K. Rupel Boom F.C. vs Fc Mu Izegem-Ingelmunster

Samenvatting

Voorbeschouwing

Extra-sportief viel er goed nieuws te rapen. Het Sportcomité besliste dat de wedstrijd tegen KVK Tienen moet herspeeld worden.

De vraag aan coach Stéphane Demets:
Betekent dat een extra morele boost voor zowel de technische staf als de spelersgroep?

S.D.: “Inderdaad, dit geeft een serieuze boost. Niet alleen bij spelers en staf maar ook voor bestuur en ongetwijfeld supporters … ”
“Dit is gelijk aan een eerste overwinning want het geeft een kans méér om onze start recht te zetten.”


Vorige week, redelijk goed meevoetballen in Luik maar dan door vermijdbare individuele fouten de boot in gaan en kopjes naar beneden. Frustrerend?

S.D.: “Ja, zeer frustrerend. Mensen zien alleen het resultaat maar het voetbal dat wij brachten tot het derde doelpunt was heel positief.”
“Wij hebben de video aan de spelers laten zien. Ze waren zelf verrast van het goede voetbal dat ze op de mat brachten.”
“Na de 1-0 hebben we zelfs een fantastische kans via Oumar Traoré om 1-1 te maken en dan hebt je een totale andere wedstrijd!”
“Maar die individuele fouten moeten eruit, dat weten de spelers ook heel goed …”


Ondertussen raakt de gekwetsenboeg aardig gevuld met Abaz, Buyl, Ekangamene, Mmaee en Mwenda. Is er zicht op snel enkele spelers te recupereren?

S.D.: “Voor Stephen Buyl, Emil Abaz en Charni Ekangamene zijn dat langdurige kwetsuren … dit zal dus nog even duren.”
“Jack Mmaee was vorige week ziek en dus niet inzetbaar tegen Luik. Deze week was hij weer van de partij.”
“Rabbi Mwenda heeft een kleine contractuur, we zullen zaterdag de beslissing nemen of hij inzetbaar is of niet.”


Bovendien moet je Gadji missen die naar Senegal vertrokken is voor de begrafenis van zijn vader. 
De ploeg zal er dus noodgedwongen weer anders uitzien. Tijd om de jeugd te brengen?

S.D.:  “Inderdaad, we zullen moeten puzzelen maar ik heb er het volste vertrouwen in. Wij hebben voldoende kwaliteit om dit op te vangen.”


Het werkwoord ‘moeten’ mag niet te veel gebruikt worden in het voetbal. Maar ondertussen … nood breekt wet. De tegenstander is echter niet meer het zwakke broertje van de eerste wedstrijden. Hoe schat je Mandel United in?

S.D.: “Mandel heeft op die 2 weken 12 spelers aangetrokken. Spelers die vorig jaar nog in Mandel speelden maar ook nieuwe spelers …”
“We mogen ze niet onderschatten en denken dat we tegen een jeugdploeg gaan spelen. Dit zou een enorme fout zijn.”
“We moeten weer met de juiste spirit spelen, met veel tempo, met veel agressie en vol voor de overwinning gaan!”


Succes gewenst!

Ziekenboeg

Stephen Buyl, Emil Abaz en Charni Ekangamene.
Rabbi Mwenda is uiterst onzeker.
Jack Mmaee keert terug na ziekte.

Weetjes

Er staat heel wat te gebeuren voor aanvang van de wedstrijd a.s. zondag 18 september.

Om 14u15 lopen al onze jeugdteams en de G-ploeg op om aan het publiek te worden voorgesteld.

Aansluitend volgt er op het terrein een interview met de vader van Ian, een 6-jarige jeugdspeler bij onze U7, die een dure chirurgische ingreep in de Verenigde Staten zou moeten ondergaan.

