K. Rupel Boom F.C. — K. Diegem Sport

Samenvatting

D2 Amateur B 2024-2025

Acacialaan 2, 2850 Boom, België

K. Rupel Boom F.C.
K. Diegem Sport
4 - 1
Uitslag
Ruben Geeraerts - 3 (14', 24', 71')Mâlik Wanya - 1 (75')
Daimy Deflem - 1 (81')
Wedstrijd statistieken
4 Goals 1
0 Gele Kaarten 3
0 Rode kaarten 0
0 Strafschop Goals 0
0 Strafschop Pogingen 0
0 Own goals 0
0
Gele Kaarten
0
Rode kaarten
Goals
4
Own Goals
0
3
Gele Kaarten
0
Rode kaarten
1
Goals
0
Own Goals

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Wegens een behoorlijk gevulde gekwetstenboeg moest Rupel Boom aantreden met een onuitgegeven defensie. Maar samen met Staf De Graeve kweten Arne Pörtner en Cyronn De Wilde zich prima van hun taak.

De aanval is de beste verdediging. Dus begonnen de Boomkes met veel drang naar voren. Al snel volgden 2 hoekschoppen op rij. De bezoekende goalie kwam telkens gepast tussen. De voorzet na een actie van Amir Lemti was niet zuiver genoeg. Maar het was wel het signaal om volop op zoek te gaan naar een doelpunt. Tussendoor probeerden ook de bezoekers de Boomse defensie in verlegenheid te brengen, zonder succes. Quinten Servranckx werd diep gestuurd en zette de netten bol. Het feest ging niet door omdat er buitenspel gesignaleerd werd. De beelden wijzen evenwel uit dat onze aanvaller pas van achter zijn man kwam nadat Arne Pörtner de lange bal had getrapt. De mogelijkheden volgden nu elkaar snel op. Amir Lemti bereikte op rechts de achterlijn, zijn terugleggen werd door Luka De Herdt in één tijd voor doel gebracht. De inlopende Sofian Daif kon net niet bij de bal. Het leder bleef in Boomse rangen en doelman Michiels moest alert reageren op de verre schuiver van Lars Coveliers. Nadat Jason Janssens een doelpoging simpel kon vangen, volgde het verdiende openingsdoelpunt voor de thuisploeg. Een perfecte pass van Lars Coveliers op Quinten Servranckx, die het duel met een verdediger op karakter won en kon klaarleggen voor Ruben Geeraerts. De aanvaller besloot in één tijd met een harde schuiver in de linkerbenedenhoek (1-0). Rupel Boom bleef aanvallen. Weer vond Quinten Servranckx voor doel Ruben Geeraerts. De poging caramboleerde via een verdediger en Ruben in handen van de doelman. Dan was het de beurt aan Ruben Geeraerts om de ruimte links in te duiken. Quinten Servranckx kon aan de tweede paal onvoldoende bij de voorzet. Vlak voor de drinkpauze dan toch een tweede Booms doelpunt. Luka De Herdt stuurde Quinten Servranckx vrij op rechts. De voorzet in één tijd bereikte Ruben Geeraerts die de bal net dat juiste tikje gaf waardoor hij de opening vond om onhoudbaar binnen te schieten (2-0). Cyronn De Wilde schoof eens mee vooruit om van ver uit te halen. De doelman kon het schot in twee tijden vangen. Aan de overzijde moest Jason Janssens een achterwaartse kopbal van Deflem van onder de lat over tippen. Op slag van rust kwam Ruben Geeraerts dicht bij een hattrick, maar zijn vluchtschot vloog naast.

 

Tijdens de rust werd Quinten Servranckx vervangen door Mâlik Wanya. De bezoekers probeerden uiteraard een aansluitingstreffer te maken. Maar dat gebeurde allemaal zonder tempo en vrij slordig. De Boomse verdediging hield dus makkelijk stand. Het gevaarlijkst was een vrije trap van de zijlijn door Honshoven getrapt als voorzet maar die Jason Janssens van onder de lat moest over tippen. Een klein kwartier was het meeste balbezit voor Diegem maar dan kwam Rupel Boom geleidelijk aan terug tot aanvallen. Luka De Herdt opende op rechts voor Mâlik Wanya. De voorzet werd voorbij de tweede paal door Sofian Daif met een halve omhaal naar doel getrapt. De doelman stond op de juiste plaats om de bal te pakken. Enkele minuten later pakte diezelfde Sofian Daif centraal uit met een prima dribbel en dito schot. De knal spatte op de dwarslat. De moegestreden youngster werd dan vervangen door Koen Van den Broek. Zoals gezegd, opnieuw meer en meer Rupel Boom met gevaar. Een schot van Mohamed Zeroual zoefde naast. Mâlik Wanya kon zich diep doorzetten. De doelman had zijn korte hoek goed afgedekt. Op de hoekschop kon Staf De Graeve koppen. Weer stond de goalie op de juiste plaats. Opnieuw tijd voor een drinkpauze. Kort na de hervatting werd Luka De Herdt vervangen door Hervé Telen. Mohamed Zeroual kon Ruben Geeraerts lanceren. De doelman kwam uit zijn grote rechthoek maar Ruben kon met een subtiel tikje de bal voorbij duwen om vervolgens, ondanks een teruggesnelde verdediger, vanuit een scherpe hoek zijn hattrick tegen de touwen te trappen (3-0). Vlak voor het ingaan van het Booms kwartiertje vond Koen Van den Broek de vrijlopende Ruben Geeraerts die de bal knap meenam. De lage voorzet werd meteen door Mohamed Zeroual op de slof genomen. Doelman Michiels had een geweldige reflex in huis doch niet goed genoeg want de bal belandde bij Mâlik Wanya die de 4-0 eenvoudig kon binnenleggen. Kort daarop toch nog eens Diegem. Jason Janssens zweefde het schot in hoekschop. Mâlik Wanya lukte bijna een tweede treffer was het niet dat hij aan de tweede paal te verrast was doordat de hoekschop van Mohamed Zeroual aan iedereen voorbij vloog. Mohamed Zeroual dacht aan de amusementswaarde en pakte uit met enkele knappe dribbels in de zestien. Toch kregen de bezoekers nog een zogenaamde eerredder. Randje buitenspel van Sulejmani die wel zwaar doorging op Jason Janssens die bleef liggen. De bal kwam terecht bij Deflem die in het lege doel mocht besluiten (4-1). Velen dachten dat het doelpunt zou afgekeurd worden, maar niet dus. Gelukkig was de stand op dat moment 4-0 en niet 1-0 … Op enkele minuten van het einde kreeg Ruben Geeraerts zijn applausvervanging. De ingekomen JB Monden kwam dicht bij een vijfde Booms doelpunt toen hij zijn kopbal op voorzet van Amir Lemti niet veel over de lat zag vliegen.

