4 — 0 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

20/09/2020 | 16:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

Na de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2020-2021 op vreemde bodem, volgt nu eindelijk die eerste thuiswedstrijd met inzet.

Coach Greg Vanderidt zal opnieuw aan zijn team moeten sleutelen. Nadat vorige week Ruben Kesteleyn daags voor de wedstrijd gekwetst uitviel, wordt hij nu in de gekwetstenboeg vervoegd door Matisse Bergiers én Giulio Mapessa. De afwezigen vormen haast al een compleet elftal.

Opponent Olympia SC Wijgmaal kondigt zich aan als een stugge tegenstander die zich ongetwijfeld wil manifesteren tegen een hoger spelende club. Maar dat is uiteraard niets nieuws in de voetbalwereld.

Vanaf deze 4de ronde in de Croky Cup worden er bij een gelijke stand na 90 minuten tweemaal 15 minuten verlengingen gespeeld, eventueel nog gevolgd door strafschoppen om een winnaar aan te duiden.
Het aantal reservespelers op de bank is 4 met maximum 3 toegelaten wissels. Evenwel mag er nog een extra wissel doorgevoerd worden in de verlengingen zolang het maximum van 4 niet overschreden wordt.

Alle supporters op post!
Lees aandachtig de richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus én volg deze op!

Ziekenboeg

Michiel Van Humbeeck, Endy Bernadina, Quentin Van den Steen, Quinten Simons, Giulio Mapessa, Fabio Polizzi, Matisse Bergiers en Ruben Kesteleyn.

Weetjes

Romain Davigny is nog steeds niet ter beschikking wegens werkverplichtingen.

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Deloose, Van Opstal en Vlogaert.
Veldspelers Tshimanga, Bouhajra, Schaessens, Cwynar, Geudens, Matarrese, Luca Polizzi, Siebens, Vereeck, Nzinga, Augustynen, El Ouahdi en Mrani.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Coach Greg Vanderidt dropte de 18-jarige Zakaria El Ouahdi en de 19-jarige Achraf Bouhajra in de basiself. Beiden zouden niet teleurstellen, meer zelfs, El Ouahdi had een belangrijk aandeel in de Boomse overwinning. Achraf Bouhajra toonde wat hij in zijn mars heeft.

Tijdens het eerste kwartier kwamen de bezoekers niet onaardig voor de dag. Wijgmaal kwam evenwel niet verder dan een schot dat enkele meters naast vloog. Aan de overzijde trapte Luca Polizzi na hoekschop recht in de handen van de doelman.
In minuut 16 kantelde de wedstrijd. ‘Toto’ Nzinga heroverde het leder en dan ging het snel. Bal naar Luca Polizzi en de lage voorzet werd beheerst door Zakaria El Ouahdi tegen de netten getrapt (1-0). Eerste basisplaats en meteen belangrijk voor de ploeg. Even later de voorbode dat Wijgmaal in de touwen zou doen hangen. De doorgebroken ‘Toto’ Nzinga werd recht op weg naar doel door kapitein De Keukeleere onderuit gehaald. De rode kaart was niet meer dan logisch te noemen. De vrije trap leverde niets op. Het was slechts uitstel. De bezoekende doelman werd onder druk gezet door Holly Tshimanga die hem de bal afsnoepte. Vanuit een scherpe hoek werd de 2-0 op het bord gezet. Geen vijf minuten later weer Holly Tshimanga in een hoofdrol. In balbezit op de rand van de zestien maakte hij zelf ruimte voor een schot. En met succes! Buiten bereik van de doelman verdween het lage schot net naast de paal in doel (3-0). Zakaria El Ouahdi tekende bijna ook voor zijn tweede goal van de namiddag doch de krulbal draaide naast de verste paal buiten. Het was het signaal voor Rupel Boom om in het zicht van de rust nog eens door te duwen. Tweemaal was ‘Toto’ Nzinga er dicht bij doch een verdediger en de doelman konden telkens in extremis in hoekschop redden. Een pegel van Luca Polizzi vloog slechts enkele centimeters over doel. En de bezoekers? Door de numerieke minderheid én het secuur verdedigingswerk van Joren Geudens en Lorenzo Matarrese werd doelman Stefan Deloose nooit op de proef gesteld.

Dat Rupel Boom het in de tweede helft wat rustiger aanpakte, was te verwachten. Hoewel het balbezit er nog steeds was en de kansen ook volgden. Een schuiver van Jaric Schaessens bezorgde de keeper behoorlijk wat last. Een teruglegger van Jimmy Cwynar werd door Holly Tshimanga over getrapt. Een listig balletje van Luca Polizzi bracht ‘Toto’ Nzinga oog in oog met de doelman die met een beenveeg kon redden. Zakaria El Ouahdi kon zich op rechts doorzetten en laag voorbrengen waarop de ingevallen Yasin Mrani, ook slechts 18 jaar, in één tijd uithaalde. De doelman had een prima reflex in huis. Vlak voor het ingaan van het ‘Booms kwartiertje’ kwam dan toch de 4-0 op het scorebord. Luca Polizzi vond een gaatje en trapte laag in de linkerbenedenhoek de eindstand op het bord. Want de bezoekende goalie wist nog redding te brengen op een vrije trap van Jaric Schaessens.

Zo plaatst Rupel Boom zich eenvoudiger dan verwacht voor de 5de ronde van de Croky Cup.
Alle overwinnaars krijgen in de bokaal het gezelschap van de clubs uit 1B. Lierse Kempenzonen trad echter al van vorige ronde aan in de bekercompetitie en moet zich nu woensdag op bezoek bij Olympic Charleroi trachten te plaatsen voor de 5de ronde waarvan de loting a.s. dinsdag in de voormiddag zal plaatsvinden.

Pas na winst in die 5de ronde volgt een wedstrijd tegen een 1A club.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 7.Holly Tshimanga (60′ 34.Mateo Siebens), 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga (60′ 17.Yasin Mrani), 10.Luca Polizzi, 20.Jimmy Cwynar, 24.Zakaria El Ouahdi, 30.Lorenzo Matarrese, 32.Jaric Schaessens, 33.Joren Geudens, 39.Yannis Augustynen (68′ 23.Simon Vereeck) en 80.Achraf Bouhajra.
Bleef op de bank: 72.Bout Van Opstal.

Opstelling bezoekers

13.Zeno De Corte, 4.Lennert De Keukeleere, 5.Tim Boogaerts (66′ 3.Jordi Vanderstraeten), 8.Jelle Alaerts, 9.Ilias Benamar (52′ 17.Adis Sabic), 11.Zimi De Doncker, 14.Bono Mertens (32′ 18.Jeroen Goor), 21.Andreas Dewaet, 24.Arnout Masselis, 26.Lourenco Banzuzi en 33.George Da Rocha Casemiro.

Gele kaarten KRBFC

Gele kaarten bezoekers

21′ Zimi De Doncker

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

18′ Lennert De Keukeleere

Doelpunten

16′  1-0  Zakaria El Ouahdi
22′  2-0  Holly Tshimanga
26′  3-0  Holly Tshimanga
74′  4-0  Luca Polizzi