een cruciale promotiewedstrijd. Onze mentale veerkracht kan hier een rol spelen. Bij een tegenslag moeten we blijven strijden tot op het einde.”

Mohamed Zeroual: “Sinds deze week voel ik wel wat stress voor deze wedstrijd. Ik wil echt graag promoveren met Rupel Boom. We spelen de laatste weken op een hoog niveau en we moeten die vorm zien te bevestigen.”

Wat vinden jullie van de loting?
S.V.: “Een loting hebben we niet in de hand, dus daar kunnen we niets aan veranderen. Ik had liever thuis gespeeld. De meeste teams wilden waarschijnlijk Hasselt en Lyra-Lierse vermijden. We deden het in 3de periode beter dan onze tegenstander van zondag. Dat geeft ons vertrouwen. We moeten ons niet te veel richten op andere teams, maar op onszelf. Rupel Boom kan elke ploeg in deze eindronde verslaan.”

M.Z.: “Ik had liever een team uit de andere reeks geloot. Maar uiteindelijk hebben wij, net als Lyra-Lierse, 60 punten behaald. Het wordt een mooie maar moeilijke wedstrijd.”

In de competitie gaan we 2 keer kansloos onderuit tegen hen. Wat is er nu anders dan in december en februari?
S.V.: “De eindronde brengt natuurlijk extra druk met zich mee. In de competitie kun je een verlies nog herstellen in de volgende wedstrijd. Nu moeten we de overwinning behalen, al is het na verlengingen of penalty’s. Het geeft een soort bekergevoel, waarin verrassingen vaak voorkomen. Het feit dat we twee keer van hen hebben verloren, betekent niet dat we nu met een bang hart naar Berlaar afzakken.”

M.Z.: “Alle spelers hebben wel een soort revanchegevoel. Ik wil niet voor de derde keer verliezen van dezelfde ploeg. De eerste keer waren de omstandigheden uitzonderlijk vanwege de sneeuw. Sinds februari is ons team ook enorm gegroeid. We zijn er klaar voor!”

We gaan daar waarschijnlijk terecht komen in een heksenketel. Terwijl er maar een beperkt aantal Rupel Boom supporters zijn toegelaten.
S.V.: “Ons bezoekersvak zal volstaan. Het is aan die supporters om extra hun best te doen om onze ploeg te steunen.”

Mo, je bent 1 van de sterkhouders dit seizoen en je wordt door veel supporters op handen gedragen. Ik neem aan dat er heel wat interesse was van andere clubs?
M.Z.: “Ik voel mij hier goed. Mijn grootste prioriteit ligt bij Rupel Boom. Het is heel leuk om die bevestiging te krijgen. Door de steun van de supporters kan ik alleen nog maar beter worden.”

Is iedereen fit voor de clash van het seizoen?
S.V.: “Enkel Hervé Telen is nog gekwetst.”

In het verleden vond er bij eindronde wedstrijden een heuse volksverhuizing uit Boom plaats. Gezien het beperkte aantal beschikbare bezoekerstickets is dit voor deze wedstrijd niet mogelijk. We laten het niet aan ons hart komen. Een oproep aan de aanwezige supporters om onze ploeg 90 (of 120 bij verlengingen) minuten aan te moedigen. Onze supportersgroep BSU roept op om morgen het uitvak zo blauw als mogelijk te kleuren. Tot morgen supporters!
C’mon Boomkes!


Praktische info supporters Lyra-Lierse – Rupel Boom

De Politiezone (PZ) Berlaar-Nijlen meldt dat er GEEN combiregeling (bus/ticket) van toepassing zal zijn dankzij het voorbeeldige gedrag van de Rupel Boom supporters. Houden zo! Spotters van de PZ Rupel zullen aanwezig zijn en zoals altijd zal er niet worden geaarzeld om PV’s op te stellen.

Langs de ingang voor onze supporters (Lijsterstraat) kunnen enkel staanplaatsen worden bereikt. Rupel Boom supporters kunnen geen gebruik maken van de parking voor thuissupporters, maar kunnen parkeren in de buurt van het station van Berlaar (omgeving Stationsplein, Spoorweglei en omliggende straten). Van daar is het slechts een kleine 500m tot aan de bezoekersingang in de Lijsterstraat. Er geldt een veiligheidsfouille ter hoogte van de ingangen.

Inkomprijs staanplaats: € 12
Jongeren onder de 18 jaar mogen gratis binnen.
Inkomprijs zit plaats senoiren: € 17
Enkel senioren worden toegelaten om op de zittribune plaats te nemen.

Gezien het beperkte aantal parkeerplaatsen langs die zijde van het stadion, wordt gevraagd maximaal gebruik te maken van de verplaatsing per bus.
Stewards van K. Rupel Boom FC krijgen de opdracht om op de parking thuiszijde bezoekende supporters door te sturen naar de zijde Lijsterstraat.

KRANTENKNIPSELS

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Bron: Het nieuwsblad

           

SPELERSOPSTELLING

Bleef op de bank: 29. Tony Vlogaert

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Robin LefeverMaarten Linart
Tony Dirkx

Locatie

Lyra-Lierse
Welvaartstraat 101, 2590 Berlaar, België