 

Een knappe zege, zeker ook gezien de omstandigheden.
Tevens een mooi verjaardagsgeschenk voor onze T2 Joeri Van Winghe.

INTERVIEWS

KRANTENKNIPSELS


Bron: Het nieuwsblad

VOORBESCHOUWING

Zondag is het eindelijk zover. Onder een verzengende hitte beginnen we de competitie thuis tegen Diegem Sport. Hopelijk voert Rupel Boom na 30 speeldagen de ranglijst aan. We waren nieuwsgierig naar de blessurelast binnen de ploeg en spraken daarom opnieuw met onze coach Sam Vermeylen.

Sam Vermeylen: “We hebben er een extra geblesseerde speler bij, maar gelukkig kunnen we enkele anderen vroeger dan voorzien recupereren. Meer wil ik er voorlopig niet over zeggen om niet te veel prijs te geven.”

Wat kan je kwijt over Diegem Sport?
S.V.: “Diegem heeft veel spelers kunnen behouden en heeft enkele gerichte versterkingen aangetrokken. Ze kunnen dus voortbouwen op hun prestaties van vorig seizoen. Het is in grote lijnen dezelfde ploeg. Vorig seizoen hadden we het twee keer moeilijk tegen hen. Door hun snelle, verticale spel hebben we toen slechts twee punten behaald.”

De eerste competitiewedstrijd is altijd bijzonder, toch?
S.V.: “Er zit altijd wat zenuwachtigheid in die eerste match, waardoor het vaak niet de mooiste wedstrijd is. Het zal belangrijk zijn om deze wedstrijd volwassen aan te pakken en zo meteen de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen.”

De omstandigheden zullen ook niet ideaal zijn, met zowel warmte als mogelijk onweer. Hoe bereid je de spelers hierop voor?
S.V.: “Vanwege de hitte is het belangrijk dat de spelers vooraf veel vocht opnemen. Bij zware regenval wordt het lastig om de juiste schoenen te kiezen vanwege een mogelijk drassig veld.”

(Het veld in het parkstadion is deze zomer voorzien van een volledig nieuwe drainage.)

De transferperiode loopt nu echt op zijn einde. Sinds het vertrek van Javan hebben we niets meer gehoord. Is er nog nieuws te melden?
S.V.: “Ik werk met de jongens die er zijn en die ook hun kwaliteiten hebben. Het is afwachten of er nog iets gebeurt.”

Veel succes!

 

Voor deze laatste vraag namen we contact op met onze Technisch Directeur.
Hubert Stas: “De club blijft tot het laatste moment uitkijken naar opportuniteiten. De periode voor aansluiting van een nieuwe speler eindigt op 2 september om 23u59”

Game Timeline

KO
KO
21. Quinten Servranckx
14'
9. Ruben Geeraerts
14'
9. Ruben Geeraerts
24'
21. Quinten Servranckx
24'
Jesse Dirk De Kée
28'
44. Andy Lokando
30'
11. Atilgan Babacan
34'
30. Mâlik Wanya
45'
6. Lucas Honshoven
49'
5. Koen Van den Broek
63'
87. Arno Braspenninckx
68'
24. Hervé Telen
70'
18. Mohamed Zeroual
71'
9. Ruben Geeraerts
71'
30. Mâlik Wanya
75'
7. Jan De Bouw
76'
10. Daimy Deflem
81'
7. Jean-Baptist Monden
86'
FT

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Sören BeerensJarne Hanssen
Quinten Straetmans

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
01/09/2024 15:00 D2 Amateur B 2024-2025 90'

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion

Acacialaan 2, 2850 Boom, België

Uitslag

ClubGoals1st Helft2de helftGele KaartenRode kaartenUitslag
K. Rupel Boom F.C.42200Winst
K. Diegem Sport10130Verlies
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.