K. Rupel Boom F.C. — Jong K.V. Mechelen

Samenvatting

D2 Amateur B 2024-2025

Acacialaan 2, 2850 Boom, België

K. Rupel Boom F.C.
Jong K.V. Mechelen
4 - 0
Uitslag
Mohamed Zeroual - 2 (58', 60')Hervé Telen - 1 (79')Sofian Daif - 1 (81')
Wedstrijd statistieken
4 Goals 0
0 Gele Kaarten 1
0 Rode kaarten 0
0 Strafschop Goals 0
0 Strafschop Pogingen 0
0 Own goals 0
0
Gele Kaarten
0
Rode kaarten
Goals
4
Own Goals
0
1
Gele Kaarten
0
Rode kaarten
0
Goals
0
Own Goals

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Coach Sam Vermeylen voerde twee wijzigingen door in de ‘starting eleven’ tegenover vorige week. Koen Van den Broek en Quinten Servranckx kwamen in de basis. Ruben Geeraerts en Sofian Daif namen hun plaats op de bank in.

De Boomkes speelden een sterk eerste halfuur met veel grinta. Het eerste gevaar viel al snel te noteren. Op een goed aangesneden voorzet van Luka De Herdt kon Quinten Servranckx al duikend net niet met het hoofd aan de bal. De bezoekers plaatsten er een gevaarlijke vrije trap tegenover die evenwel naast ging. Hetzelfde lot was een laag schot van Luka De Herdt beschoren. Op aangeven van Staf De Graeve kon Amîr Lemti met een actie ruimte voor een schot scheppen. De trap werd evenwel gekraakt. Ook de doelpoging van Mâlik Wanya na een dribbel op links was te zwak om succes te kennen. De wedstrijd was op dat moment nog maar een kwartier ver. In minuut 20 was daar Sakkali voor de bezoekers die plots veel ruimte kreeg. Zijn schot scheerde de bovenkant van de lat. Aan de overzijde glipte Quinten Servranckx door de buitenspelval. Het leder belandde uiteindelijk bij Arne Pörtner die voorlangs trapte. Na een afgeweerde vrije trap kon Quinten Servranckx voorzetten. Via het hoofd van Koen Van den Broek en Luka De Herdt kon Stef De Backer van dichtbij al vallend zijn voet tegen de bal zetten. De poging kaatste van de doelman terug tegen de op de grond liggende Stef De Backer. De bal kaprioleerde over doel. In een halfuur Booms overwicht bleef de beloning achterwege en dan is het steeds opletten om niet het spreekwoordelijke deksel op de neus te krijgen. Sakkali, gewezen jeugdspeler bij Rupel Boom, had een mooie volley in huis. Gelukkig voor de Boomkes ging die over het doel van Jason Janssens. Na hoekschop kon Mohamed Zeroual uithalen. Waarschijnlijk ging het schot naast vliegen doch Staf De Graeve kon er zijn hoofd nog tegen zetten. De doelman was te verrast om te reageren en was dus blij dat de kopbal net te hoog was gemikt. Het laatste wapenfeit van een aangename eerste helft was een prima voetreactie van sluitstuk Jason Janssens op een inlopen van Ekoli. We rusten bij 0-0.
In de laatste seconden van de eerste helft voelde Amîr Lemti iets aan de adductoren in het linkerbeen. Hij werd aan de rust vervangen door Ruben Geeraerts. Er werd hierdoor gekozen voor een ander systeem. Maar dat bleek geen succes. De bezoekers drongen hun wil op en Rupel Boom kon er amper uitkomen. Het leverde de jonge Kakkers één goede mogelijkheid op. Op het botsende schot van El Gharbi moest Jason Janssens met een knappe redding uitpakken. Tijd om te veranderen in minuut 58.
30 seconden
Koen Van den Broek zette zich door en speelde Ruben Geeraerts aan die knap in één tijd over een verdediger Sofian Daif vond. Die stond welgeteld 30 seconden op het terrein om dan, ook in één tijd, terug te leggen op Mohamed Zeroual. Tegen het perfecte schot van ruim buiten de zestien had doelman Willockx geen schijn van kans (1-0). Na de spelhervatting door KV Mechelen onderschepte Arne Pörtner een laterale pass. In één tijd trapte hij tot bij Mâlik Wanya die heel precies Mohamed Zeroual door de defensie loodste. Onze kapitein trapte gekruist in het verste zijnetje en 2-0, precies 30 seconden na het “centeren” na de 1-0.
De Boomkes lieten nu het balbezit wat meer over aan de bezoekers maar de jonge KV’ers waren te aangeslagen om er iets mee te doen. Enkel de ingevallen Van Helden kreeg een kans maar hij trapte die in het zijnet. In het laatste kwartier kwam Rupel Boom opnieuw meer opzetten. Op hoekschop van Mohamed Zeroual kon Stef De Backer koppen maar via de schouder van een verdediger was het momentum er uit en kon de keeper gemakkelijk plukken. Een vrije trap aan de linkerkant werd door Mohamed Zeroual over de defensie voorbij de tweede paal gebracht. De ingevallen Hervé Telen liep perfect in de ruimte en ramde de 3-0 tegen de touwen. Even later trapte Jason Janssens de bal diep voor Sofian Daif. Zijn tegenstrever aarzelde en de snelle youngster ging met de bal aan de haal om overhoeks de 4-0 binnen te jagen. Ditmaal tweemaal 30 seconden, dus één minuut, na het “centeren” na de 3-0.
Een eerredder zat er voor de bezoekers niet in. Lars Coveliers & Co hielden de nul. Ook omdat Jason Janssens alert bleef op twee schoten van afstand en gepast in de voeten dook.
Proficiat aan de ganse groep en technische staf voor, opnieuw, een leuke thuiswedstrijd, na de 4-1 tegen Diegem, nu dus 4-0.
C’mon Boomkes!

