2-0 winst in oefenwedstrijd tegen Cappellen

Er werd geoefend op het eerste kunstgrasveld van ons jeugdcomplex De Schomme zodat publiek vanuit de kantine of op het aanpalend terras, dat een verdiep hoger ligt dan het terrein, toch naar de oefenpot kon kijken.

Zie sfeerreportage van ATV: beelden ATV

Er werd gespeeld tegen Cappellen FC dat een reeks lager in 2de amateur aantreedt.
Coach Steven De Groot kon wegens blessure of Covid-19 positief getest geen beroep doen op de volgende spelers: Jordi Nolle, Tony Vlogaert, Bout Van Opstal, Fabio Polizzi, Joren Geudens, Kanu, Lorenzo Matarrese, Gyamfi Kyeremeh, Achraf Bouhajra, Holly Tshimanga, Drin Sula en Emil Abaz.

Het Boomse doel werd verdedigd door tester Juliaan Laverge (ex-KSV Roeselare). Eénmaal moest hij de handen uit de mouwen steken om een geplaatst schot in hoekschop te zweven. Voor het overige was het al Rupel Boom wat de klok sloeg. Na 10 minuten snoepte ‘Toto’ Nzinga de laatste verdediger de bal af maar zag zijn schuiver oog in oog met de bezoekende goalie door diens linkervoet afgeweerd. Ook Luca Polizzi, knap afgezonderd door Yannis Augustynen, besloot op de doelman. En een voorzet van rechts werd door ‘Toto’ Nzinga aan de tweede paal in één tijd op de slof genomen. De bal ging centimeters naast. In het zicht van de rust werd het Booms overwicht eindelijk bekroond. Na een aanval aan de linkerkant via Yasin Mrani kwam het leder centraal bij Robin Peeters op de rand van de zestien. Een prima controle en hard laag in de linkerbenedenhoek trappen zorgde voor de verdiende 1-0.

Na de pauze bleef het overwicht voor de Boomkes ondanks de wissels die werden doorgevoerd. Eén ding is zeker, er zit muziek in onze youngsters. Geduld hebben en voldoende maturiteit kweken is de boodschap om in 1ste nationale te kunnen doorbreken. De verdubbeling van de voorsprong kwam na een knappe voorzet van Ruben Kesteleyn, ingevallen aan de rust. Ter hoogte van de tweede paal kon een inlopende Levi Lukebakio zowaar met het hoofd de 2-0 tegen de touwen werken. Ei zo na werd het 3-0. Een lage voorzet van Luka De Herdt werd door Quinten D’Hoey met een deviatie achter het steunbeen maar net naast gewerkt.

Het volgend oefenduel vindt ook plaats op De Schomme. Op zaterdag 15.01.2022 komt Berchem Sport om de Boomkes partij te geven. Aftrap om 19:00u.

Opstelling K. Rupel Boom FC:
1.Juliaan Laverge, 3.Matisse Bergiers (46’ 15.Quentin Van Den Steen), 5.Giulio Mapessa, 8.Robin Peeters, 9.’Toto’ Nzinga (72’ 24.Quinten D’Hoey), 10.Luca Polizzi (84’ 17.Yasin Mrani), 14.Levi Lukebakio (84’ 7.Diego Señorans), 17.Yasin Mrani (66’ 21.Ryan Bantu), 23.Koen Van Den Broek, 27.Paolo Arrivas (46’ 19.Ruben Kesteleyn) en 39.Yannis Augustynen (60’ 20.Luka De Herdt).

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.