Naar aanleiding van het overlijden van de vader van Momar Gadji, momenteel in Senegal is voor de begrafenis, zal er vóór de aftrap één minuut stilte in acht genomen worden.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er zal vermoedelijk gekozen worden uit: Laverge, Vits, Aydouni, Bliek, Bourdouxhe, De Herdt, Lendric, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Mwenda (?), Neral, Señorans, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Geen jeugdteam meer dat aantreedt voor de bezoekers maar heel wat stevige mannen, waaronder enkelen die flirten met de 2 meter …

Het was moeilijk doorkomen voor de Boomkes. In minuut 20 kon Levi Lukebakio zich toch eens doorzetten. Hij besloot recht in de handen van de doelman. Even voor het halfuur kon Yassin Aydouni in de draai uithalen op een afvallende bal. Het leder zoefde voorlangs. De bezoekers moesten wachten tot in minuut 36 om een eerste hoekschop te kunnen afdwingen. Verder geen gevaar voor het doel van Juliaan Laverge. Met nog 5 minuten op de klok een snelle Boomse aanval. Yassin Aydouni werd afgeblokt en op de herneming van Levi Lukebakio ging de bezoekende goalie goed plat. Iedereen dacht aan een brilscore aan de rust maar dat was buiten Levi Lukebakio gerekend. Na een prima aanname van een cross draaide Levi in de grote rechthoek naar binnen. Zijn tegenstander hapte te laat en Levi tegen de vlakte. Oumar Traoré liet vanop de stip doelman Merveille geen kans (1-0). Een ideaal moment om de score te openen.

Onmiddellijk na de hervatting een prima schot van Jason Bourdouxhe. De bezoekende goalie kon met de vuisten de bal uit zijn doelvlak weghalen. In plaats van een verdubbeling van de voorsprong moest Rupel Boom de gelijkmaker incasseren. Rucquois kreeg plots veel ruimte en tijd om uit te halen om doelman Juliaan Laverge te verslaan (1-1). Vijf minuten later schilderde Julius Bliek het leder op het hoofd van Oumar Traoré. De poging werd gered maar het gevaar bleef want op een nieuwe voorzet kon Levi Lukebakio naar doel koppen. De keeper was geklopt doch een verdediger bracht redding op de lijn. De hierop volgende hoekschop werd door Julius Bliek een metertje naast gekopt. Op het uur moest Jason Bourdouxhe aan de overzijde op zijn beurt na hoekschop een kopbal van Kamara van de lijn redden. Het bleek een veeg teken want even later kon de boomlange Dosso onhoudbaar de 1-0 binnenkoppen. Wat Rupel Boom ook probeerde, de nederlaag bleek onafwendbaar. We noteerden nog wel een vrije trap van Yassin Aydouni pal in de handen van de goalie en een uitbraak van de ingevallen Jack Mmaee wiens voorzet net geen medemaat voor doel kon bereiken. De ultieme slotfase werd gekenmerkt door heel wat gele kaarten waarbij een gretig ingevallen Luka De Herdt tegen twee stuks aankeek en vroegtijdig het terrein moest verlaten.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 2.Jeffrey Neral (75′ 24.Ivan Lendric), 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken, 8.Jason Bourdouxhe (70′ 25.Luka De Herdt), 11.Levi Lukebakio, 19.Oumar Traoré, 26.Matisse Thuys (63′ 10.Jack Mmaee), 34.Yassin Aydouni, 51.Maxime Thiel en 71.Julius Bliek.
Bleef op de bank: 31.Senne Vits , 5.Martynas Medelinskas, Koen Van Den Broek en 27.Rabbi Mwenda.

Opstelling bezoekers

1.Merveille Goblet, 3.Lorenzo Dosso, 4.Njomgang Fonkeu, 5.Jean-Marc Tiboue, 6.Daniel Lubunda Canda, 9.Souleymane Kamara (84′ 7.Fouad Kaddouri), 10.Yanis Rucquois (90′ 23.Milan Vandommele), 16.Jan Verhaest, 17.Yanis Castagne, 20.Amara Cisse en 99.Adam Kimpala Mayasi (90′ 11.Arthur D’Haene).

Gele kaarten KRBFC

36′ Brice Verkerken
89′ Luka De Herdt
90′ Oumar Traoré
.
.
.

Gele kaarten bezoekers

43′ Njomgang Fonkeu
59′ Yanis Rucquois
76′ Lorenzo Dosso
89′ Daniel Lubunda Canda
90′ Jean-Marc Tiboue
90′ Jan Verhaest

Rode kaarten KRBFC

90′ Luka De Herdt (2de geel)

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

44′  1-0  Oumar Traoré (strafschop)
49′  1-1  Yanis Rucquois
66′  1-2  Lorenzo Dosso

Scheidsrechter

Tim DE KEYZER

Assistent scheidsrechters

Kenneth LENAERTS en Ben GONNISSEN

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion

Acacialaan 2, 2850 Boom, België

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.