INTERVIEWS

VOORBESCHOUWING

Met een 4 op 6 zijn we degelijk aan de competitie begonnen. We willen de pret niet bederven, maar dit was ook vorig seizoen het geval. We weten allemaal dat onze heenronde toen uiteindelijk eerder matig was. Als we dit seizoen beter willen doen, is een nieuwe thuisoverwinning noodzakelijk. We nemen het op tegen Jong KV. Ergens in Mechelen denken ze dat we tegen Jong KV altijd de 3 punten cadeau krijgen, maar wij én onze tegenstander van zondag weten wel beter. Vorig seizoen speelden we thuis een geweldige wedstrijd tegen Jong KV (4-1 winst). Hopelijk krijgen we zondag een herhaling van die prestatie te zien. In aanloop naar deze wedstrijd spraken we met nieuwkomer Amîr Lemti.

Je hebt vier seizoenen bij KSK Heist gespeeld. Waarom koos je ervoor om naar Rupel Boom te komen?
Amîr Lemti: “Na vier jaar bij dezelfde club was ik klaar voor een nieuw avontuur. Mijn tijd bij KSK Heist was ten einde. Rupel Boom kwam met een mooi project aankloppen en het is een club met een rijke traditie. Ik heb in het verleden al met Heist in het mooie Parkstadion van Rupel Boom gespeeld en de trouwe supporters maakten altijd indruk. Bovendien is de club niet ver van mijn huis, slechts een half uurtje rijden.”

Je speelt nu op een lager niveau. Was dat geen probleem voor je?
A.L.: “Nee, in de 2de amateurklasse spelen ook goede ploegen en wij hebben zelf ook een sterk team. Vorig seizoen eindigde de club samen met Lyra-Lierse op de derde plaats. Dat zegt al veel. Ik zie het niet echt als een lager niveau. Veel spelers hier hebben een niveau vergelijkbaar met dat van de 1ste amateurklasse.”

Hoe bevalt het je bij Rupel Boom?
A.L.: “Heel goed! Het is een jonge, talentvolle groep en iedereen kan goed met elkaar opschieten. Het is echt leuk om hier te spelen. Ik voel me helemaal thuis bij Rupel Boom.”

Je was even geblesseerd. Ben je nu volledig fit?
A.L.: “Tijdens de voorbereiding had ik een klein scheurtje, maar inmiddels ben ik volledig hersteld.”

Men zegt dat je een onuitputtelijke conditie hebt. Klopt dat?
A.L.: (lacht) “Ja, dat is één van mijn grootste kwaliteiten. Vroeger ging ik vaak met mijn vader lopen in het weekend en daardoor liep ik altijd overal op het veld. Dat uithoudingsvermogen komt nu goed van pas op het voetbalveld.”

Vorige week kwamen we niet tot scoren tegen Sint-Truiden. Waar ging het mis?
A.L: “Het antwoord is simpel: we moeten onze kansen afmaken. We waren niet zo top als tegen Diegem, maar creëerden nog steeds voldoende kansen. Dat is positief, maar zelfs in mindere wedstrijden moeten we een killerinstinct hebben om te winnen. Dan hadden we nu 6 op 6 gehad.”

Zondag opnieuw tegen een B-ploeg van een eersteklasser. Wat zijn de verwachtingen?
A.L.: “We moeten gewoon ons eigen spel spelen en niet te veel naar de tegenstander kijken. Je weet toch nooit wie er bij de B-ploegen speelt. Ze hebben jonge spelers met de kwaliteiten van in een 1A-club, maar wij hebben ook veel van die vroegere talenten in ons team. Verschillende van onze spelers hebben een verleden bij Jong KV.”

Waar zie je Rupel Boom dit seizoen eindigen?
A.L.: “Daar praten we liever niet te veel over. Ons doel is om ons te focussen op wat er op het veld gebeurt. Maar ik zie ons wel eindigen in de top van het klassement.”

Coach Sam Vermeylen aan het woord:
“Het is dezelfde selectie als vorige week. Cyronn De Wilde heeft een gekneusde teen, gelukkig geen breuk zoals we eerst vreesden. Hij is wel nog niet in staat om te spelen. Daarnaast zijn Mats, Joren en Jules nog steeds niet beschikbaar.”

Succes!

Game Timeline

KO
KO
9. Ruben Geeraerts
46'
18. Mohamed Zeroual
58'
Sofian Daif
58'
18. Mohamed Zeroual
60'
8. Noah Makanza Mbeleba
62'
Mats Van Helden
63'
Halil Özdemir
63'
24. Hervé Telen
70'
Livio Bas Cicero
73'
24. Hervé Telen
79'
Bas Weckhuysen
80'
Noé Rottiers
80'
Sofian Daif
81'
7. Jean-Baptist Monden
85'
FT

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Jan KriekenDirk Schoenmaeckers
Senne Boeckx

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
15/09/2024 15:00 D2 Amateur B 2024-2025 90'

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion

Acacialaan 2, 2850 Boom, België

Uitslag

ClubGoalsGele KaartenRode kaartenUitslag
K. Rupel Boom F.C.400Winst
Jong K.V. Mechelen000Verlies
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.