BvB ronde 4: Rupel Boom – CS Onhaye 3-1 n.v.

Lees hier de voorbeschouwing – VERSLAG ON LINE: Rupel Boom – CS Onhaye

Na de verdiende kwalificatie tegen Exc. Virton staat in de 4de ronde van de Beker van België opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Op zondag 20 augustus 2017 ontvangt onze club CS Onhaye, een club uit de 3de amateurreeks. De aftrap wordt gegeven om 16:00u.

De gemeente Onhaye telt ruim 3000 inwoners en ligt in de provincie Namen, ten westen van buurgemeente Dinant. Met Cercle Sportif Onhaye krijgt Rupel Boom voor de derde maal op rij een Waalse tegenstander in de Croky Cup. CS Onhaye, spelend in rode uitrusting, werd opgericht in 1963. In het seizoen 2012-2013, bij de viering van het 50-jarig bestaan van de club, werd er kampioen gespeeld in de 1ste provinciale reeks van Namen en stootte CS Onhaye voor het eerst door naar de nationale voetbalreeksen. Succes bracht dit niet echt op. Het eerste seizoen werd geëindigd net boven de degradatieplaatsen. Het tweede seizoen 2014-2015 mag als rampzalig bestempeld worden. Er werden in de D-reeks van Bevordering amper 10 punten behaald met als logisch gevolg de degradatie terug naar 1ste provinciale. De sprong terug naar boven kon onmiddellijk gemaakt worden. Onhaye speelde opnieuw kampioen met 14 punten voorsprong. Vorig seizoen werd in de 3de amateurreeks een mooie 6de plaats behaald.

In de eerste ronde van de Beker van België versloeg CS Onhaye in eigen huis de Luxemburgse 2de provincialer JS Habay met 5-2. Bij de Naamse 1ste provincialer US Loyers werd in de 2de ronde 3-3 gelijk gespeeld. CS Onhaye haalde het met de strafschoppen: 8-9. En in de 3de ronde werd afgelopen zondag thuis met 3-1 gewonnen van AC Betekom (1ste provinciale Brabant).

De winnaar van het duel Rupel Boom – Onhaye moet in de 5de ronde op verplaatsing naar de winnaar van de partij FC United Richelle (3de amateur) en Eendracht Wervik (3de amateur). De uiteindelijke winnaar in de 5de ronde wordt dan gegarandeerd uitgeloot tegen een club uit 1ste Nationale (1A).

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.