Terrein Nielse SV (synthetisch): Boomsestraat, 2845 Niel

Na de laatste training van zaterdag 22 juli op de accommodatie van Reet SK, verhuist Rupel Boom naar de Boomsestraat te Niel om er op zondag 23 juli met aftrap te 16u tegen Nielse SV de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding te spelen. Op maandag 24 en dinsdag 25 juli wordt er telkens om 18u getraind op het kunstgrasveld van Nielse SV.

Ziekenboeg

Andy Van Hoof , afwezig op Reet SK wegens ziekte, zit in de selectie.
Doelman Anwar Houmani moet zich beperken tot rondjes lopen wegens een blessure.

Weetjes

Op Nielse traden twee testers aan. In de eerste helft Ilias El Hajoui en in de tweede helft Noë Bokila.

Selectie K.Rupel Boom FC

De volledige A-kern aangevuld met twee testspelers.

Wedstrijdverslag

In de wedstrijd op Nielse kon Rupel Boom in de eerste helft geen verschil maken. Echt uitgespeelde kansen schappen was moeilijk dus werd heil gezocht tot schoten van afstand. Goovaerts, De Paepe, Laureys, Hens, Spaenhoven en El Hajoui misten ofwel het kader of zagen hun pogingen gestuit door een puike thuisgoalie. Maar ook na een knappe combinatie tussen Van den Driessche en Adesanya wist de doelman redding te brengen met een prima reflex op de trap van kortbij van Van den Driessche. Aan de overzijde moest Jef Snyders attent zijn op de herneming na vrije trap voor Nielse. Hij haalde de bal gepast uit de rechterbenedenhoek. Op het halfuur verdiende het mooie schot van Hens beter dan uiteen te spatten op de dwarslat.

In de tweede helft draafden tien andere veldspelers op. Meseure stelde meteen de doelman op de proef. Maar ook nu haalde die de bal van onder de lat. Even later opnieuw Meseure na een collectieve aanval maar nu zeilde de poging naast de kruising. Het was slechts uitstel want toen Put testspeler Bokila vrij voor doel aanspeelde, was de openingstreffer een feit. De aanvaller trapte in eerste instantie naast de bal waardoor de goalkeeper op het verkeerde been werd gezet. De inlegger hierop was eenvoudig (0-1). Op het uur vond Put opnieuw Bokila die ditmaal besloot met een knappe plaatsbal in de linkerbovenhoek (0-2). Verdienstelijke pogingen van Verdyck kenden net geen succes. Ook Mertens en tweemaal Bokila konden de score niet verder uitdiepen. Toen Bokila laag voor bracht voor Doncos was diens deviatie net niet goed genoeg. De doelman van Nielse onder. Uiteindelijk kon Verdyck dan toch de 0-3 op het bord zetten met een listig plaatsballetje.

Krantenknipsels

— Kranten —

Opstelling thuisploeg

?

Opstelling KRBFC

1ste helft: Jef Snyders, Jeroen Van den Driessche, Jordan Kerstenne, Jens De Paepe, Yannick Lodders, Nick Spaenhoven, Ilias El Hajoui, Tom Goovaerts, Lennard Hens, Jason Adesanya en Jonas Laureys.

2de helft: Jef Snyders, Andy Van Hoof, Miguel Cobos Copado, Seppe Somers, Remi Van Esser, Achley Verdyck, Jeroen Mertens, Jamie Meseure, Yannick Put, Dean Doncos en Noë Bokila.

Doelpunten KRBFC

51′  0-1  Noë Bokila
60′  0-2  Noë Bokila
88′  0-3  Achley Verdyck