Waarom in Eupen ??? Daarom !

– UPDATE 30/08 –

Vele mensen uit de entourage van de club zijn – terecht – verbaasd dat de bekerwedstrijd van KRBFC doorgaat bij KAS Eupen en niet in het eigen Gemeentelijk Parkstadion, terwijl ons stadion wel degelijk aan de reglementaire vereisten qua infrastructuur en verlichting voldoet. Bij de laatste keuring in februari 2016 werd 441 lux gemeten, terwijl 300 lux voldoende is om een profclub thuis te ontvangen in de Croky Cup.

Onze vertegenwoordiging op de loting kreeg als uitleg hiervoor dat de verlichting niet herkeurd is nadat het door de brand in februari in één van de verlichtingspalen op dat moment niet mogelijk was de verlichtingssterkte te meten in het kader van onze licentie-aanvraag.

Wij hebben ondertussen meer uitleg gevraagd bij de KBVB (op 28/08), gezien de licentiecommissie onze verlichting wel volledig in orde verklaarde in april en we tenslotte ook tegen R. Exc. Virton in de beker recent nog ‘s avonds speelden met verlichting. Tot op heden hebben wij nog geen antwoord gekregen vanuit Brussel op onze vragen. Blijkbaar is 2017 een behekst jaar wat de verlichting in ons stadion betreft.

Zodra onze club de antwoorden kent van de KBVB, zullen we verder communiceren.

Vandaag (30/08) ontvingen we een antwoord van de KBVB, waarin nog eens wordt herhaald dat we volgens de bevoegde diensten niet beschikken over een goedgekeurde verlichtingsinstallatie door het uitblijven van een herkeuring. Onze club heeft ondertussen deze herkeuring aangevraagd en legt zich neer bij de verplaatsing naar KAS Eupen op woensdag 20/9 om 20u.

Wat blijkt nu?

Zelfs indien in het parkstadion de lichtinstallatie gekeurd, gereinigd en opgeblonken werd, was er helemaal geen zekerheid dat er thuis mocht gespeeld worden. Zie wat KSK Heist en La Louvière overkomt. Hun lichtinstallatie is voldoende en gekeurd maar toch verliezen zij hun thuisvoordeel aan respectievelijk Standard Luik en Sporting Charleroi omwille van televisiezender RTL die beslist heeft deze wedstrijden in beeld te brengen. Het bondsreglement zegt daarover: Een correcte rechtstreekse televisie-uitzending impliceert de beschikbaarheid van alle vereiste technische en infrastructurele voorzieningen en een minimale en uniforme verlichtingssterkte van 800 lux over het totale speelveld.

Stel dat Rupel Boom toch had mogen thuis spelen maar een televisiezender beslist de wedstrijd tegen Eupen uit te zenden dan moest Rupel Boom onherroepelijk toch in Eupen gaan voetballen. Op die manier genieten enkel de amateurclubs Lommel, FC Luik en Verbr. Geel nog van thuisvoordeel. Of hoe de mooie toevoeging aan het bondsreglement bijna volledig uitgehold is.

De televisiezenders hebben alles bepaald, waar en wanneer er wordt gevoetbald.
Zo wordt de wedstrijd KAS Eupen – K. Rupel Boom FC van 20 september 2017 niet gespeeld om 20:00u maar om 20:30u. Deze en andere wijzigingen worden eenzijdig opgelegd zonder enig overleg met de clubs.

Begrijpe wie kan!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.