Voorbeschouwing Rupel Boom – Lille

Dit weekend zal Sint-Nicolaas ook in de gemeente Boom arriveren. Hoewel het niet aan Rupel Boom is om cadeautjes uit te delen, hopen we dat de pieten iets extra’s in hun zak hebben voor de supporters van Rupel Boom. Een portie geluk is altijd welkom, evenals de 3 punten!

Zelfs al speelden we tegen de leider, Rupel Boom gaf zich niet zonder strijd gewonnen. Het blijft echter een feit dat ALS we de kansen in de eerste helft hadden afgemaakt, het resultaat anders had kunnen zijn. Maar zoals ze zeggen, het spel duurt 90 minuten.
S.V.: We speelden een ijverige wedstrijd tegen Bilzen, waarbij we mogelijk één of zelfs twee doelpunten hadden kunnen scoren. Hoewel de supporter zijn ongeduld soms op de proef wordt gesteld, blijf ik optimistisch over ons algehele spel. Ik richt me voornamelijk op de manier waarop we wedstrijden afwerken.

In de komende wedstrijden moeten er echt punten gepakt worden om uit deze impasse te geraken.
S.V.: Alle aankomende tegenstanders staan lager dan de 8e plaats in de ranglijst, dus we verwachten dat we punten kunnen behalen. Het is essentieel dat we ons blijven richten op ons spel en niet ongeduldig en zenuwachtig worden ten opzichte van de spelers. Als we dit kunnen volhouden, zullen de resultaten uiteindelijk in ons voordeel zijn.

Hoe is de sfeer in de kleedkamer en het onderlinge vertrouwen tussen spelers en technische staf?
S.V.: Deze week hebben we intensief getraind en iedereen toont scherpte en inzet. Er is een goed contact met alle spelers en ze worden allemaal op dezelfde manier behandeld. We mogen niet vergeten dat op 30 april niets van dit er was: geen spelers, technische staf of videoanalist, … . Vandaag handelen we bij Rupel Boom zoals van een club verwacht kan worden, met attractief voetbal en een sterke ondersteuning waarin we kunnen groeien en presteren. Deze omstandigheden stellen ons in staat om te groeien als spelers en als team. De spelers uiten hun waardering voor de begeleiding die ze ontvangen bij onze club in de 2e amateurklasse. We realiseren ons dat veel clubs in de 1e amateurklasse zelfs niet dezelfde middelen en ondersteuning kunnen bieden. Daarom ben ik ontzettend dankbaar voor het extra werk dat alle betrokkenen leveren. Een voorbeeld is het gebruik van GPS-systemen om de spelers te monitoren. Dit geeft ons waardevolle informatie die we kunnen gebruiken om ons spel te verbeteren en onze prestaties te optimaliseren.

Wat kunnen we afleiden uit deze GPS systemen?
S.V.: Uit de resultaten van de GPS-systemen is gebleken dat Jordi Mathei momenteel niet in staat is om goed door te sprinten, aangezien hij momenteel geen snelheden van 30 km/u haalt. Vanochtend heeft hij laten weten dat hij nog steeds te veel last heeft van zijn blessure. Daarnaast zijn er ook andere spelers die niet volledig fit zijn. We zullen moeten afwachten tot zondagmiddag om definitieve beslissingen te nemen over hun speelkansen.

Je bent nog een jonge trainer. Hoe ga je om met de kritiek?
S.V.: Uiteraard mag je zeggen dat de resultaten niet goed zijn. Ik probeer het negatieve te relativeren. Je haalt veel meer energie uit positieve reacties. Iedereen schrijft zijn eigen verhaal en wij het onze.

Het lijkt erop dat onze spitsen soms te ver terugzakken, waardoor ze niet fit zijn in de zone van de waarheid.
S.V.: Het is onze strategie om hoog druk te zetten. Het is logisch dat je soms negatief uitvalt. Het moderne voetbal vereist dat aanvallers niet op de middenlijn blijven wachten, maar actief betrokken zijn in het spel. Als we naar beelden kijken, zowel van clubs in de hoogste klasse als van teams in onze eigen competitie, zien we dat spitsen ook regelmatig terugzakken tot op hun eigen cirkel. Dit maakt deel uit van de moderne speelstijl.

Hoe heeft Sofiane zijn eerste wedstrijd op niveau verteerd?
S.V.: Hij liet enkele veelbelovende dingen zien op het veld. Het is nu aan hem om zijn niveau te behouden en verdere stappen te zetten in zijn ontwikkeling. Door de blessure van Tony moest Sofiane nu meteen in doel staan met misschien niet voldoende speelminuten bij de beloften, wat het wat moeilijker maakte om ritme op te bouwen. Ondanks dat ben ik over het algemeen tevreden over zijn prestatie.

Opnieuw een geel geschorste (Cyronn De Wilde), maar zolang we niet meer dan één speler missen, kunnen we dit goed opvangen. Zijn we misschien iets te braaf ? Soms kan het nodig zijn om sneller aan de noodrem te trekken als dat nodig blijkt te zijn. 
S.V.: Het feit dat we veel de bal opeisen en vaak de controle hebben over de wedstrijd kan logischerwijs resulteren in minder kaarten.

Wat weten we van Lille United?
S.V.: Ik ken heel veel spelers omdat Lille vorig seizoen uitkwam in 3de amateur. Ze hebben minder punten behaald dan wat ze verwacht hadden. Het is een ploeg met een groter budget. Zo hebben ze Bevers van Sint-Lenaarts weten binnen te halen.

Succes!

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.