K. Rupel Boom F.C. vs Ursl Visé

0 — 3 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

3

Ursl Vise

Winst

19/11/2022 | 20:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

Zaterdagavond 19 november staat een uitermate belangrijke thuiswedstrijd tegen URSL Visé op het programma. Het komt er immers op aan, na de zege en vooral het goede voetbal tegen Antwerp B vorige week, te bevestigen. De bezoekers kennen een vormdip met een 0 op 9 na nederlagen thuis tegen OHL B (1-3), uit bij Olympic Charleroi (3-1) en thuis in de derby tegen FC Luik (0-1). Maar dat maakt ook dat zij geprikkeld aan de aftrap zullen komen om het tij proberen te keren.

Coach Jose Riga stopte na drie seizoenen bij URSL Visé om aan de slag te gaan in Algerije bij JS Kabylie. Echter in september hield de gewezen trainer van Standard Luik, Cercle Brugge en FC Metz het daar al voor bekeken. Omdat de verwachtingen van URSL Visé veel hoger reikten dan de huidige stand, heeft de club vorige week, vlak voor de derby tegen FC Luik, trainer Bernard Smeets ontslagen. Jose Riga werd opnieuw ingehaald evenwel zonder succes tegen FC Luik.

Aan de Boomkes om hem ook in het Gemeentelijk Parkstadion aan het kortste eind te doen trekken. Centraal in de defensie moet dat gebeuren zonder de geschorste Julius Bliek. Martynas Medelinskas zal zijn vervanger zijn.

Supporters, allen aanwezig om ons team van de nodige ondersteuningen te voorzien zodat de wedstrijd succesvol kan afgesloten worden.

Ziekenboeg

Abaz, Aydouni en Mmaee.

Weetjes

Julius Bliek is geel geschorst.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Ekangamene, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mwenda, Neral, Sekyere, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Wedstrijdverslag

De einduitslag doet vermoeden dat de Boomkes niets in de pap te brokken hadden. Men moet de wedstrijd evenwel gezien hebben om vast te stellen dat dit niet het geval was.

Rupel Boom begon enthousiast aan de wedstrijd en zette de bezoekers meteen vast op eigen helft. Pas in 4de minuut kon Visé een eerste maal de middellijn overschrijden. Het deed dit wel zeer snedig en Marten Wilmots werd te veel ruimte gegeven zodat hij de bal mooi naar de rechterstaak buiten bereik van Senne Vits kon krullen (0-1). De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen. Een goede voorzet van Jeffrey Neral werd door Stephen Buyl in één tijd op de slof genomen. Zonder succes. De bezoekers loerden uiteraard op een snelle omschakeling, het had hen immers al snel succes opgeleverd. Op het kwartier een puike actie van Rabbi Mwenda die Stephen Buyl bediende. De schuiver ging naast. Even later gevolgd door een actie van Momar Gadji op de rand van de 16. De roep voor een strafschop werd genegeerd. Drie minuten later werd een voorzet voorbij de tweede paal door Martynas Medelinskas terug voor doel gekopt. Een verdediger kreeg de bal tegen een arm die van het lichaam verwijderd was. Op KSK Heist kreeg Rupel Boom voor een identieke fase een strafschop tegen. Ditmaal werd de fase als toegelaten geïnterpreteerd. Het dubbeltje valt op dat vlak momenteel nog altijd in ons nadeel. Dame Fortuna koos duidelijk weer niet de zijde van Rupel Boom in het Gemeentelijk Parkstadion. Een scherpe harde voorzet van Rabbi Mwenda kreeg onderweg een kleine deviatie mee waardoor de bal buiten bereik van de doelman tegen de onderkant van de dwarslat terug het veld in kaatste. In plaats van 1-1 werd het op counter 0-2 waarbij Mboyo vanuit een zeer verdachte buitenspelpositie mocht vertrekken. Wedstrijdbeelden zijn ons momenteel nog niet ter beschikking om te oordelen of de lijnrechter al dan niet terecht de vlag omlaag hield. In ieder geval een dodelijk efficiënt Visé tegen een goed voetballend Rupel Boom. Een schot van Jason Bourdouxhe belandde recht in de handen van doelman Mignon. Onmiddellijk gevolgd door een prima oprukken van Martynas Medelinskas die zijn poging, na kaatswerk met Jason Bourdouxhe, in hoekschop geweerd zag. Oumar Traoré kon zich door drie tegenstanders doorzetten en Rabbi Mwenda aanspelen. Die vond Stephen Buyl die op de paal mikte.  Het wil maar niet lukken. De sluwe bezoekers schuwden de noodzakelijke overtredingen trouwens niet wanneer nog maar enige kans op Booms gevaar dreigde.

Na de pauze bleef een sterk Visé sterk in blok verdedigen en uitbreken wanneer mogelijk met dan telkens grote dreiging. Zo moest Senne Vits toch geregeld ingrijpen. Aan de overzijde kreeg Matisse Thuys een prima mogelijkheid. Hij besloot echter niet hard genoeg om succesvol te zijn. Nadat Senne Vits prima een plaatsbal had gered, twijfelde hij even later bij het uitkomen waardoor de pas ingevallen N’Guessan eerder op de bal was en de wedstrijd definitief kon beslissen (0-3). De bezoekers zorgden nu helemaal dat er amper een doorkomen aan was. Rupel Boom bleef nochtans absoluut proberen om toch minstens die eerredder te maken. Die leek in de maak toen Stephen Buyl gepast Jason Bourdouxhe voor doel aanspeelde. Zijn schot naar de korte hoek leek binnen te gaan doch doelman Mignon pakte uit met een kattensprong en hield zo zijn netten ongeschonden.

Met dank aan de supporters die de ploeg bleven aanmoedigen. Zij zagen immers dat de Boomkes er bleven voor gaan maar dat een behoorlijke dosis ‘bad luck’ er voor zorgde dat tegen een uitgekookte ervaren tegenstander puntenwinst niet voor vandaag was.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Video

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 5.Martynas Medelinskas, 8.Jason Bourdouxhe (84′ 25.Luka De Herdt), 14.Stephen Buyl, 17.Koen Van Den Broek, 19.Oumar Traoré (68′ 90.Jeffrey Sekyere), 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys en 27.Rabbi Mwenda (61′ 11.Levi Lukebakio).
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge, 4.Brice Verkerken, 6.Charni Ekangamene en 51.Maxime Thiel.

Opstelling bezoekers

1.Maxime Mignon, 4.Reno Wilmots, 6.Karim Essikal, 10.Alessio Cascio, 11.Ilombe Mboyo (55′ 18.Yann-Cédric N’Guessan), 13.Ayoub El Harrak, 14.Thomas Englebert, 22.Nicolas Gerits, 23.Jonathan Hendrickx, 27.Axel Bonemme (71′ 20.Fayçal Rherras)en 29.Marten Wilmots (75′ 28.Carlos Musset Quintais).

Gele kaarten KRBFC

75′ Momar Gadji
.

Gele kaarten bezoekers

30′ Axel Bonemme
59′ Ayoub El Harrak

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

04′  0-1  Marten Wilmots
25′  0-2  Ilombe Mboyo
59′  0-3  Yann-Cédric N’Guessan

Scheidsrechter

Thomas VANBOVEN

Assistent scheidsrechters

Ben GONNISSEN en Wout BONHOMME

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België